Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Huikean pinkki smoothiekulho punajuurella

Huikean pinkki smoothiekulho punajuurella

Punajuuri ei varmaan ole niitä ensimmäisiä kasviksia, mitä monen aamupalapöydästä löytyy. Meiltä löytyi punajuurta pakastekuivatussa muodossa ja siitä sainkin idean kokeilla uutta värikästä aamupalaherkkua! Ja juuri kun luulit, ettet saa itseäsi tai lapsia syömään enempää kasviksia - tämän ohjeen avulla syötte aamiaislautasilta pussillisen, ihan huomaamatta ;)

Punajuurismoothiekulho

Smoothiekulho vs. Nice cream

Smoothiekulhon käsite on varmaan jo suurimmalle osalle aivan tuttu, mutta kerrataan vielä. Smoothiekulho on käytännössä paksua, lusikoitavaa smoothieta. Se on itselläni korvannut yleisesti ottaen aamupalajogurtit. Smoothiekulhon vahva etu on, että se sisältää runsaasti ravintokuitua sekä vitamiineja. Nice cream puolestaan ei sinänsä ole suoraan sama asia kuin smoothiekulho, mutta se voi usein muistuttaa sitä. Nice Cream on sanamuunnos “Banana Ice Creamista” eli se on banaanista valmistettua “kilttiä jäätelöä” jossa ei ole turhia sokereita. Nice cream on parhaimmillaan, kun pakastat banaanit hieman ylikypsinä, pilkullisina, jolloin niiden maku on luontaisesti makeimmillaan. Lisää makeutta voi halutessa hakea esim. lisäämällä sekaan taateleita tai muita makeita hedelmiä.

Punajuurta?!

Itse olen punajuuren ystävä, mutta tiedän että sen väri ja maku voivat epäilyttää monia. Smoothiekulhossa käytin hyväkseni pakastekuivattua punajuurijauhetta, joka antaa aamupalalle upean värin sekä juuri sopivan hennosti punajuuren makua. Tämä ei siis ole minkään pakastetun borssikeiton makuista vaan ihanan pehmeää ja suussa sulavaa, kirjaimellisesti.

Yhtä herkullisen pinkin värin saat myös käyttämällä pakastekuivattua pinkkiä pitayta-hedelmäjauhetta. Sen maku on luonnollisesti hedelmäisempi, mutta väri on yhtä upea!

Punajuurismoothiekulho

Sitruunainen kesäkurpitsahillo

Sitruunainen kesäkurpitsahillo

Sininen aamiaisjäde

Sininen aamiaisjäde

0