Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Sininen aamiaisjäde

Sininen aamiaisjäde

Artikkeli sisältää Affiliate-linkkejä Arctic Warriorsin verkkokauppaan. Affilinkit on merkitty asteriskillä (*).

Aloitin pitkästä aikaa aamuni banaanijäätelöllä. Nice creamit ovat jääneet pitkäksi aikaa ketogeenistä ruokavaliota noudattaessani, mutta nyt olen viikon verran sairastellut, mikä tarkoittaa, että olen syönyt mm. manuka-hunajaa ja siksi poikkeama banaanijäden maailmaan ei sen kummemmin sotkenut hyvää ketoosia kun se jo alunperinkin oli “pois päältä” toistaiseksi.

Tämä banaanijäde maistui pitkästä aikaa aivan huikean hyvältä! Sininen väri on pääosin sinisen spirulinan ansiosta. Sininen spirulina on siitä kivempi “mauste” kuin vihreä, että se ei oikeastaan maistu miltään, kun taas vihreä spirulina tuo helposti mukanaan vähän epämiellyttävän maun (ainakin minun makuuni).

Spirulinan lisäksi lisäsin joukkoon Arctic Warriorsin Musti-jauhetta*, eli kuivattua mustikkaa. Mustikka taittaa sinistä väriä hieman violettiin, mutta kaunista väriäkin enemmän pidän mustikkajauheen ravinteista. Kuivatut marjajauheet ja pakastemarjat ovat omia suosikkejani arjessa niiden hyvän säilyvyyden ja helppokäyttöisyyden ansiosta.

Banaania meiltä löytyy pakkasesta lähes aina valmiina. Pilkon hieman ylikypsät banaanit pakkaseen, jolloin niiden maku on luonnostaan makeimmillaan ja koostumuksesta tulee täydellinen banaanijäätelöön. Samalla ruokahävikki pienenee. Ostankin banaania yleensä reilun nipun kerralla - enemmän kuin ehdimme syödä niin, että osan voi sitten aina pilkkoa pakkaseen. Näin keittiön kaapeissa on aina ainekset muutamaan helppoon perius ruokaa tai välipalaan

En sinänsä ole mikään proteiinijauheiden puolestapuhuja, mutta joskus niitäkin tulee käytettyä. Tässä proteiinijauheen tehtävänä on tuoda ruokaan lisää proteiinia ja auttaa pitämään olo kylläisenä pidempään. Heraproteiini myös tekee jotain maagista banaanijäätelön koostumukselle, ja siitä tulee extra kermaista ja samettista. Tänään ruokaan päätyi Whey’Mo -nimistä tuotetta joka oli meidän marketin valikoimasta paras vaihtoehto (=vähiten mitään kuraa raaka-aineissa).

Sininen aamujäde

Helppo sininen aamiaisjäde

yhdelle


Ainekset

  • n. 1,5 pakastettua banaania siivuina

  • 1 mitallinen Whey’Mo vanilla protein shake jauhetta

  • pieni tilkka kermaa (tai kookosmaitoa tai maitoa..)

  • n. 1 rkl sinistä spirulinaa

  • n. 1 rkl Musti mustikkajauhetta*

Pinnalle:

  • Omia herkkujasi. minä laitoin tällä kertaa ripauksen Musti-jauhetta, mehiläisen siitepölyä ja pakastevadelmia. kuvaa varten koristeeksi poimin pari kaapista valmiina löytynyttä marenkia.

Valmistus

  1. Mittaa ainekset blenderiin (et välttämättä tarvitse kermaa tai mitään nestettä joten voit jättää ne alkuun pois ja lisätä vasta myöhemmin jos haluat koostumuksesta juoksevampaa).

  2. Sekoita täydellä teholla sileäksi. Vitamixilla tähän menee n. 30 sekuntia kun aineksia voi painella koneen käydessä teriä kohti ja tehoa riittää!

  3. Kaada kulhoon ja koristele. Nauti heti!

PS. jos banaanijäde ehtii sulaa ja pehmetä liikaa, voit nostaa sen hetkeksi pakkaseen hyytymään. Itseäni ei sulaminen pahemmin häiritse :)

Huikean pinkki smoothiekulho punajuurella

Huikean pinkki smoothiekulho punajuurella

Vaniljainen Raparperihillo

Vaniljainen Raparperihillo

0