Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Qulma, Helsinki

Qulma, Helsinki

Jonkin aikaa sitten kirjoitin uudesta upeasta Sopat-keittokirjasta josta olen tykännyt valtavasti. No, tuohon samaan syssyyn sain myös pari lahjakorttia kirjan kirjoittajan pitämään paikkaan nimeltä Qulma (Näihin lahjakortteihin ei muuten liittynyt mitään kirjoituspyyntöä, mutta halusin kertoa kokemuksesta koska paikka oli ihana ja ruoka hyvää.). Qulma löytyy Kruunuhaasta Mariankadun ja Rauhankadun kulmasta. Jostain syystä odotin keittoisaa brunssia, varmaan johtuen Alénin soppataustasta, mutta keittoa ei brunssilta löytynyt.

Tarjolla oli muuten vähän perusbrunsseista poikkeava setti, joskaan ei mitään soppabrunssia kuten olin ajatellut. Suolaisten puolella tarjolla oli uuniperunoita ja niihin erilaisia täytteitä. Perunoiden lisäksi tarjolla oli katkarapu caesar-salaattia. (Ravut sekä kastike pidettiin koko ajan kylmässä ja niitä vaihdettiin uusiin hyvää tahtia).

Lisäksi tarjolla oli kreikkalaista jogurttia (tai jotain vastaavaa) sekä erilaisia juttuja sen päälle: marja- ja hedelmäkastikkeita, minttupestoa (nam!), sokeroituja siemeniä (en ihan ymmärrä miksi niitä pitää sokeroida, mutta hyväähän se oli), pähkinöitä, hedelmiä...

Ruokien lisäksi tarjolla oli "terveysshotteja", siis todella täräkkää tavaraa shottilasissa. Valitsimme Kallen kanssa molemmat tyrnishotin ja se oli niin tujua että naama vääntyi väkisin irveeseen. Tämä oli minusta siis hyvä asia. Shotti oli täyttä tavaraa. Muitakin vaihtoehtoja oli, mutta tuo tyrnin oranssinkeltainen väri vain veti aurinkoisena päivänä puoleensa.Pannukahvi oli muuten sekin iloinen yllätys. Yleensä pannusta saa vain vähän laihaa, melko pitkään seissyttä kahvia, mutta tämä oli tummaa ja täyteläistä, hyvin tuoreen makuista kahvia.Bonuksena brunssin päälle oli marja-kirsikkapiirakka joka oli tehty ihan täydelliseen murutaikinaan. Piirakan päälle oli tietenkin tarjolla vaniljakastiketta.

Saapuessamme brunssille, sattui omistaja olemaan juuri lähdössä ja tervehti meitä iloisesti kun kävelimme kohti. Emme siis tunne toisiamme, mutta näin paikassa otetaan vastaan kaikki asiakkaat - olettaisin :) Henkilökunta oli sopivan tehokasta - pieni ulkopöytämme pysyi koko ajan siistinä ja kaikki työntekijät olivat töissä jotenkin hyvällä asenteella. Ei merkkiäkään siitä surullisesta "mä olen vaan töissä täällä" meiningistä.

Qulman brunssi oli todella positiivinen kokemus ja suosittelenkin paikan kokeilemista lämmöllä. Perheille joissa on pieniä lapsia tosin varoituksen sana - ravintolaan ei pääse sitään rattaiden kanssa. Pistäytykää siis aurinkoisena päivänä kun pääsette ulos tai varautukaa niin että voitte jättää vaunut ulos. Sisältä löytyy kyllä syöttötuoleja :)

Raparperibebet

Raparperibebet

Makkarantekoa

Makkarantekoa

0