Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Blogin sisällöt muuttivat ja kuulumisia + arvonta

Blogin sisällöt muuttivat ja kuulumisia + arvonta

Terveiset kesäloman viimeiseltä päivältä!

Tämän kesäloman viimeiset kaksi viikkoa on kulunut tämän blogin sivuja läpi käyden ja vieläkin on parisataa reseptiä tsekattavana. Oma moka, vanhimmat kirjoitukset jäivät joskus vuosia sitten edellisessä “muutossa” päivittämättä ja siellä ne vieläkin odottivat, mokomat.

Sinulle nämä muutokset toivottavasti näkyvät pääasiassa nopeammin latautuvana saittina, paremmin toimivana hakutoimintona ja nätimmin muotoiltuina postauksina. Toiveeni on seuraavan viikon sisään ehtiä työstää loputkin artikkelit mallilleen. Siihen saakka saattaa vanhemmista resepteistä vielä uupua kuvia paikoin, mutta ohjeet ovat tallella ja vanhat talteen otetut linkitkin pitäisi toimia ihan normaalisti.

Miksi muutto?

Aloin tuskastua vanhan sivuston latausaikoihin ja veikkaan että tämä tuska oli myös monella sivustolla vierailleella. En tiedä tarkalleen miksi sivusto alkoi hidastua niin paljon, mutta nyt on pränikkä systeemi alla. Samalla tosiaan moni toiminnallisuus koki uudistuksen ja parannuksen. Haku on toinen mikä on itseäni ja esim. äitiäni ärsyttänyt. Paska haku on hyödytön! (totesi kollegani Heinikin. Hänelle tein tästä kuolemattomasta lausahduksesta ihan oman huoneentaulukin ;) Nyt Gurmeen haussa ei ole pakko osua sanalleen oikeaan termiin jotta resepti löytyisi. Tämä onkin hyvä sillä blogista löytyy jo päälle 1000 reseptiä joita ei viitsi ihan käsin selailla joka kerta.

idpaskahaku

Ihan hullun hommaahan tämä oli. Halusin samalla siistiä ja parannella postausten rakennetta ja poistaa vanhan URL-rakenteen mikä tarkoittaa että olen käsin naputellut uudelleenohjauksia taustajärjestelmään niin että kaikki vanhat linkit toimisivat edelleen. Nyt on 800+ postausta takana ja on ollut osin puuduttava, osin tosi hauska matka blogin historiaan.

Muuttuvat ruokatottumukset

Silmiini on erityisesti pistänyt se miten oma ruokavalioni on vuosien mittaan muuttunut. Nyt olen jälleen muutoksen tilassa, johtuen pitkälti omasta terveydestäni. Raudanpuute (ferritiinit nollissa) on tehnyt sen, että olen lisännyt eläinperäistä rautaa mm. punaisen lihan ja sisäelinten muodossa lautaselle. Muutos ei ole tuntunut ihan helpolta, mutta oma olo on ollut vahva kannustin.

Raudanpuutteen lisäksi kasvanut treenitahti on asettanut sekin uusia vaatimuksia ruokailulle. Koetin pari, kolme kuukautta ruokailla PT:n suunnitteleman ruokavalion mukaan, mutta se ei vaan toiminut. Onneksi oman koulutuksenikin kautta ymmärrän kokeilun merkityksen sekä sen, ettei yksi tietty ruokavalio välttämättä istu elämän joka mutkaan.

Ja kroppa hyrrää! Olin jo unohtanut miten hyvin tämä ruokavalio minulle sopii.

Nyt olen n. kuukauden verran syönyt ketogeenista ruokaa “keto green” periaatteella. Monestihan ihmiset mieltävät ketogeenisen ruoan lihalla mässäilyksi, mutta minä painotan kasviksia, etenkin vihreitä (edelleen) ja siihen kylkeen maltillisesti lihaa. Pääosa ravinnon kaloreista tulee rasvasta. Ja kroppa hyrrää! Olin jo unohtanut miten hyvin tämä ruokavalio minulle sopii. Isoimmat muutokset pois aiemmin noudattaneestani ketogeenisesta ruokvaliosta tapahtuivat ensimmäisen raskauteni aikana, kun minut neuvolassa peloteltiin takaisin kohti perinteistä lautasmallia, joka ei yksinkertaisesti sovi minulle.

Myös se mainitsemani PT:n suunnittelema ruokavalio tuntui vaikealta noudattaa pitkässä juoksussa. Inhoa kaloreiden laskemista, ruoan punnitsemista ja ennen kaikkea, inhoan nälkää. Nyt syön pari kertaa päivässä vatsani täyteen. Useammin jos nälkä iskee ja olo on hyvä. Ei makeanhimoa, ei nälkää, eikä verensokerin heilahteluja. Tällä jatketaan!

