Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Avocadojäätelö

Avocadojäätelö

Hankin vihdoinkin kauan kaipailemani jäätelökoneen - juuri sopivasti kesän kuumimmille helteille. Ihan ensimmäisenä päätin kokeilla erästä löytämääni avokadojäätelön ohjetta mukaillen (alla oleva ohje on siis oma versioni alkuperäisestä). Ajattelin, että avokadojäätelö voisi olla "ihan hyvää", mutta tämähän olikin todellista herkkua. Tästä jäätelöstä tuli samettisen pehmeää ja raikkaan makuista. Tänä aamuna maistelimme samaa herkkua takapihalta poimittujen mustikoiden kera. Namia :)

Avokadojäätelö

n. 5 dl valmista jäätelöä


Ainekset

  • 3 keskikypsää avokadoa

  • 3/4 dl sokeria

  • 1 pieni prk crème fraîchea

  • 2 dl kermaa

  • 1 limetin mehu

  • ripaus suolaa

Valmistus

  1. Halkaise avokadot, poista siemenet ja lusikoi hedelmäliha blenderiin tai sopivaan astiaan. Lisää sokeri, crème fraîche, kerma, limetin mehu ja suola. Blendaa tai soseuta sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi ja tasaiseksi seokseksi.

  2. "Jäätelöitä" käyttämäsi jäätelökoneen ohjeiden mukaan. Meillä on nyt sitten OBH Nordican jäätelökone jonka yksi kippo on tilavuudeltaan vähän reilu 3 dl. Jaoin siksi seoksen kahteen kuppiin puoliksi ja kärsimättömänä ihmisenä annoin jäätelökoneen hoitaa toisen puolikkaan ja puisella veitsellä sekoittelin toista kippoa sen 15 min ajan.

  3. Jäätelö oli heti sopivaa syötäväksi. Koostumus oli sellainen soft ice -tyyppinen. Laitoin osan pakastimeen ja parin tunnin päästä koostumus oli minusta ihan optimaalinen. Seuraavan päivänä se olikin sitten jo umpijäässä ja pallojen pyörittelyä varten sai antaa seistä huoneenlämmössä hetken jotta pehmeni  hiukan.

Löysin jo läjän muitakin ihania jäätelöohjeita joten lisää on varmaan tulossa piankin ;) 


Festfixaren

Festfixaren

Halstrattu lohi sabayonnekastikkeessa ja peruna-fenkolisalaatti

Halstrattu lohi sabayonnekastikkeessa ja peruna-fenkolisalaatti

0