Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Vegaanista lakritsijäätelöä ja mansikoita

Vegaanista lakritsijäätelöä ja mansikoita

Fiilistelin tässä hiljattain vapaapäivää Kolmen Kaverin vegaanisen lakujäätelön, tuoreiden mansikoiden ja kahvin kera. Tämä kesä on ollut aivan poikkeuksellisen lämmin (kuten tiedämme). Ilmastonmuutoksesta on vaikea olla kauhuissaan samaan aikaan, kun täällä pohjolassa pääsee kerrankin nauttimaan pitkästä, lämpimästä kesästä. Harvinaista herkkua näillä leveysasteilla.

Normaalisti sitä töissä odottaa jo kauhunsekaisin tuntein oman loman lähestymistä - kun kumminkin vaan sataa. Tänä vuonna sadekeliä povailtiin taas työpaikan keittiössä, mutta tajusin samassa, että sää olisi minulle aivan se ja sama. Kun lämpimästä, aurinkoisesta säästä on päässyt nauttimaan jo toukokuusta asti, ei pari sadekuuroa olisi tuntunut missään. Sadetta ei kuitenkaan ole pahemmin taivaalta putoillut, vaan aurinkoisesta säästä on todella päässyt nauttimaan koko kesän!

DSC07802.jpg

Kerrankin hyvää vegaanijäätelöä

Yksi omista kesäpaheistani on ehdottomasti jäätelö. (Okei, ehkä myös talvipaheista ;) Pyrin välttämään maitotuotteita, sillä ihoni reagoi nykyään maitotuotteiden käyttöön melko nopeasti "puhkeamalla kukkaan". Saan siis nopeasti näppyjä pitkin leukaa ja poskia jos maitotuotteiden kulutus ylittää jonkin maagisen (melko matalan) rajan. Maitojäätelöille on nykyään jo runsas valikoima vaihtoehtoja, mutta... Kasvisjäätelöt ovat kuitenkin olleet pääasiassa aivan kamalia kokemuksia. Valitettavasti. (Hyviä vegejäätelövinkkejä otetaan ilolla vastaan!) Vegejäätelöt ovat usein vetisen makuisia ja niistä puuttuu kermaisuus. Siksi on ollut huumaavan ihanaa löytää Kolmen kaverin vegaaninen lakujäätelö jossa on vielä kunnon lakusydän! Jäätelö on tehty kookosmaitoon, mikä antaa sille ihanan kermaisen rakenteen, mutta se ei mielestäni maistu mitenkään voimakkaasti kookokselle. Häivähdys kookosta maussa tosin on, mutta se sopii hämmästyttävän hyvin lakritsin maun kanssa. Olen erityisen onnellinen runsaasta lakritsin käytöstä. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin pelkkä esanssilla maustettu "makujäätelö" ilman chunkkeja tai kunnon laku/suklaa/karamellisydäntä. Tämä voi kuulostaa jäätelösnobismilta, mutta myönnän sen vapautuneesti! Miksi "tuhlaisin kaloreita" keskinkertaiseen herkkuun, kun ne voi sijoittaa makunystyrät onnellisiksi räjäyttäviin nautintoihin?!

Vegaaninen kardemummajäätelö ja yrttijädet

Toinen vegaaninen jäätelösuosikkini on kardemummajäätelö, johon tutustuin alunperin Rootsissa, Kalliossa. Ihastuin tuohon jäätelöön (joka tarjoiltiin matcha-vohveleiden kera) niin paljon, että tein siitä oman versioni viimeisimpään kirjaani VEGE Talvi. Tuossa kardemummajäätelössä on runsaasti kardemummaa ja sekin on valmistettu kookosmaitopohjaan. Ahh... Aivan törkeän hyvää! Jäätelön valmistaminen on myös uskomattoman helppoa, eikä vaadi jäätelökonetta. Kardemumma voi kuulostaa erikoiselta jäätelömaulta, mutta se on niiiiiiin hyvääää... Seuraavaksi pitääkin kehitellä sitten yrttijäätelöitä, Ultimassa maistetun thai-basilika-jäätelön innoittamana :)

Kardemummajäätelö (kirjasta VEGE Talvi)

Kardemummajäätelö (kirjasta VEGE Talvi)


Sponssi-info

Tätä artikkelia ei ole sponsoroitu millään muotoa :)

DSC07804_2.jpg
Sitruuna-marenkipiirakka - Tarte au citron meringuée

Sitruuna-marenkipiirakka - Tarte au citron meringuée

Vegaanimättöä: Alfredo-kastike kukkakaalista

Vegaanimättöä: Alfredo-kastike kukkakaalista

0