GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Vohveliraudalla paistetut croissantit eli croissuvohvelit

Vohveliraudalla paistetut croissantit eli croissuvohvelit

Bongasin tämän nerokkaan pikku idean jostain somen syövereistä. Croissant-taikinasta valmistetut vohvelit, tai vohveliraudalla paistetut croissantit. Kummin päin vaan, tämä on aivan loistava ja ihanan helppo pikku herkku!

Yhdestä valmiista croissant-taikinatuubista (käytin sellaisen perus Danerolles-croissant-taikinan) saa noin 4 isoa tai 8 pientä croissuvohvelia. Taikinaa ei tarvitse sen kummemmin käsitellä, se vain leikataan siivuiksi ja paistetaan. Voiko yksinkertaisempaa ohjetta olla?!

Valmista croissant-taikinaa voi säilyttää melko pitkään jääkaapissa ja sen voi korkata sopivalla hetkellä - viikolla tai viikonloppuna. Tämä voisi olla hyvä vinkki vierasvaraksi tai vaikkapa viikonloppuaamuihin. Valmiista vohvelista tulee mukavan napakka ja se maistuu toki croissantille, mutta samalla myös ihan vohvelille. Kokemus on hassu, mutta idea toimiva!

Croissuvohvelit

Määrä: 4 isoa tai 8 pientä
Aika: n. 5 min


Ainekset

  • 1 prk Danerolles croissant-taikinaa (tai vastaava valmis croissant-takinatuote)

Valmistus

Step 1

Avaa croissant-taikinatuubi. Nosta taikinarulla leikkuulaudalle ja leikkaa siitä n. 1cm paksuisia kiekkoja. Nosta 1-2 kiekkoa kuumalle vohveliraudalle.

Step 2

Paista croissant-vohvelit kypsäksi. Paistoaika on kutakuinkin sama kuin normaalilla vohvelitaikinalla. Noudata vohvelirautasi ohjeita.

Tarjoile valmiit croissuvohvelit haluamillasi täytteillä!


Vegaaniset suklaakuppikakut vaniljakuorrutteella (gluteeniton, pähkinätön, maidoton)

Vegaaniset suklaakuppikakut vaniljakuorrutteella (gluteeniton, pähkinätön, maidoton)

Paahdetut kolmioleivät vegetäytteellä

Paahdetut kolmioleivät vegetäytteellä