Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikon tekeminen on ihan älyttömän helppoa ja siitä saa hyvän ruokaisan lounaan tai päivällisen muutamaksi päiväksi. Tämä oma versioni on kehittynyt vuosien saatossa nykymuotoonsa. Pidän sen rapeasta kuoresta ja mehukkaasta koostumuksesta. Mausteet ovat omaan suuhuni myös sopivasti tasapainossa.

Makaroneja ei ole välttämätöntä keittää etukäteen, mutta olen tottunut keittämään ne. Samalla on helpompi arvioida paljonko makaronia mahtuu uunivuokaan. Jos et halua esikeittää makaroneja, käytä litra nestettä.

Meillä oli talo täynnä lapsia nyt kesälomalla ja kysyessäni mitä olisi ruokatoiveena, löytyi makaronilaatikko suurimman osan toivelistalta, joten ei kuin valmistamaan! On kyllä jännä miten tietyt ruoat säilyvät yleisinä suosikkeina läpi sukupolvien ja vuosien! Ilmeisesti kuitenkin ne ovat ne tietyt perusmaut jotka miellyttävät helposti useimpia makunystyröitä.

idlihamakaronilaatikko

Nyt kun meillä lapset alkavat olla sen ikäisiä että kavereilla ravataan ja meilläkin ramppaa vieraita, olen huomannut, ettei ole aina ihan helppo tehdä ruokaa joka maistuisi kaikille lapsille. Makaronilaatikon lisäksi melko varmoja valintoja ovat olleet myös pinaattiletut, jotka teen mieluusti itse, mutta joskus myönnän myös lintsaavani ja ostan valmiita (oi kyllä!). Kalapuikot. Niitä en edes yritä tehdä itse. Lihapullat ja perunamuusi… Vähän harmittaa kyllä miten lasten makupaletti tuntuu köyhtyvän/kapenevan siitä lähtien kun aloittavat päiväkodin ja alkavat syödä enemmän laitosruokaa. Onneksi edelleen esim. salaatit ja tuoreet kasvikset tekevät hyvin kauppansa.

Jos teillä on vinkkejä muista helposti mahdollisimman monelle lapselle maistuvasta ruoasta, otan ilolla vastaan! Tai esim. ruoista mitä on helppo varata pienille koululaisille kotiin valmiiksi koulun jälkeen syötäväksi.

liha-makaronilaatikko2.jpg

Liha-makaronilaatikko

1 uunivuoallinen, n. 6:lle


Ainekset

 • 400 g (luomu) jauhelihaa

 • voita paistamiseen

 • 1 iso sipuli / 2 salottisipulia

 • 3 (luomu) kananmunaa

 • 7 dl maitoa

 • 1 kana- tai liemikuutio

 • (chilijauhetta)

 • 1/5 tl valkopippuria

 • 1 tl keltaista curryjauhetta

 • 1 tl paprikajauhetta

 • 3/4 tl suolaa

 • 6 dl tummaa pastaa

 • pinnalle emmentalraastetta (punaleima)

Valmistus

 1. Keitä pasta al denteksi. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha voissa. Lisää paistamisen loppuvaiheilla sipuli ja paista vielä hetki. Mausta seos chilijauheella, valkopippurilla, curryjauheella, paprikajauheella, ja suolalla.

 2. Sekoita pasta paistetun lihan joukkoon tai päin vastoin - kumpi sattuu olemaan kätevämmässä astiassa sekoittamista varten.

 3. Kaada sekoitus voideltuun uunivuokaan.

 4. Sekoita kananmunat, liemikuutio ja maito. Teen tämän blenderissä matalalla teholla sekoittaen jotta liemikuutio sekoittuu hyvin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää liemijauhetta joka sekoittuu hyvin kylmäänkin nesteeseen.

 5. Kaada muna-maitoseos vuokaan liha-makaroniseoksen päälle. Ripottele päälle juustoraaste.

 6. Paista laatikkoa 200°C:ssa n. 1 h uunin keskitasolla. Aloita keskilämmöllä ja vaihda alalämmölle kun juuston pinta on muuttunut kullanruskeaksi.

 7. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Pienet mustikka-granaattiomenapiiraat

Pienet mustikka-granaattiomenapiiraat

Blogin sisällöt muuttivat ja kuulumisia + arvonta

Blogin sisällöt muuttivat ja kuulumisia + arvonta

0