Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Bravuria, Helsinki

Olen nyt pariin otteeseen vieraillut Bravuriassa, joka avattiin hiljattain Helsingin Kamppiin. Viime kerralla muistin napsaista pari kuvaakin mukaan.

Ravintolan konsepti on Suomessa vielä vieraampi, mutta ennustan sen yleistyvän nyt on ensimmäinen on Suomeen rantautunut. Bravuria on S-ketjun ravintola, mutta poikkeaa ketjun muista konsepteista raikkaalla tavalla. Ravintolaan astuessasi sinulle annetaan luottokortin kokoinen muoviläpyskä.

Itse koitin ensimmäisellä kertaa pyristellä vastaan kun en konseptista tiennyt ja ihmettelin mitä korttia minulle tuputetaan.Kortti kannattaa ottaa siis vastaan. Sillä "maksetaan" ravintolassa ruuasta ja juomista joita noudetaan itse eri pisteistä pitkin ravintolaa. Lähtiessä kortti luetaan kassalla ja maksat tässä kohtaa ostoksistasi. Kadonneesta kortista joutuu pulittamaan 75 € joten se todella kannattaa ovella ottaa vastaan (kortittomuus luetaan sen hukkumiseksi) ja kortista kannattaa pitää hyvää huolta.

Samalla saat mukaasi ruokalistan mistä voit etukäteen suunnitella ateriaasi. Kun olet päättänyt, kannattaa ensin suunnata ruokatiskeille. Pasta valmistuu muutamassa minuutissa ja on ollut erittäin hyvää molemmilla kerroilla. Pizzaa sain viime kerralla odotella pitempään. Kun olet tehnyt tilauksesi, asetat kortin punaiseen lukijapömpeliin ja henkilökunta "lataa" siihen annoksesi.

Bruschetta. Näitä kuuluu annokseen kaksi.

Bruschetta. Näitä kuuluu annokseen kaksi.

Speciale Napoli -pasta

Speciale Napoli -pasta

Verdure freshe -pasta

Verdure freshe -pasta

Seuraavaksi voit suunnistaa juomatiskille. Tällä tiskillä kannattaa varautua odottelemaan ja olemaan kärsivällinen. Toistaiseksi henkilökunta on juuri tällä tiskillä ollut aina ihan pihalla, hidasta ja valitettavan taidotonta. Viineistä kysyessä tarjoilijaparat joutuvat lunttaamaan joka kerta tiskin alla olevasta lunttilapusta, joten viinisuositukset ovat vähän niin ja näin.

Michelangelo-pizza: rucolaa, ilmakuivattua kinkkua ja mozzarellaa

Michelangelo-pizza: rucolaa, ilmakuivattua kinkkua ja mozzarellaa

Bravuria on kuitenkin ollut varsin miellyttävä kokemus, juomatiski poislukien. Ruoan saa nopeasti ja viimeksi tilaamani pitsa pääsi suoraan omalle top 5 -listalleni Helsingin parhaista pizzoista. Positiivista oli myös huomata luomuainesten määrä ruokalistalla. Suosittelen kokeilemaan.

Panna cotta vadelmalla

Panna cotta vadelmalla

Torta al limone

Torta al limone


Pääsiäisateria: karitsan sisäfilettä ym. herkkuja

Pääsiäisateria: karitsan sisäfilettä ym. herkkuja

Aamupalaksi papu-feta-munakas

Aamupalaksi papu-feta-munakas

0