GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Paahdetut kolmioleivät vegetäytteellä

Paahdetut kolmioleivät vegetäytteellä

Liitän itse kolmioleivät jonnekin lapsuuteen, mutta ne ovat tällä viikolla tehneet comebackin omaan keittiööni! Päivitin vohvelirautani malliin, jossa on irrotettavat rautaosat ja niihin löytyykin sitten useita vaihtoehtoja. Paketissa tulee mukana belgialaiset vohveliraudat ja kolmioleipägrilli. Vohvelirauta saa odotella viikonloppua, kun lapset tulevat taas minun luo, mutta voileipägrilli (vai onko se parillagrilli oikealta nimeltä?) pääsi heti testiin! Tykkään tässä uudessa mallissa erityisesti sen puhdistamisen helppoudesta, juuri noiden irrotettavien paistopintojen ansiosta. Kaikissa aiemmissa vohveliraudoissa nimenomaan puhdistaminen on välillä ollut aivan todella työlästä ja puuduttavaa ja siksi osaltaan saanut jättämään raudan kaappiin, sen käyttämisen sijaan.

Lapsuuden herkku

Kolmioleivät, tai parillapannulla paahdetut toastit olivat jotenkin omassa lapsuudessani ihana herkku. Muistelin, että lapsena parasta kolmioleipien välissä taisi olla ihan vaan kinkku, juusto ja ketsuppi, mutta nykyään kun ei kinkku maistu, käytin sen sijaan helposti marinoitua tofua. Maistui muuten tosi hyvältä!

Mietin, että myös Tofu skagen toimisi varmaan todella hyvin täytteenä, jos kaipaisi vaihtelua. Täytyy alkaa kehittelemään uusia vegetäytteitä!

Arjen välipalahaasteet

Niillä viikoilla, kun lapset ovat minun luonani, kipuilen välillä välipala-asioiden kanssa. Niin lapset kuin minäkin kyllästymme tasaiseen tahtiin tuttuihin välipaloihin ja kaipaamme vaihtelua. Kasvuikäiset ja etenkin paljon urheilevat lapset kaipaavat oikeasti ravitsevia välipaloja joten siksi koitan keksiä helppoja ja nopeita välipaloja, joihin pystyn myös pakkaamaan ravinteita, osin lasten huomaamattakaan.

Tähän haasteeseen toivon nyt myös näiden kolmioleipien vastaavan. Pitää vaan hakea sellaisia täytevaihtoehtoja, mitkä lapsillekin maistuvat! Tätä reseptiä varten tein kinkun “korvaajaksi” tofuleikkeitä, yksinkertaisesti höyläämällä juustohöylällä tofusta ohuita siivuja ja sitten marinoimalla ne. Marinadissa on vähän kaikkea - poimin aineksia jääkaapista fiilispohjalla ja niistä tuli itseasiassa todella hyvä maku tofuun!

Tofu ei yleensä maistu erityisen hyvin lapsille, mutta näin ohuena sen koostumus ei varmasti töki ja samalla saan ujutettua hieman vegeproteiinia (ja hyvää makua) sekaan.

Parilla-grillatut kolmioleivät vegetäytteellä

Määrä: 4 kolmioleipää
Aika: alle 10 min


Ainekset

Tofumarinadi

  • 1 pkt maustamatonta tofua

  • 1 rkl vaahterasiirappia (tai muuta makeutusta. vapaaehtoinen)

  • 1 rkl mirin riisiviinietikkaa (ei välttämätön)

  • 1 rkl chili-valkosipuliöljyä (Pirkka parhaat. vaihtoehtoisesti käytä muuta öljyä ja mausta ripauksella chiliä ja vaikka murskattu valkosipuli)

  • 3 rkl paahdettua seesaminsiemenöljyä

  • 0,5 dl soijaa

  • 1 tl liquid smoke

  • suolaa, mustapippuria myllystä

  • ripaus cayennepippuria

Muut ainekset

  • 4 palaa täysjyväpaahtoleipää

  • 4 lehteä salaattia

  • 2 siivua juustoa. Käytin goudaa, mutta vegaaninen juusto toimisi yhtä lailla

  • ketsuppia

  • sipaus oivariinia (tai muuta levitettä, ei välttämätön)

Valmistus

  1. Sekoita marinadin ainekset purkissa. Höylää tofupalasta juustohöylällä siivuja ja upota ne marinadiin. Marinoin tähän ekaan satsiin vain vartin verran ja makua riitti, mutta siivut saisivat mieluusti marinoitua yön ylikin jääkaapissa.

  2. Sipaise oivariinia kahdelle leipäsiivulle ohuelti. Lisää päälle pari siivua marinoitua tofua, sitten salaattia ja lopuksi juustosiivut. Lisää vähän ketsuppia kahdelle tyhjänä olevalle leipäsiivulle ja nosta ne täytettyjen päälle.

  3. Nosta leivät kuumalle parillapannulle ja sulje pannu. Paista kunnes kone ilmoittaa, että ne ovat valmiita tai tarkkaile tilannetta - tämä varmasti riippuu vähän käytetystä laitteesta.

  4. Puolita pariloidut leivät kulmasta kulmaan kolmioiksi ja nauti.


Vohveliraudalla paistetut croissantit eli croissuvohvelit

Vohveliraudalla paistetut croissantit eli croissuvohvelit

Hummusta ja uunissa paahdettua porkkanaa

Hummusta ja uunissa paahdettua porkkanaa