GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Herkulliset kikherne-pinaatti gnocchit tomaattikastikkeessa

Herkulliset kikherne-pinaatti gnocchit tomaattikastikkeessa

Kaupallinen yhteistyö Heirol.fi kanssa, sisältää affiliate-linkkejä (linkit merkitty asteriskilla)

Taidan jatkaa näiden arjen pelastaja -reseptien kanssa! Hektinen kevät on tehnyt sen, että olen satsannut super helppoihin vegeruokiin. Pyrin maksimoimaan kasvisten ja ravinteiden määrän lautasilla, mausta tinkimättä. Välillä tulee kasattua vaan vegekulho - eli jyviä, kasviksia ym. vaan sulassa sekasorrossa samalle lautaselle. Toisinaan tulee tehtyä jotain elegantimpaa, kuten tämä kikherne-pinaatti gnocchien resepti, joka hurmasi jopa molemmat lapsetkin!

Ruoanlaitto on viime aikoina ollut erityisen mieluisaa, kun olen saanut käyttööni uuden pannun ja kattilan. Voi kuulostaa vähän huvittavalta, mutta se on totta! Olen jo useamman vuoden haikaillut vaaleiden valurautapatojen perään, mutta ne on sen verran arvokkaita, että muut investoinnit ovat aina ajaneet ohi. Olikin aivan mahtava yllätys, kun Heirolin mallistoon ilmestyivät nämä kauniit ja hyvän hintaiset Royal Pearl sarjan pannut ja kasarit*.

Olen haikaillut vaaleiden patojen perään, koska rakastan sitä miltä ruoka visuaalisesti niissä näyttää. Kaikki värit loistavat pannulta ihan eri lailla ja ruoka näyttää houkuttelevammalta. Heirolin Royal Pearl -pannut ovat paitsi laadukkaita, ne ovat myös niin kauniita, että ruoan voi ilolla tarjoilla suoraan paistoastiasta.

Royal Pearl -sarjan paistinpannut ja kasarit on valmistettu 100 % kierrätetystä alumiinista ja ne ovat 100 % PFAS-vapaita ja myrkyttömiä. Erinomaisia siis terveelliseen ruoanlaittoon. Sarjan tuotteet sopivat kaikille liesille, myös induktiolle, sekä uuniin (max 220 °C). Pehmeä kermanvaalea sävy ja upeat mattakultaiset kahvat tekevät niistä tyylikkäät. Erityisesti olen pitänyt ison kannellisen paistokasarin (ø28cm)* käytöstä, sillä voin paistaa siinä aineksia ja sitten nostaa ne samassa padassa suoraan uuniin. Näin kertyy vähemmän tiskiä. Myös kannellinen kasari (2L)* on aktiivikäytössä saapumisestaan lähtien.

ALE-koodi Heirol.fi verkkokauppaan!

Olen saanut jaettavaksi Heirol.fi verkkokauppaan -15% ALE-koodin “HEIROL15”, jota voit hyödyntää koko verkkokaupan valikoimaan. Koodi on voimassa vain rajoitetun ajan, 13.3—19.3.2024, joten toimi nopeasti!

HEIROL15

Voimassa 13.3. - 19.3.2024

Näiden uusien patojen ja kasarien lisäksi olen itse aivan ihastunut Heirolin astiasarjoihin. Näistä esimerkkinä ø28cm kulho Smooth*, joka on täydellinen isojen salaattien ja pasta-annosten tarjoiluun. Kulhossa on käsintehdyn keramiikan fiilis, mistä tykkään. Samoin ø23cm kulho Svelte* on ollut jatkuvassa käytössä isojen salaattiannosten valmistuksessa ja tarjoilussa. Myös Svelte-sarjassa on mahtavat sävyt ja tuntuma on käsin tehdyn keramiikan oloinen. Molemmat istuvatkin aika täydellisesti RaakaRå-astioitteni sekaan :) Hanki omasi -15% Ale-koodilla HEIROL15, koodi voimassa 13.3.-19.3.2024!

helppoa Vegaanista arkiruokaa

Mutta nyt siihen gnocchi-reseptiin!

