GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Pasta Bolognese Gurmeen tapaan

Pasta Bolognese Gurmeen tapaan

Minulla ei tänä viikonloppuna ole ollut autoa käytössä ja kelin ollessa kylmä ja kostea, ei ylimääräiset kauppareissut kävellen kaatosateessa tai raekuurossa ole tuntuneet kovin kiinnostavilta. Näin tuli hyödynnettyä sitä mitä kaapista löytyy ja hyvä niin! Mieli teki jotakin pastaruokaa ja ensin harmittelin, ettei kaapista löytynyt pastaa, kunnes muistin meidän uuden pastakoneen. Valmistin sillä annoksen tuorepastaa vehnäjauhoista ja kananmunasta + vedestä. Ei lisäaineita, ei kuukausia vanhaa pastaa vaan tuoretta tavaraa. Ihan mahtavaa :) Käytämme 95%:sti jauhoina Malmgårdin tuotteita niiden korkean laadun vuoksi ja koska haluamme tukea lähituottajia. Nyt on ihanaa kun voi valmistaa oman pastan helposti esim. emmervehnäjauhoista, jotka vaan saavat kaiken maistumaan paremmalta. Voihan sen toki ilman konettakin valmistaa itse, mutta tuntuu vaivalloisemmalta. Nyt pasta valmistuu itsestään sillä aikaa kun itse keittelee kastiketta.

Tätä ohjetta varten et kuitenkaan tarvitse omaa pastakonetta, voit aivan yhtä hyvin käyttää tavallista pastaa! :) Pastan kylkeen valmistin kasvisvoittoista bolognese-kastiketta jota varten sulatin pakkasesta puoli kiloa Bosgårdin jauhelihaa. Emme enää muuta käytäkään. Jos Bosgård ei ole tuttu, suosittelen tutustumaan. Olemme vierailleet tilalla useaan kertaan ja on ihanaa nähdä ja kuulla miten siellä suhtaudutaan eläimiin ja miten hyvin niitä hoidetaan.

Tämä kirjoitus ei ole minkään yrityksen sponsoroima tai tukema ja kuten aina, kaikki mielipiteet ovat omiani eikä niihin ole pyritty vaikuttamaan. Nostan kuitenkin mielelläni esiin hyviä tuotteita tai tuottajia, joiden tuotteisiin ja toimintaan uskon :)

Nyt siihen kastikkeeseen. Kaikki ainekset ovat luomua, mutta en viitsinyt erikseen kirjoittaa ohjeeseen.

Tämä kastike toimii tosi hyvin myös kasvis/vegaani versiona! Jätä vain pois jauheliha ja lisää enemmän kasviksia. Joukkoon sopisi myös hienosti: kesäkurpitsa paloiteltuna tai raasteena, tuore persilja, munakoiso paloiteltuna, näitä vain ei löytynyt meidän jääkaapista valmiina tällä kertaa.

Bolognese-kastike à la Gurmee

Pasta Bolognese Gurmeen tapaan

4:lle


Ainekset

  • 0,5 kg naudan jauhelihaa (jätä pois jos teet kasvis/vegaani-version)

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 sipuli

  • 4 porkkanaa

  • 500 g paseerattua tomaattia

  • 1 punainen paprika

  • 1 oranssi paprika

  • 4 sellerinvartta

  • 0,5 pss (musta)lehtikaalta

  • toscana-mausteseosta (tai omia suosikkiyrttejäsi, esim. basilika, oregani, timjami... Toscana-mausteseosta saa ainakin Sonnentorilta jota on myynnissä mm. Ruohonjuuressa. Tosi toimiva seos luomuyrttejä!)

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistus

  1. Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä kuutioitu porkkana. Paista vielä hetki. Lisää sitten sekaan paseerattu tomaatti, paloiteltu selleri ja paprikat.

  2. Mausta yrttimausteseoksella ja mustapippurilla ja anna porista kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Lisää joukkoon tarvittaessa vettä.

  3. Lopuksi, lisää sekaan suikaloitu lehtikaali ja anna sen hetken aikaa pehmetä kastikkeen joukossa ja mausta kastike suolalla.

Kahvi-valkosuklaa brownies

Kahvi-valkosuklaa brownies

DIY lime-sitruunaruoho käsivoide

DIY lime-sitruunaruoho käsivoide