Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Instant smoothiet

Kaupallinen yhteistyö Novellen kanssa.

Onko välipalaideat vähissä? Itse tehdyt smoothiejauheet pelastavat kurnivan vatsan!

Hyvinvointivalmennuksissani tulee usein vastaan, kuinka haasteellista on ylläpitää säännöllistä ruokarytmiä. Välipaloja on vaikea keksiä, ja kiire on usein syypää tai ainakin syntipukki huonoon syömiseen. Terveelliset välipalat voivat kuitenkin olla helppoja ja nopeita. Ne myös auttavat jaksamaan paremmin, mikä onkin kullanarvoista syksyn pimenevinä päivinä.

Yksi omista välipalasuosikeistani on pikasmoothie: Otan kiireisenä päivänä laukkuuni mukaan pullon jotakin nestettä kuten vettä tai mantelimaitoa ja smoothiejauhetta. Sitten vaan kunnon sekoitus ja voilà herkullinen välipala smoothie on valmis. 

Omat smoothiejauheet syntyvät helposti kauden kasviksista. Omia sekoituksia ja sovelluksia on hauska kehitellä. Kun olet tehnyt yhden, keksit jo idean seuraavaan kokeiluun! Olen yhdistellyt eri juureksia, tehnyt hieman suolaisempaa juomaa porkkanasta ja selleristä, makeampaa punajuuresta ja lucumasta – vaihtoehtoja on monia. 

Voit halutessasi kerätä talteen vaikka kauden satoa: voikukanjuuria, punajuuria, porkkanaa, kesäkurpitsaa, mansikkaa, viinimarjoja, karviaisia… Lähes kaikesta voi valmistaa omaa juomajauhetta. Kunhan aineksen saa kuivattua rutikuivaksi ja jauhettua hienoksi jauheeksi, sitä voi hyödyntää oman pikasmoothien valmistuksessa.

Juuresjauheita voi myös hyödyntää muussa ruoanlaitossa, joten niitä kannattaa tehdä kerralla reilusti! Lisää jauheita keittoihin, pataruokiin ja risottoihin, niin saat helposti lisämakua ja -ravinteita ruokiisi.

Porkkana-inkivääri pikasmoothie


Juuresjauhe

 • Pieni pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja ohuiksi siivuiksi leikattuna

 • 4 porkkanaa kuorittuna ja ohuiksi siivuiksi leikattuna

Valmistus

Kuivata kasvikset kuivurilla tai uunin matalimmalla lämmöllä luukku hieman auki, kunnes ne ovat kuivuneet täysin. Jauha kuivatut kasvikset tehosekoittimella hienoksi jauheeksi.

Instant smoothie

 • 2 dl lähdevettä tai Novelle Plus sinkki + E (tai oma suosikkisi)

 • 2 rkl valmista juuresjauhetta

 • 1 tl macaa

 • 2 tl lucumaa

 • (1 rkl cashew-voita)

Valmistus

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja nauti! Jos juot smoothien myöhemmin päivällä välipalana, voit mitata kaikki kuivat ainekset valmiiksi pieneen purkkiin tai minigrip-pussiin. Välipalan koittaessa voit kaataa jauheet suoraan pulloon tai yhdistää ainekset lasissa.

Punajuuri pikasmoothie


Juuresjauhe

 • 4 tuoretta punajuurta kuorittuna ja ohuiksi siivuiksi leikattuna

Valmista juuresjauhe kuten yllä.

Instant smoothie

 • 2 dl Novelle lähdevettä tai Novelle Plus magnesium + C (tai oma suosikkisi)

 • 2 rkl valmista punajuurijauhetta

 • 2 tl lucumaa

 • (1 rkl mantelivoita)

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.

Smoothien makuun saa paljon uusia variaatioita vaihtamalla nestepohjaa. Voit käyttää veden sijasta mantelimaitoa saadaksesi kermaisemman, täyttävämmän juoman. Maustetut kivennäisvedet tai vaikkapa ylijäänyt vihreä tee voi myös antaa kivan säväyksen.

Mikä on oma suosikkiyhdistelmäsi? 

Nokkosjäätee

Nokkosjäätee

Puolukka jopa açaí-marjaa ja mustikkaa terveellisempää

Puolukka jopa açaí-marjaa ja mustikkaa terveellisempää

0