Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Tahini-lehtikaalisipsit

Tahini-lehtikaalisipsit

Olet varmasti jo kuullut lehtikaalisipseistä. Aloitin aikanaan omat lehtikaalisipsikokeiluni yksinkertaisesti kuivattamalla lehtikaalin lehtiä. Sitten lisäsin niihin hieman oliiviöljyä ja ehkä hieman merisuolaa. Jo tämä saa ne maistumaan aivan huikean hyvältä!

Satun myös rakastamaan tahinia joten tällä kertaa dippasin lehdet tahinikastikkeeseen ennen kuivausta ja OMG. Tämä resepti on niin yksinkertainen ja ah niiiiiin hyvä! Kokeile jos et usko!

Aloittaesani kokeilut, kuivasin lehdet yksinkertaisesti kiertoilmauunissa, uunin ovi hieman raollaan, matalimmalla lämmöllä. Nykyään käytössäni on Excalibur-kuivuri, joka tekee elämästä entistä helpompaa :) Minusta on kuitenkin kiva tietää, että lehtikaalisipsit voi hyvin valmistaa ilman erikoisvälineitä. :)

Tässä mitä sekoitin kaalisipseihini tällä viikolla:

Tahini+Kale+Chips.jpeg

Tahini-lehtikaalisipsit


Ainekset

  • 1 rkl tahinia

  • 0,5 sitruunan mehu

  • 1 tl hunajaa (vegaaniversioon esim. agavea tai riisisiirappia)

  • kanelia (ceylon)

  • 0,5 tl suolaa (celtic)

Valmistus

  1. Pese kaalinlehdet huolellisesti ja revi tai leikkaa ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset ja hiero ne kaalinlehtien pintaan.

  2. Kuivata kaalisipsit tavallisessa uunissa matalimmalla lämmöllä, ovi hieman raollaan tai kuivurissa (niin nopeaa ja helppoa!).

  3. Kaalisipsit säilyvät yllättävän pitkään rapeina ja herkullisina kun säilytät niitä kannellisessa lasiastiassa. En koskaan säilö sipsejä muovirasioissa tai -pusseissa, sillä niissä maku ja koostumus muuttuu nopeasti ja radikaalisti.

Nämä sipsit maistuivat superhyviltä ja jopa lapset ihastuvat niihin :)

Kale+chips.jpeg
Kookos-chiavanukas

Kookos-chiavanukas

Samettinen porkkana-bataatti-inkiväärikeitto ja burmalainen tofu

Samettinen porkkana-bataatti-inkiväärikeitto ja burmalainen tofu

0