GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Vegaaninen tofuskagenröra

Vegaaninen tofuskagenröra

Asuin aikanaan Ruotsissa ja siltä ajalta omiin herkkulounaisiin jäi varmaan ikiajoisi skagen toastit. Ruotissa skagen toastit tehdään jotenkin aivan ylenpalttisen valtaviksi kasoiksi, joissa on siivu leipää ja valtavasti skagen-sörsseliä. En ollut jotenkin missään nähnyt vastaavia. Nykyään en kuitenkaan juuri katkarapuja syö joten ihastuin, kun ystäväni Karoliina tarjoili kesällä viehättävän kesämökkinsä terassilla tofuskagenia. Jotenkin tässä tofuherkussa ja siinä kesäillassa maistui kaikki just oikealta ja niin kesältä. Siitä lähti oma täydellisen tofu-skagenröra -reseptin metsästysoperaationi. Netti on pullollaan vastaavia, mutta tämä on ohje johon itse palaan kerta toisensa jälkeen. Se maistuu paremmalta kuin perinteinen skagenröra ja nimestään huolimatta se ei minusta edes yritä olla “katkarapumaista” vaan ihan ylpeästi tofusta :)

Tarjoilu

Tämä tofuskagen-sörsseli on aivan älyttömän hyvää paahdetun ruisleivän päällä, paahtoleivällä, uuniperunan välissä, lettujen tai joulutorttujen täytteenä, sipsien dippinä, muutaman esimerkin heittääkseni. Tofun maku jakaa mielipiteitä enkä itsekään aina ole sen ylin ystävä, mutta vuosi vuodelta alan löytää uusia, yllättäviäkiin suosikkeja tofuruoista ja varmasti omat reseptit ovat alusta kehittyneet ;)

Voit valmistaa hyvissä ajoin

Pieni extra bonus on, että voit myös valmistaa tämän sörsselin hyvissä ajoin jos olet valmistelemassa juhlia, mikä tekee siitä myös aika täydellisen ajansäästäjän juhlapäivänä!

Vegaaninen Tofuskagenröra

Määrä: 4:lle


Ainekset

  • 1 pkt maustamatonta tai savutofua

  • 1/2 luomu sitruuna (kuori raasteena)

  • 2-3 rkl sitruunan mehua

  • 1,5 tl sinappia (dijon)

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • 1/2 tl sormisuolaa

  • 1 pieni punasipuli

  • 1,5 dl vegaanista majoneesia

  • 0,5 dl tilliä hienonnettuna

  • 0,5 dl ruohosipulia

  • n. 3 rkl vegaanista ranskankermaa (käytin kaura crème fraîchea)

  • 4 rkl punaista vegaanista cavi-art “mätiä” (tehty merilevästä)

Valmistus

  1. Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit jopa laittaa painon tofublokin päälle toviksi. Kuivemmaksi taputeltu ja puristettu tofu imaisee paremmin makuja sisäänsä.

  2. Murenna kuivattu tofu sopivan kokoisiksi muruiksi kulhoon. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua tofun sekaan. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

  3. Hienonna tilli, ruohosipuli ja sipuli (varsineen jos käytät kevätsipulia).

  4. Sekoita tilli, ruohosipuli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen.

  5. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa.

  6. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää oman maun mukaan suolaa ja pippuria.


Joulun parhaat alkupalat

Joulun parhaat alkupalat

Terveellisemmät suklaapallot

Terveellisemmät suklaapallot