Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Ihana, ihanampi, BasBas

Ihana, ihanampi, BasBas

Vietimme minun syntymäpäivääni hieman myöhässä muutama viikko sitten BasBasissa eli Baskeri & Bassossa. Siitä onkin vierähtänyt jo hetki kun viimeksi pääsimme BasBasiin syömään, joten oli ihana palata tähän paikkaan. Jokin tämän ravintolan tyylissä, ilmapiirissä ja ruoassa viehättää minua valtavasti. Mutkatonta, ystävällistä, herkullista.

Viime käynnillä ihastuimme ikihyviksi sienirisotosta, josta taisikin tulla melkoinen ruokakultti Helsingissä :) Myös tällä kertaa löytyi pari megasuosikkia. Valitsimme maisteltavaksi menun, joka koottiin periaatteella 2+1+1 eli ravintolan ruokalista on jaettu kolmeen osioon joista ensimmäisestä valitaan kaksi, ja seuraavista yksi kustakin.Aterian aluksi pöytään tuotiin BasBasin leipää, joka on niin hyvää, että meinasin unohtaa napata siitä edes pientä kuvaa muistoksi ennen kuin olimme huitaisseet sen kitusiimme. Täydellisen rapea pinta, mehevä sisältä ja tietty kunnon voita ja ripaus suolahippusia.. Onko parempaa leipänautintoa?!

BasBasin leipä

BasBasin leipä

Sitten lähtivät ensimmäiset ruoat rullaamaan. Kalle valitsi ensimmäiseltä listalta härkä(?)tartaria, joka oli kuulemma erittäin hyvää.Minä puolestani aloitin paahdetulla naattiporkkanalla ja hollandaisekastikkeella. Jotenkin tuo nimi ei nyt vaan kykene kuvaamaan sitä makunystyröitä hivelevää makunautintoa, mitä tämä nimenomainen ruoka tarjosi! Porkkana ja hollandaise kuulostaa niin simppeliltä, ja simppeli annos tämä tavallaan olikin, mutta jotain taikoja sille on keittiön puolella tehty, sillä tässä yhdistyivät niin maut, tekstuurit kuin maalliset ja ylimaalliset kemiat niin että mieleni teki vaihtaa kaikki seuraavat annokset tähän yhteen ja samaan.

Härkätartar

Härkätartar

Porkkanaa ja hollandaisekastiketta

Porkkanaa ja hollandaisekastiketta

Me molemmat valitsimme ensimmäiseltä listalta myös burrataa, jonka tiesimme entuudestaan olevan erityisen hyvää BasBasissa, eikä se tietenkään pettänyt tälläkään kertaa. Mintulla ja basilikalla maustettua pehmeää, kermaista burrataa. Yksinkertaista mutta ah, niin hyvää.

BasBasin burrata-annos

BasBasin burrata-annos

Toiselta listalta minä poimin salvialla ja voilla (match made in heaven!) maustetun pastan ja Kalle puolestaan risoton, joka oli maustettu ruohosipulilla ja mintulla. Molemmat annokset olivat todella hyviä ja raikkaan kesäisen makuisia. Tähän vuodenaikaan on aivan taivaallista maistaa tuoreiden yrttien maut ruoissa ja ilokseni näitä löytyikin annoksista reilusti.

BasBasin voi-salvia pasta

BasBasin voi-salvia pasta

BasBasin ruohosipuli-minttu risotto

BasBasin ruohosipuli-minttu risotto

Pääruokana söimme molemmat "polpaa" (en enää muista annoksen nimeä kunnolla, mutta mustekalaahan se oli). Mustekala oli ainakin yhden yön ajan haudutettu punaviinissä, vakuumipakkauksessa, niin että viinin maut kunnolla imeytyivät siihen. Arastelin mustekalan syömistä hieman, sillä kokemukset ovat tähän saakka aina olleet kumisia. Tämä annos oli jotain aivan muuta. Mehevää, ei lainkaan kumista ja aivan uskomattoman herkullista!

BasBasin "polpa"

BasBasin "polpa"

Jälkiruoan kohdalla olimme jo hyvin kylläisiä, mutta jälkkärihän menee eri vatsaan, eikö? Valitsin jälkiruoaksi pallon vaniljajäätelöä joka tarjoiltiin jonkinlaisen keksimurusen päällä. Ja kupillinen hyvää espressoa.

BasBas jälkiruoka

BasBas jälkiruoka

Voiko ihminen enää tyytyväisempänä ravintolasta poistua?! En usko. BasBas on i-ha-na. Miljöö, henkilökunta, ruoka, toimintafilosofia. Ihan ykkönen :) Suosittelen siis lämmöllä, jos ei joku tästä postauksesta jo sitä lukenut.


Sponssi-info:

Tätä kirjoitusta ei ole sponsoroitu. This love is real!

Vegaanimättöä: Alfredo-kastike kukkakaalista

Vegaanimättöä: Alfredo-kastike kukkakaalista

Mitä eroa on Vitamix Ascent-sarjan blendereillä?

0