Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Mantelileipä

Eilen illalla testasin ystäväni Ossin lähettämää GI leivän ohjetta. Kovapäisenä ja huono-onnisena ostosmatkalaisena tein joitain muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen. Tässä ensin alkuperäinen ohje, kerron sitten miten sitä muuttelin.

img_9207.jpg

Alkuperäinen mantelileivän ohje


Ainekset

 • 2 Kananmunaa

 • 2 rkl rahkaa tai turkkilaista jogurttia

 • 2 rkl Fiberhuskia (psylliumsiemenestä valmistettu tuote, löytyy yleensä gluteenittomalta hyllyltä)

 • 2 tl leivinjauhetta

 • 1.5 dl mantelijauhetta

 • 3 rkl vehnäleseitä

 • 1 rkl seesaminsiemeniä

 • 150 g juustoraastetta

Valmistus

 1. Vatkaa munat, lisää rahka, yhdistä kuivat keskenään ja lisää muna-rahkaseokseen, lopuksi juusto sekaan. 4-6 pyöreää “kökkärettä” pellille ja antaa kohota noin 15 min.

 2. Uuni 200 asteeseen ja 15-20 min kunnes pinta ruskettunut. (Alkuperäisessä ohjeessa oli 10 min 225°C:ssa mutta 200°C:ssa ja vähän pidemmällä ajalla sämpylät nousevat paremmin. *kiitti äiti*)

Miten valmistin omat leipäseni:

 1. käytin ohjeen mukaisesti 2 rkl turkkilaista jogurttia, FiberHuskia en lähikaupasta löytänyt joten jätin sen väliin. Laskeskelin että 2 rkl leivinjauhetta on ihan valtavasti ja päätin kokeilla 2 tl sen sijaan. Seesamin siemenet lisäsin paahdettuina.

Tulos:

Hyvän makuisia leipäsiä jotka säilyivät tosi mehukkaina jäähdyttyäänkin ja tänään aamulla edelleen herkullisia, tosin niitä ei enää montaa ole jäljellä. FiberHusk, jota käytetään hiivan sijasta, sekä parantamaan sitkoa, olisi varmasti auttanut, mutta ei leivistä kovin murustuvia tullut. Voi olla että FH:n avulla niistä olisi tullut vähän ilmavampia. Leivinjauhetta olisi varmaan oikeasti saanut käyttää sen 2 rkl, mutta hyvälle ne maistui nuo lättänätkin versiot. Kokeilen seuraavan setin paahtamattomilla seesaminsiemenillä, tai jollain siemenmixillä, paahdetut seesaminsiemenet nimittäin on melko hallitsevan makuisia leivässä. Hyvää se oli silti!

Leivät oli, kuten Ossi lupailikin, todella helppoja valmistaa ja tekivät kyllä kauppansa :) Erinomaista GI-leipää siis.

Stevia vs aspartaami E951 vs HFCS

Stevia vs aspartaami E951 vs HFCS

Omenatorttu - crostata di mele

Omenatorttu - crostata di mele

0