Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Monitoimipastakastike sekaani-vegaaniseurueelle

Monitoimipastakastike sekaani-vegaaniseurueelle

Saatat ihmetellä mitä tarkoittaa "monitoimipastakastike". Tässä tapauksessa nimen voi tulkita monellakin tapaa. Kyseessä on blenderissä valmistettava pastakastike, josta saa helposti myös silkkisen sileän, herkullisen keiton. Siis ruoka toimii eri käyttötarkoituksissa. Toisaalta tämä pastakastike toimi meidän päivällispöydässämme näppäränä monitoimiruokana, kun minä haluan syödä ruokani vegaanina ja muu perhe sekaanina :)

DSC05605.jpg

Helppoa ruokaa arkeen, kiitos

Uskon vakaasti siihen, ettei ruoalla tai ruokavaliolla tarvitse tai kuulu vaikeuttaa omaa elämää, ellei nyt satu oma henki siitä akuutisti riippumaan. Mutta näin normiperheessä - miten sen nyt ikinä määritteleekään - ruoanvalmistus saa minusta mieluusti olla arkena helppoa ja nopeaa. Tietysti lisään kriteereihin mielelläni myös "herkullista" tai edes "perushyvää".. Joskus "ihan jees":kin on ok, riippuen tilanteesta.

Tämä kastike putosi meillä aikuisilla välittömästi "herkullista" tai "tosi jees" -kategoriaan. Silkkisen sileä kastike, johon voi halutessaan lisätä vielä hieman tuoretta kirsikkatomaattia kevyesti hienonnettuna. Minun versiooni lisättiin puy-linssejä, muun perheen annokseen riistalihapullia. Pohjalla tällä kertaa tuorepastaa. Pointtini on, kaiken tämän pitkän selityksen jälkeen, lopulta se, että eri ruokavalioita noudattavat voidaan pienellä vaivalla ruokkia lähes samalla ruoalla :)

DSC05598.jpg

Kevyesti illalla

Useat tutkimukset sekä ihan maalaisjärki ovat osoittaneet, ettei illalla viimeiseksi kannata mättää tuhtia liha-ateriaa mahaansa. Ainakaan jos mielii nukkua hyvin seuraavana yönä. Yritän parhaani mukaan saada lapsemme syömään mahdollisimman paljon kasvispohjaista "täysruokaa" iltaisin. Helpoimmin tämä onnistuu ihan perus salaatin tai esim. smoothien muodossa. Keittoihin suhtaudutaan ainakin toistaiseksi melko epäilevästi. Jatkan silti yrityksiä. Onnistumisia ovat mm. hyvin maistuneet vihersmoothiet tai vaikkapa suklainen smoothiekulho, joka on oikeasti tungettu täyteen kasviksia/hedelmiä.

Kun olen itsekseni kotona, valmistan illalla mieluiten pelkän vihreän salaatin tai vihersmoothien. Energiatasot sekä vatsa kiittävät.

Mutta se pastakastikkeen ohje ehkä kiinnostaisi? :) Tässä se tulee.

DSC05602.jpg

Monitoimipastakastike

4–6 hengelle kastikkeena,

2–4 hengelle keittona


Ainekset

 • 5 isoa porkkanaa

 • 1 prk (400 g) Mutti luomu tomaattimurskaa

 • 2 rkl Bonred punaista palmuöljyä

 • 3 tl Pizza e Pasta -maustesekoitusta (Herbaria)

 • 1 punasipuli

 • 2 pientä valkosipulinkynttä

 • 1 prk På Mackan -kauralevitettä

 • (kourallinen kirsikkatomaatteja)

Valmistus

 1. Kuori porkkanat jos niissä on paksu kuori, muutoin pelkkä pesu riittää. Leikkaa ne reiluiksi paloiksi ja laita blenderiin.

 2. Lisää tomaattimurska, punainen palmuöljy ja maustesekoitus blenderiin. Käynnistä kone ja nosta tehoa hiljalleen, kunnes seos alkaa pyöriä kannussa kunnolla. Nosta teho täysille (high) ja anna blenderin käydä täydellä teholla kunnes kannen alta nousee höyry.

 3. Lisää sekaan sipulit ja På Mackan ja käytä blenderiä täydellä teholla, kunnes kannen alta nousee jälleen höyry. Pysäytä kone.

 4. Heitä lopuksi sekaan kirsikkatomaatit ja aseta High-nappi päälle. Pulssita sitten pari kertaa virtakatkaisimella, niin että kirsikkatomaatit menevät karkeasti paloiksi.

 5. Tarjoile pastakastikkeena tai lisää hieman vettä sekaan ja tarjoile keittona.

DSC05612.jpg

Sponssi-info

Ohjeessa on mainittu muutama tuote nimeltä, joten selvennöksesi vielä: tätä kirjoitusta ei ole sponssattu, mutta koen nämä tuotteet erityisen sopiviksi tähän ruokaan ja hyviksi ylipäätään ja siksi ne on mainittu nimeltä.

Pihlajanmarjat hyötykäyttöön

Pihlajanmarjat hyötykäyttöön

Maalaiskanakeittoa muuttoporukalle

Maalaiskanakeittoa muuttoporukalle

0