GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Paras vegaaninen burgeri

Paras vegaaninen burgeri

Olen luonut jo pienen perinteen näistä hampurilaisherkuista lasteni kanssa. Burgerit on meillä sellaista “fredagsmys”-ruokaa. Perjantai-illan dinneri, millä aloitellaan viikonloppu. Perjantain ruoanlaittoon liittyy itselläni vahvasti se, että kun lapset tulevat luokseni perjantaina, olen ollut koko päivän töissä ja työpäivän päätteeksi hoidetaan vielä treenikuskauksetkin. Lyhyesti: aikaa hyvän aterian valmistamiseen ei ole paljon ja yleensä nälkä on jo kova kun päästään kotiin.

Olen löytänyt täydelliset perus raaka-aineet vegaanisen herkkuburgerin tekoon, muutamien testirundien jälkeen. Näillä onnistuvat aivan super herkulliset burgerit, takuuvarmasti, kerta toisensa jälkeen! Aikanaan kun olen koittanut jauhelihasta paistaa hampurilaisiin pihvejä, olen aina onnistunut sössimään ne. Joko paistanut liian vähän, tai sitten liian kauan. En tiedä… Se ei vaan koskaan ottanut onnistuakseen. Samaa ongelmaa ei näiden vegaaniversioiden kanssa ole ollut, olen niin iloinen!

Alla olevat kappaleet sisältävät linkkejä, mutta mikään linkeistä ei ole affiliate-linkki. Tätä artikkelia ei ole kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä minkään tahon kanssa.

Parhaat hampurilaisleivät

Olen testannut läpi kutakuinkin kaikki lähikaupoistamme löytyvät hampurilaisleivät ja kokeillut tehdä itsekin. Mutta yksi on ylitse muiden: Rosten Street Food Briossi hampurilaissämpylät. Puolitan sämpylät ja paahdan niiden leikkuupinnan teflonpannulla, oliiviöljyssä, kunnes pinta on rapea ja sämpylä lämmennyt. Teen tämän samaan aikaan kun pihvit tirisevät toisella pannulla.

Parhaat vegaaniset hampurilaispihvit

Vegaaniburgerin kallein ainesosa on pihvi. Olen aivan ihastunut Beyond Meat -pihveihin. Niiden maku, tekstuuri, kaikki on aivan 100% täydelliset omaan makuuni. Pihvit löytyvät pakastealtaasta ja niissä on 2 pihviä / pakkaus. Paistan pihvejä 5 min, molemmin puolin ja niistä tulee joka kerta täydellisen rapeapintaiset ja sisältä kypsät. Pihvi jää mehukkaaksi ja sen maku on todella maukas.

Täytteet

Tykkään laittaa hampurilaisen väliin runsaasti tuoretta salaattia, vegaanista valkosipulimajoneesia, ketsuppia tietenkin ja vegaanista “gouda”-juustoa. Tuo juusto on itselleni edelleen vaikein. Mikään ei oikein vedä vertoja oikealle goudalle, mutta kokonaisuutena vegaanisetkin juustonkaltaiset menee. Sinänsä itselleni ei ole ihan niin tarkkaa, onko juustokin joka kerta vegaanista. Saatan toisinaan ostaa hampurilaisjuustoa, maun vuoksi. Vegaaninen juusto, erityisesti, kannattaa laittaa heti pannulta nostetun kuuman pihvin päälle, jotta se vähän lämpenee ja sulaa.

Tomaattia laitan hampurilaisen väliin vain kesällä, kun ne oikeasti maistuvat herkullisilta. Talvella isot tomaatit erityisesti maistuvat minusta suorastaan kamalalta. Suolakurkkua saatan laittaa pari siivua, samoin punasipulia.

Kuten pizza, hampurilaiset ovat aika näppärää ruokaa “erimakuisten” lasten kanssa kokkaillessa. Käytännössä kaksi lastani haluavat ihan eri täytteitä, eri asetteluilla, mutta sehän ei itsevalmistetuissa hamppareissa ole mikään ongelma! Toinen haluaa kasan salaattia, mutta burgerin viereen. Toinen haluaa aiolia, kun taas toinen ei missään nimessä. Toiselle pelkkä ketsuppi ja pihvi sisälle, loput höysteet lautasen reunalle. Toiselle taas kaikki yhteen kasaan. Pienen taiteilun jälkeen kaikki saavat aina mieleisensä annoksen :)

Paras vegaaninen burgeri


Tarvitset

  • Briossisämpylöitä

  • Beyond Meat -burgeripihvejä

  • Salaattia

  • Vegaanista “gouda-juustoa”

  • (Tomaattia)

  • (Maustekurkkua)

Mausteeksi

  • Vegaanista aiolia

  • Ketsuppia

  • Punasipulia


Herkulliset kikherne-pinaatti gnocchit tomaattikastikkeessa

Herkulliset kikherne-pinaatti gnocchit tomaattikastikkeessa

Joulun parhaat alkupalat

Joulun parhaat alkupalat