Tämä resepti on aika mahtava tapa piilottaa niin kasvisproteiinia, kuin pinaattia annokseen. Gnocchi-taikina valmistetaan tofusta, kikhernejauhoista ja vehnäjauhoista. Näin ollen siitä saa extra proteiinia ja puoli litraa lehtivihreitä, lähes huomaamatta!

Lapseni tyypillisesti aavistavat jollain ylimääräisellä, vähän yliluonnollisellakin, aistilla jo kaukaa ruokaan piilotetun tofun. Nyt nämä elämäni ankarimmat ruokakriitikot kävivät jo valmistusvaiheessa tutkimassa silmät tarkkoina, mitä ateriaan laitetaan ja rekisteröivät kauhulla tofu-paketin. Yllätys olikin ruokaa maistellessa sitä suurempi, kun tofu ei maistunut ruoassa ollenkaan ja vihreät “Shrek-pallerot” maistuivat molempien mielestä todella hyvältä! Olin itsekin vähän äimänä kirkkaan positiivisesta vastaanotosta. Yleensä ainakin jompi kumpi kriitikoista inhoaa ruokaa, jos toinen siitä pitää ;) Tällä kertaa kuitenkin 3/3 kaikki tykkäsimme lopputuloksesta kovasti! Resepti meni kerralla jatkoon, tätä tehdään toistekin.

Vegaaniset kikherne-pinaatti gnocchit Arrabiata-tomaattikastikkeessa

Määrä: 6 annosta


Ainekset

Gnocchit

  • 5 dl napakasti pakattua pinaattia

  • 1 pkt (340g) silken tofua

  • 3 rkl ravintohiivaa

  • 4 dl kikhernejauhoja

  • 5 dl vehnäjauhoja (lisää tarvittaessa n. 1 dl)

  • 1 tl suolaa

Arrabiata-kastike

  • 1 prk valmista Arrabiata-tomaattikastiketta (Barilla)

  • 1 prk (390g) tomaattimurskaa

  • suolaa

  • mustapippuria

Koristeeksi

  • tuoretta basilikaa

Valmistus

  1. Valmista Gnocchi-taikina. Sekoita blenderissä pinaatti ja tofu sileäksi.

  2. Kaada tofu-pinaattiseos kulhoon. Lisää sekaan kikhernejauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten suola ja vehnäjauhot. Sekoita jälleen tasaiseksi. Taikinan pitäisi pysyä kasassa ja siitä pitäisi voida pyöritellä taikinatankoja. Jos se on vielä liian tahmeaa, lisää 1 dl kerrallaan vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi, kunnes taikina on käsiteltävää.

  3. Pyörittele taikinasta noin etusormen paksuisia pötköjä ja leikkaa ne sitten n. 2 cm pätkiksi, tai pienemmiksi jos haluat. Palat turpoavat vielä hieman keitettäessä.

  4. Kaada isoon pataan Arrabiata-kastike ja tomaattimurska ja nosta levyn lämpö keskilämmölle.

  5. Pudottele gnocchi-taikinapaloja toiseen kattilaan, kiehuvaan ja suolattuun veteen aina pari kourallista kerrallaan. Kun palat nousevat kellumaan pintaan, voit nostaa ne reikäkauhalla ja siirtää tomaattikastikkeen sekaan viereiseen pataan. Jatka näin, kunnes kaikki ghocchit on keitetty ja nostettu tomaattikastikkeen sekaan.

  6. Maistele ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

  7. Tarjoile tuoreen basilikan kera.


Helpot ja ravitsevat uunibataatit

Helpot ja ravitsevat uunibataatit

Paras vegaaninen burgeri

Paras vegaaninen burgeri