GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Mustikka-valkoraakasuklaa sitruunalla ja timjamilla

Mustikka-valkoraakasuklaa sitruunalla ja timjamilla

Kaupallinen yhteistyö Novellen kanssa.

Kesä on makunystyröiden kulta-aikaa. Tuoretta mansikkaa, mustikkaa, herneitä ja vaikka mitä muita tuoreita herkkuja on tarjolla enemmän kuin jaksaa syödä. Miten ihanaa!

Suosin suklaissa tummia variantteja, mutta salainen heikkouteni on valkoinen suklaa. Tällä ohjeella halusinkin luoda terveellisen version pikkupaheestani ja lopputulos ylitti odotukseni! Halusin luoda kesäksi ihanan raikkaan kesäsuklaan. Sitruuna, mustikka ja timjami voivat kuulostaa hieman eksoottiselta yhdistelmältä, mutta lupaan, että ihastut!

Voit valmistaa mustikkaisen kesäsuklaan raikkaan valkoisena tai viettelevän violettina versiona. Ainekset ovat samat, mutta valmistustapa eroaa hieman. Tee erä molempia pakkaseen valmiiksi ja luo oma supersuklaarasiasi kun ystävä piipahtaa kylään.

Mustikka-valkoraakasuklaa sitruunalla ja timjamilla


Ainekset

  • 2 dl cashewpähkinöitä

  • 2,5 dl kaakaovoita rouhittuna

  • 3/4 dl hunajaa

  • 1 sitruunan kuori

  • 1 tl vaniljauutetta

  • 0,5 tl vaniljajauhetta

  • pikkuripaus suolaa

  • n. 2-3 dl tuoretta mustikkaa

  • pieni nippu tuoretta timjamia

Valmistus

  1. Liota cashewpähkinöitä 2–4 tuntia vedessä. Sulata kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa.

  2. Huuhtele ja siivilöi cashewpähkinät ja kaada ne tehosekoittimeen. Kaada sekaan sula kaakaovoi. Lisää joukkoon hunaja ja raastettu sitruunan kuori. Voit jättää hieman kuorta myös koristeluun. Mausta seos laadukkaalla suolalla sekä vaniljauutteella ja -jauheella.

  3. Valkoinen suklaa: Kaavi suklaamassa kelmulla vuorattuun n. 18x20 cm vuokaan ja koristele tuoreilla mustikoilla, timjaminlehdillä sekä raastetulla sitruunankuorella.

  4. Violetti suklaa: Sekoita valkosuklaaseos samettisen sileäksi ja lusikoi puolet massasta pois tehosekoittimen kannusta. Lisää sitten tehosekoittimeen 2 dl mustikkaa ja n. 1 rkl tuoretta timjamia silppuna ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada violetti suklaamassa kelmulla vuorattuun n. 18x20 cm vuokaan ja tasoita pinta.

  5. Pudottele pinnalle valkoista suklaamassaa sinne tänne ja pyörittele lopuksi tikulla pyörein liikkein pitkin massan pintaa niin että syntyy kaunis marmorikuvio. Koristele tuoreella mustikalla, timjamilla sekä raastetulla sitruunankuorella.

  6. Pakasta vähintään 45 min ennen tarjoilua jotta suklaa ehtii kunnolla jähmettyä.


Kesän paras mansikka-suklaaraakakakku

Kesän paras mansikka-suklaaraakakakku

Parsakaali-spelttipastapaistos

Parsakaali-spelttipastapaistos