Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Luomo, Helsinki

Kävimme toukokuun alussa Kallen kanssa Luomossa syömässä ensimmäistä kertaa. Ravintola on ulkoisesti melko pelkistetty, mutta ruoka suorastaan helli makuaisteja. Tilasimme viiden ruuan menun. Tiedän, että alta löytyy huomattavasti enemmän kuvia ja annoksia - tämä ei ole laskuvirhe vaan kiitos keittiön pienten yllätysten. Kalle otti ruuan kanssa viinipaketin. Viinit sopivat kaikki erinomaisesti eri ruokien kanssa ja tarjoilijalla oli usein jokin hauska tarina kerrottavana viineistä ja niiden alkuperästä. Nämä tarinat ja ystävällinen, asiantunteva, muttei liian pokkuroiva palvelu tekivät käynnistä todella miellyttävän ja herkullinen ruoka kruunasi kokemuksen. Voin jo tässä vaiheessa kertoa, että tulen suosittelemaan Luomoa kaikille, jotka hyvää ravintolaa Helsingissä etsivät. Kohtuullisella hinnalla lunastat ihanan makumatkan.

Keittiön tervehdys

Keittiön tervehdys

Kokemus ja makuaistien hellittely lähti keittiön tervehdyksestä joka oli muistaakseni porsaan silavaa tai vastaavaa. Hyvin kevyt pieni ja maukas saparo jonka lisäksi oli majoneesia.

Borssikeitto

Borssikeitto

Smetanalunta, upeita värejä ja herkullisia makuja oli tarjolla Luomon omalla versiolla borssikeitosta. Kalle ei ole koskaan oppinut punajuuren ystäväksi, mutta itse rakastuin tähän annokseen.

Seuraavaksi pöytään kannettiin parsasalaatti. Tuo lumipallon näköinen tuossa keskellä kuvaa on parmesanpallo - suussasulavaa vaahtoa, joka kuulemma oli parmesanista. Aivan ihania makuja.. Muistaakseni annoksesta löytyi myös mm. seljankukkahyydykekuutioita.

Kampasimpukkaa

Kampasimpukkaa

Seuraava annos oli krotinposkea joka muistutti paljon kampasimpukkaa koostumukseltaan ja maultaan. Tuo mädin näköinen oikealla oli itseasiassa tapiokahelmiä - ihan kiva vinkki esim. kala-allergikoille jos haluaa mädin näköistä elementtiä ruokaansa. Tämä annos oli huippuhyvää..

Kateenkorvaa

Kateenkorvaa

Kateenkorva... Tämä oli koko ravintolaillan upein kokemus. Liha oli niin uskomattoman pehmeää ja maistui melkein karamellille. En olisi ikinä uskonut, että mistään lihasta saa tämän tuntuista tai makuista. En voi tätä annosta tarpeeksi kehua. Toivon vaan, että kateenkorvaa on vielä seuraavalla käynnillä tarjolla.

Ennen pääruokaa meille tarjoiltiin talon Piñacolada. Kylmällä kivilevyllä oli kaikki tuon tunnetun drinkin maut, mutta kaikki vähän hassuissa muodoissa. Kookoslumi ja ananassorbetti olivat taivaallisen hyviä ja raikastivat suun alkupalojen jälkeen.

Pääruoaksi valitsin itse ankkaa. Annos oli hyvin aasialainen. Jotenkin tuntui, että siinä oli jopa hieman liiankin monta eri makua ja kaipasin melkein jotakin aavistuksen yksinkertaisempaa. Hyvää ankkaa yhtäkaikki ja tuo oikealla näkyvä nyytti oli tämän annoksen parasta antia.

Kallen pääruoka oli savulohta ja korvasieniä, kuulemma oikein herkullinen annos, mutta mainitsi, että lohi saattaisi jollekulle toiselle olla jopa hieman liian kevyesti kypsennetty.

Ennen jälkiruokaa Kalle otti vielä juustolautasen maisteltavaksi. Keskellä näkyvä vuohenjuusto  ja oikealla oleva homejuusto saivat sellaisen nautiskelijan ilmeen nousemaan kasvoille, että omillani taisi paistaa vihertävä annoskateus :)

Raparperia

Raparperia

Ennen varsinaista jälkiruokaa saimme pienet pannacottat joiden päällä oli herkullinen, raikas raparperikeitto/kiisseli. Aivan ihana jälkiruoka ja olisi melkein jo riittänyt itselleni, niin hyvää se oli.

Varsinainen jälkiruoka oli suklaakohokas, jonka sisällä oli karamelliydin. Herkullinen jälkiruoka jossa maistui selvästi tumma suklaa. Seurana oli misojäätelöä, mielenkiintoinen tuttavuus.

Viimein espresson jälkeen lähdimme pyörimään kotia kohti korvasta korvaan leveä hymy poskilla. Luomo oli rakkautta ensi käynnillä.

Kiitos ihanat ystävät, jotka meille lahjakortin Luomoon tuparilahjaksi lahjoititte!


Gluteeniton prinsessakakku

Gluteeniton prinsessakakku

Äitienpäivädinneri

Äitienpäivädinneri

0