Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Ketogeeninen pinaatti-pekonimunakas

Ketogeeninen pinaatti-pekonimunakas

DSC09298_g.jpg

Kaupallisessa yhteystyössä WellAwaren kanssa.

Valmistin tänään ketogeenisen munakkaan. Olen syönyt ketogeenista ruokaa nyt pari viikkoa kokeillakseni miten ruokavalio minulle sopisi tässä elämäntilanteessa. Olen joitain vuosia sitten syönyt LCHF (low carb high fat) ruokavalion mukaisesti ja voin sillä erinomaisesti. Tuolloin tosin aterioissa mielestäni ylikorostui liha ja juusto. Nyt olen lisännyt ruokiin huomattavasti enemmän vihreitä ja kasviksia, mikä on tuntunut todella hyvältä. Tuolloin aiemmin minut peloteltiin neuvolassa pois ruokavaliosta ja se jäi pitkäksi aikaa. En enää jaksanut selitellä neuvolantädille miksi syön niin kuin syön ja hän panikoi joka kerta kun jossain testissä näkyi ketoaineet ja oli vähällä tilata ambulanssia kun pelkäsi että olen ketoasidoosissa. Jokin huono fiilis tuosta silloin jäi ja siksi hyväksi kokemani ruokavaliokin painui unholaan.

DSC09301_g.jpg

Ketogeeninen ruokavalio: kokemukset toistaiseksi

Nyt olen puolitoista vuotta treenannut melko aktiivisesti salilla ja viimeisen parin kuukauden aikana minulla on ollut tässä projektissa personal trainer apuna. Olen saanut PT:ltäni ruokavalio-ohjeet joita olen noudattanut melko orjallisesti, mutta olen huomannut kamppailevani hiilihydraattipitoisten ruoka-aineiden kanssa. Hiilihydraatit missä muodossa tahansa tuntuvat laukaisevan minulla makeanhimon ja jos lankean makeanhimoon, on kierrettä vaikea katkaista. Ketogeeninen ruoka on katkaissut makeanhimon kuin seinään, mikä on ollut valtava helpotus. Verensokeri on pysynyt ihanan tasaisena, enkä ole enää kokenut energiatason lässähdyksiä tiettyihin aikoihin päivästä. En myöskään ole enää ollut yhtä riippuvainen tasaisen säännöllisestä ateriarytmistä. Vapauttavaa! Makeanhimon lisäksi koin aiemmin olevani ison osan ajasta nälkäinen ja nälkäisenä oleminen ei yksinkertaisesti sovi minulle (kenelle se sopii?).

Nyt parin viikon aikana nälkä ei ole iskenyt yhtä jyrkästi kuin PT:n suunnittelemalla tai ns. normaaliruokavaliolla. Se hiipii hiljalleen, jolloin ehdin myös hyvissä ajoin reagoida siihen ja syödä aterian. Olen syönyt harvemmin, mutta joka kerta kylläisyyteen saakka. Jos ei ole ollut nälkä, en ole syönyt. En myöskään ole napostellut välipaloja välissä - ei ole ollut tarvetta.

Kaiken lisäksi myös paino on lähtenyt hiljalleen alas päin – kaloreita laskematta ja nälkää kokematta. Itselleni painonhallinnassa isoin haaste on aina ollut sokeri/hiilarit ja nyt ne on poistettu kuvasta ilman, että olen kokenut luopuvani niistä. Ei vain ole tehnyt mieli. Treenikin on sujunut yllättävän hyvin, jopa ensimmäisen viikon aikana, mikä usein on rankka viikko elimistön vaihtaessa polttoainetta. Kaikkien kropat reagoivat eri lailla.

Munakasta

Viime viikkoina on tullut syötyä munakasta jonkin verran. Tähän versioon lisäsin pinaattia jauheena (WellAwaren smoothiejauhe joka sopii tähän ihan loistavasti). Olen koittanut lisätä joka ruokaan mahdollisimman paljon alkalisoivia aineksia tasapainottamaan muuten helposti aika emäksisiä ruoka-aineita. Pekoni on Rainbown valmiita pekonisuikaleita. Se oli ainoa merkki kaupassa, joka ei sisältänyt lisättyä glukoosia. Minua ottaa päähän ihan periaatteesta, että pekoniinkin pitää lisätä glukoosia, kun se ei sitä oikeasti tarvitse. Munakkaan ohjeessa ei ole suolaa, sillä se ei kaipaa sitä. Voista ja pekonista lähtee makua ja suolaa riittämiin. Voit lisätä sekaan yrttejä ja mustapippuria halutessasi, ne antavat hyvän lisän.

DSC09312_g.jpg

Ketogeeninen pinaatti-pekonimunakas

2-4:lle, nälästä riippuen


Ainekset

 • 3 kananmunaa

 • 50 g maustamatonta normaalirasvaista tuorejuustoa

 • 2 rkl pakastekuivattua pinaattia jauheena

 • (mustapippuria, yrttimausteita - esim. provencale/toscana. lisää nämä munaseoksen joukkoon)

 • 1 kevätsipuli

 • 100 g pekonisuikaleita

 • 1 rkl voita

 • n. 1 dl Emmental punaleima raastetta

Lisäksi

 • Salaattia

 • muutama kirsikkatomaatti

Valmistus

 1. Vatkaa kulhossa sekaisin munat ja tuorejuusto. Lisää sekaan pinaattijauhe ja sekoita. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.

 2. Paista pekoni voissa. Kun pekoni on lähes ruskistettu valmiiksi, lisää sekaan kevätsipulin vaalea osa ja ruskista pekonin kanssa. Laske keskilämmölle.

 3. Kaada sekaan munaseos. Työntele munakasmassaa paistinpannulla kunnes se alkaa hyytyä. Tässä kohtaa leikkaan itse munakkaan puoliksi ja käännän. Paistan munakasta toiselta puolelta sen verran että pinta hyytyy ja käännän takaisin toisin päin.

 4. Ripottele toiselle puoliskolle juustoraaste ja anna sulaa hetken.

 5. Nosta juustolla päällystetty munakkaan puoli lautaselle ja toinen puolikas sen päälle. Ripottele pinnalle loput kevätsipulirenkaista.


Ravintotiedot

Makrot:

 • Rasva 75 % (401 g)

 • Proteiini: 22 % (118 g)

 • Hiilihydraatit 2 % (11g)

Kalorit: 1018 kcal

Laskettu Finelin laskurilla. Pakastekuivattua pinaattia ei löytynyt joten arvioitu pakastepinaatilla. Kevätsipulia ei myöskään löytynyt, korvattu sipulilla. Lisukkeita ei ole laskettu mukaan.


Sponssi-info

Olen saanut WellAwaren pinaattijauheen kokeiluun. Kokeilu ei edellyttänyt tuotteesta kirjoittamista. Mainitsen tuotteen siksi, että se on minusta oikeasti huippuhyvä. En saa jutun kirjoittamisesta tai tuotteen mainitsemisesta palkkiota tai lisätuotteita. Artikkelin linkit eivät ole affiliate-linkkejä.

Raudanpuute ilman anemiaa

Raudanpuute ilman anemiaa

Kerkkälatte

Kerkkälatte

0