Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Keväinen porkkanaravioli minuuteissa

Keväinen porkkanaravioli minuuteissa

Kaupallinen yhteistyö Philipsin ja Herkkusuun kanssa.

Sain Philipsin uuden Pasta Makerin vähän aikaa sitten kokeiluuni ja olen ollut siitä lähtien sekaisin pastasta. Kuullessani Pasta Makerista, ajattelin sen olevan laite johon voin syöttää valmiin pastataikinan ja joka sitten truuttaa ulos valitun mallista pastaa. Pasta Maker olikin huomattavasti näppärämpi! Koneeseen yksinkertaisesti kaadetaan ainekset ja kirjaimellisesti 10 min myöhemmin lautasella on annos valmista pastaa!

Bonusta oli laitteen helppo puhdistus ja eri suuttimille varattu säilytystila laitteen sisällä, eikä pitkin keittiötä eri laatikoissa jonne ne hiljalleen hukkuisivat.Perheessäni pasta on ollut muutenkin suosittu ruoka, mutta viime viikkoisten kokeiluitteni jälkeen siitä on tullut oma suosikkini myös aivan uudella tapaa. Kun pastan valmistaa itse, voin valita kunnon tuoreet ja laadukkaat jauhot. Pidän erityisesti emmervehnäjauhoista jotka saavat kaiken maistumaan paremmalta – pastan, oluen, lakritsin jne.

Pastahurmos kasvoi kun keksin käyttää pastan maustamiseen muutakin kuin perinteisiä juureksia tai pinaattia. Kokeiluissani olen huomannut pitäväni mm. mustikka-spelttipastasta, porkkana-tyrnipastasta sekä muista marjajauheilla tai -mehuilla maustetuista pastoista.

Marjajauheiden lisääminen pastataikinaan on ihanan vaivaton tapa kasvattaa pastataikinan kuitu- sekä ravinnepitoisuutta ja samalla siitä saa veikeän väristä ja makuista. Mielessäni hautuu jo myös ideoita marjaisan pastan hyödyntämiseen jälkiruoissa.

Innostuin tällä viikolla valmistamaan ravioleja. Näihin pastataskuihin lisätään usein täytteeksi jotakin juustolla höystettyä täytettä, mutta halusin valmistaa raviolit tällä kertaa vegaanina versiona. Täytteenä käytin porkkanamehusta ylijäänyttä porkkanakuitua sekä tofua. Tuloksena oli raikkaan keväisen värinen ja makuinen pasta jota nautimme vihreän paistoksen kera.

Käy hakemassa ohje keväiseen porkkanaravioliin ja viherpaistokseen Herkkusuun puolelta :)

DSC_1318.jpg


Mokkasuklaa ganachea ja marenkia = täydellinen piiras!

Mokkasuklaa ganachea ja marenkia = täydellinen piiras!

Kookosmacarons

Kookosmacarons

0