GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Vihreä hedelmäinen smoothiekulho

Vihreä hedelmäinen smoothiekulho

En tiedä montaa niin helppoa tapaa hyödyntää edellisen päivän salaatinjämiä tai kasvisten jämiä muuten vaan, kuin smoothiet ja smoothiekulhot. Tähän vihreään smoothiekulhoon käytin edellispäivän tortilla-illan kasvisjämiä - kaikki näppärästi valmiiksi leikattuina ja pilkottuina jääkaapissa! Edellisenä päivänä leikatut kasvikset ovat mielestäni yleensä jo menettäneet rapeuttaan ja sitä myötä “raikkauttaan”, joten ne eivät välttämättä houkuttele enää sellaisenaan. Sen sijaan smoothiessa ja smoothiekulhossa ne toimivat edelleen aivan loistavasti. Hedelmät, vihreät ja tyrnimarjat saattavat kuulostaa oudolta yhdistelmältä, mutta lopputuloksena tuli raikas, kauniin vaaleanvihreä smoothiekulho!

Olin myös ostanut testattavaksi valmiita hedelmäsmoothiepusseja. Olen joskus kokeillut vastaavia aiemminkin, mutta silloin jäi vahvasti mielikuva, että pakastemango maistuu kalalta (onko muilla vastaavia kokemuksia vai olenko tässä yksin?!) enkä sen vuoksi vuosiin kokeillut pakastehedelmäpusseja uudestaan. Tällä kertaa pakastemangostakaan ei jäänyt kalaisaa makua tähän kulhoon, mikä tietty saattoi johtua kaikista muista aineksista, mutta maku siis toimi erinomaisesti yhteen!

Jos sinulta ei löydy juuri näitä samoja kasvisten jämiä jääkaapista, ehdottaisin käyttämään esim. pari kourallista baby pinaattia ja avokadon niiden sijasta. Tai vaikkapa palan hunajamelonia. Nam!

vihrea-hedelmasmoothiekulho2.jpg

Smoothiekulhot Vitamixilla

Olen näitä smoothiekulhoja tehdessäni edelleen yhtä onnellinen omasta Vitamixistani. Tein investoinnin tähän super tehosekoittimeen jo n. 10 vuotta sitten ja edelleen pidän sitä parhaana kodinkonehankintana ikinä. Ei tarvitse sulatella raaka-aineita tai pysäytellä ja kaapia aineksia vaan sen kun survoo pakastetutkin ainekset kohti teriä koneen jyllätessä täysillä. Hiljainen se ei ole, mutta ihan hemmetin tehokas!

Teen usein smoothiekulhot enemmänkin jäätelömäisiksi, kuin aivan pehmeiksi, smoothiemaisiksi. Tässä on varmaan makueroja, että kuinka kylmänä ja jähmenänä kukin haluaa kulhollisensa syödä. Minä tykkään kun koostumus on paksun kermaista. Pakastettu banaani tekee smoothiekulhoille taikoja joka kerta. Siitä saa ihanan kermaisen tekstuurin lähes mihin takansa kulhoon. Tähän smoothiekulhoon laitoin banaanin ihan huoneenlämpöisenä, koska seassa oli jo pussillinen pakastettua hedelmää.

Toinen kikka mitä käytän, on vaniljaproteiinijauhe. Proteiinijauheiden kanssa on välillä hankaluuksia löytää sellaisia, mitkä ei ole täynnä kaiken maailman ääntämiskelvottomia ainesosia, mutta olen bongannut pari, missä on hyvät perus ainekset. Vaniljaheraproteiinijauhe tekee, yhdistettynä pakastebanaaniin, jotain aivan maagista smoothiekulhon maulle ja koostumukselle. Joskus iltaisin saatan tehdä lapsille (ja aikuisille) suklaabanaanijädet sekoittamalla banaaniin yksinkertaisesti mitallisen tai kaksi suklaaproteiinijauhetta. Terveellisempi vaihtoehto kuin perusjäätelö ainakin..

vihrea-hedelmasmoothiekulho3.jpg

Vihreä hedelmäinen smoothiekulho

1-2 annosta


Ainekset

  • 1 pss valmista ananas-mango-papaija smoothiehedelmäsekoitusta (Rainbow

  • edellispäivän jämiä: kurkkua, pinaattia, avokadoa, rucolaa, korianteria

  • kourallinen tyrnimarjoja

  • 1 appelsiini

  • 1 banaani

  • reilu pala inkivääriä

  • 1 tl viherjauhetta

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja työstä täydellä teholla sileäksi.

  2. Koristele esim. sitruunamelissalla, tyrnimarjoilla ja mehiläisen siitepölyllä.

vihrea-hedelmasmoothiekulho4.jpg
vihrea-hedelmasmoothiekulho5.jpg

Kuharullat kukkakaalitäytteellä ja herkulliset vegelisukkeet

Kuharullat kukkakaalitäytteellä ja herkulliset vegelisukkeet

Merenneitokuppikakut ja arvonta

Merenneitokuppikakut ja arvonta