GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Sitruunainen kesäkurpitsahillo

Sitruunainen kesäkurpitsahillo

Ette usko miten ihanalta tämä hillo tuoksuukaan! Ja tuo väri... ahh... tämä hillo on kaunein ja parhaan tuoksuinen hillo mitä olen ehkä koskaan onnistunut tekemään. Ohje hilloon löytyi alunperin Celebration treats 4 u -blogista.

Pidän ihan perus “lettuhilloista” missä maistuvat kotimaiset marjat, mutta aivan erityisesti minua viehättävät yllättävät, hieman erikoisemmat ja uudet makuyhdistelmät. Tämän hillon kohdalla ihastuin myös itselleni aivan uudenlaiseen tapaan hyödyntää kesäkurpitsaa. Sen kun yleensä mieltää lähinnä suolaisten ruokien kasvikseksi, mutta kesäkurpitsapa sopiikin hilloon kuin nenä päähän!

Sitruuna on yksi omia supersuosikkimakujani sekä -tuoksujani muutenkin, mutta tässä hillossa se tuo kaikki kesäkurpitsan parhaat puolet esiin erityisen hyvin. Ihastuin myös tosiaan tuohon hillon raikkaan keltaiseen väriin joka voi yllättää monet ruokapöydässä.

Suosittelen testaamaan tätä hilloa esim. juustojen (brie, manchego…) kera, croissantin väliin, jälkiruokiin, kakun väliin… Mahdollisuuksia on monia!

Sitruunainen kesäkurpitsahillo

Sitruunainen kesäkurpitsahillo


Ainekset

  • 1 kg kesäkurpitsaa

  • 3 luomu sitruunaa

  • 0,5 dl vettä

  • 500 g hillosokeria

Valmistus

  1. Kuori kesäkurpitsa(t) ja paloittele se. Mittaa kattilan pohjalle 0,5 dl vettä ja lisää sekaan kesäkurpitsan palat. Anna kiehua kannen alla hiljalleen, kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä.

  2. Kesäkurpitsan kypsyessä pese sitruunat huolellisesti ja kuivaa ne. Raasta kahden sitruunan kuori ja purista kaikkien sitruunoiden mehu.

  3. Kun kesäkurpitsat ovat kypsiä, soseuta ne. Laita sose takaisin kattilaan (jos otit sen soseuttamista varten pois) ja lisää sekaan hillosokeri erissä, huolellisesti sekoittaen. Lisää sekaan sitruunamehu. Keitä seosta 10 min ja lisää sitten sekaan sitruunankuoriraaste. Anna kiehua vielä n. 10 min.

  4. Tölkitä kuumennettuihin tölkkeihin ja säilytä viileässä.


Kurpitsat ja niiden siemenet

Kurpitsat ja niiden siemenet

Huikean pinkki smoothiekulho punajuurella

Huikean pinkki smoothiekulho punajuurella