GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Nutty: synnitön pähkinä-suklaa-smoothiekulho

Nutty: synnitön pähkinä-suklaa-smoothiekulho

Juttelin tässä hiljattain viisaan ihmisen kanssa, joka kertoi tehneensä joulusaunasta ihan uudenlaisen elämyksen sammuttamalla valot ja luomalla tunnelmaa kynttilöillä. Jotenkin viehätyin tuosta ajatuksesta, varsinkin näin vuosi korona-elämää viettäneenä. Koti eri kulmineen tulee kovin tutuksi väkisinkin, samoin kaikki arjen rutiinit ja ah… ruoanlaitto. Välillä tuntuu että on ajatukset ja ideat niin hukassa… Päätin kuitenkin ottaa testailuun tuon ajatuksen arjen tavallisten asioiden “kohottamisesta” vähän erityisiksi silloin tällöin. Ruoan kanssa tuota on tullut tavallaan jo tehtyäkin aika paljon. Tykkään, että ihan tavallisetkin ruoat näyttää hyvältä lautasella.

Tänään päätin valmistaa ihan tavallisen smoothiekulhon, mutta tehdä siitä silti erityisen nautinnon. Silmiin osui Mokkapuun Be nutty suklaapatukka jonka sain testattavakseni. Patukan ainesosista ei löydy maitoa, soijaa tai sokeria. Se on makeutettu kookossokerilla ja agavesiirapilla. Sellainen juuri oikealla tavalla luksuspatukka! Smoothiekulhon pohjaksi valitsin ihan itselleni tyypillisesti pakastetun banaanin ja siitä se sitten lähti.

Smoothiekulhossa on kahta eri väristä sekoitusta, mutta jos laiskottaa niin kaakaot voi sekoittaa suoraan koko satsiin, mutta itse asiassa tuo kaksivärisen setin tekeminen on tosi simppeliä!

DSC09511.jpeg

Nutty: synnitön pähkinä-suklaa-smoothiekulho

1 reilu / 2 pientä annosta


Ainekset

  • 2 pakastettua banaania

  • 2 tl lucuma-jauhetta

  • 2 tl (kukkuraista) maapähkinävoita

  • 2 tl (raaka)kaakaojauhetta tai tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)

  • tilkka mantelimaitoa

Pinnalle

  • Kaakaonibsejä

  • 1 So Nutty suklaapatukka paloina (Mokkapuu)

Valmistus

  1. Laita korkeatehoisen blenderin kannuun pakastetut banaanit, lucuma, maapähkinävoi ja tilkka (aloita esim. n. 2 rkl:lla) mantelimaitoa. Sekoita sileäksi. Vitamixin mukana toimitetaan tampperi - sauva - jolla voit työntää aineksia teriä kohti koneen käydessä. Tämä ainesten teriä kohti työntely nopeuttaa miksausta ja tekee koostumuksesta sileämpää. Samalla vältyt turhalta blenderin pysäyttelyltä.

  2. Lusikoi puolet valmiista seoksesta lautaselle. Lisää sitten kaakaojauhe ja sekoita se nopeasti lopun seoksen joukkoon. Lusikoi sekin sitten lautaselle.

  3. Koristele kaakaonibseillä ja paloitellulla suklaapatukalla.

DSC09509.jpeg

Parhaat vegaaniset kaurapannukakut!

Parhaat vegaaniset kaurapannukakut!

Vege levypiirakka

Vege levypiirakka