Kesä lepoa

Tämä kesä on ollut jotenkin ihanaa toipumis- ja lepoaikaa. Olen tehnyt maltillisesti hommia koneella omien projektien parissa silloin tällöin. Isoin homma on ollut tämä oman blogin muutto. Se on kuitenkin myös herättänyt uudelleen innostuksen kirjoittaa ja se tuntuu hyvältä. Osin kirjoittamisintoon on myös vaikuttanut rautakuuri. Huomaan miten aivosumu alkaa pikkuhiljaa väistyä ja energia alkaa vähä vähältä kohota. Kummallista miten se “normaali hyvä olo” -käsitys voi pikkuhiljaa kadota ja alkaa pitää sitä “elämä on vähän taistelua joka päivä” ihan normaalina.

Monet haluavat kesällä päästä vaan äkkiä pois kotoa, pois Suomestakin, mutta tämäkin kesä oli Suomessa minusta aivan huikean hyvä enkä kaivannut pois täältä kertaakaan. Syksymmällä olisi mukava päästä pimeyden hiipiessä jonnekin etelämpään lataamaan akkuja, mutta ei näin kesällä. Olen tehnyt pikku visiittejä sinne tänne - välillä Suomenlinnan suuntaan, välillä Tallinnaan ja välillä ihan vaan mummin hoiviin lasten kanssa, mikä on eräänlaista lomaa sekin. :)

IMG_6451.jpg
Hanna Stolt
Riippumatto

Kirjoittajan blokki väistyy

Lepo on tehnyt hyvää ja nyt huomaan pitkästä aikaa tallentavani taas reseptejä kirjaa varten. Kolme ensimmäistä ruokakirjaani valmistuivat vuoden välein toisistaan ja pakko sanoa, että se on melkoista tahtia ihmiselle, joka ei tee ruokaa täysipäiväisenä ammattinaan. Neljännestä kirjasta on jo sopimus ja olen sitä koittanut synnyttää jo pari vuotta, mutta tahti on ollut tahmeaa.

Nyt viimeaikaiset muutokset ruokavaliossa, raudan kanssa, lepääminen ovat kaikki auttaneet avaamaan jonkin tukoksen joka on ollut prosessin esteenä ja tuntuu että homma alkaa taas rullaamaan. Ihanaa!

Arvonta

Supermehut

Tästä kirjasta löydät kymmeniä houkuttelevia, hedelmistä, kasviksista, pähkinöistä ja muista aineksista koostuvia mehuohjeita, jotka kaikki on räätälöity kotikäyttöiselle mehulingolle. Nauti ravintoaineet nestemäisinä ja pysy terveenä ja hyvinvoivana.

Jotta muillakin riittäisi virtaa myös syksymmällä, ajattelin arpoa teille yhden Supermehut -kirjan (Erin Quon + Briana Stockton), joka on omia suosikkejani. Valmistan mehut yleensä smoothieversioina blenderissä, mutta poimin ainesosavinkit tästä kirjasta muiden muassa. Huikkaa blogin kommentteihin tähän postaukseen oma smoothiesuosikkisi sunnuntaihin 18.8.2019 keskiyöhön mennessä niin olet mukana arvonnassa :)

Arvonta on käynnissä myös Gurmeen FB-sivuilla https://www.facebook.com/GurmeeBlog/ ja Instassa https://www.instagram.com/health360hanna . Kaikki kommentit lasketaan, joten jos haluat kasvattaa omia voittomahdollisuuksiasi, käy kommentoimassa kaikkiin postauksiin erikseen.

Ilmoitan voittajan tällä sivulla seuraavan viikon alussa ja otan voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

Hyvää kesäloman jälkeistä aikaa kaikille ja onnea arvontaan siihen osallistuville!


edit: 19.8.2019

Arvonta on suoritettu!

Arpaonni suosi tänään Maija-Liisa Kaiholaa joka osallistui kisaan Facebookin kautta. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! :)

Jos haluat tietää miten arvonta suoritettiin:

Listasin kaikki osallistujat exceliin ja pistin excelin sekoittamaan pakan (nimet) random-järjestykseen kolumnissa. Osallistujia oli 44. Tämän jälkeen pistin excelin arpomaan random numeron 1-44 välillä. Tuon excelin arpoman numeron perusteella hain nimilistalta numeron mukaiselta riviltä voittajanimen :) Tämä on ainakin omalla logiikallani totaalisen sattumanvarainen ja helppo tapa arpoa voittaja. :)

Liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko

Raudanpuute ilman anemiaa

Raudanpuute ilman anemiaa

0