Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Jäätelöraati

Jäätelöraati

Pääsin osallistumaan K-RuokaPirkka -lehden järjestämään jäätelöraatiin vähän aikaa sitten. Tämähän oli pienimuotoinen unelmien täyttymys jäätelöfantastille. Pakko myöntää, etten pystynyt syömään kaikkia jäätelöitä kokonaan. Pääsimme porukalla maistelemaan ensi kesän kymmenen uutuusmakua. Jäätelöiden joukosta löytyi mm. taivaallinen makujen sinfonia, ällömakea esanssipommi, positiivinen yllättäjä, perustylsä, raikas ja perinteinen kesämaku, karvas pettymys ja perusvarma. Alla hieman kuvasaldoa jäätelöraatipäivästä.

 

Meitä osallistui kuvauksiin siis neljä ruokabloggaajaa. Saimme maistella kesän kymmenen jäätelöuutuutta, sen jälkeen masut pullollaan jäätelöä painuttiin kuvauksiin oman suosikkimme kanssa. Päivä päättyi yllätyshaasteeseen jossa saimme ammattikuvaajan avulla valmistaa ja kuvata oman jäätelöannoksemme. Yllätin itseni ja tein aivan poikkeuksellisen jäätelöannoksen normaaliin makuuni nähden. Omia kestosuosikkejani ovat olleet lapsesta saakka lakritsi- ja toffeejäätelöt, mutta koska annoksesta piti yrittää tehdä fotogeeninen, päädyinkin hedelmäisempään ratkaisuun. Haasteellisinta tässä haasteessa oli jäätelön sulamisnopeus! Se suli ihan hirvittävää vauhtia ja oma luomukseni meinasi nuukahtaa alta aikayksikön. Saas nähdä, piakoin saadaan kuvia niin näen miten se onnistui kuvissa :) Kisaa on tiedossa sielläkin suunnalla, ilmoittelen tarkemmin vähän myöhemmin.

Ainiin, ja mikä oli mikä näistä jäätelöistä? No, en viitsi muiden suosikkeja paljastaa, mutta itse lankesin täysillä Classicin pekaani - suolainen kinuski -jäätelöpuikkoon. Siinä oli makua, tarpeeksi lohkeavaa suklaata ja rouheaa tuntumaa. Jäätelössä yhdistyy makeus ja kinuskin aavistuksen suolainen maku täydellisesti. Täysi yllättäjä omalta osaltani oli Jättis-tuutti kaktus. En ole tuutti-ihmisiä, mutta tämä oli ihana. En tiedä maistuiko se nyt kaktukselta, mutta tosi raikas maku, kuorrutuksessa hieman mansikkahippusia. Kun kääreen avaa, paljastuu sisältä vähän retro tötterö puna-valkoisine kuorineen ja jäätelön sisältä löytyi valtava nougat-sydän! Maistelin ja pohdin, että sopiiko nougat tuollaiseen raikkaaseen jäätelöön, mutta en löytänyt mitään moitittavaa.

Pandan lakupuikko oli pettymys. Minusta Pandan lakut ovat parasta, mutta tässä jäätelössä oli lakukuorta vain nimellisesti ja sisus oli suklaajäätelöä. Henkilökohtaisesti en ole suklaajäätelön ystävä ja lisäksi suklaan ja lakun yhdistelmä ei vaan iske. Dumle ja Kismet olivat aivan kuin karkitkin, mutta vain jäätelöitä. Ihan hyviä molemmat, Kismet ehkä onnistuneempi vielä.

Pingviinin lakutuutti oli oikein hyvä, samoin laktoositon mustikkatuutti yllätti positiivisesti. Se oli tosi raikas ja Suomen kesän makuinen. Pingviinin tropic cola mix sen sijaan oli kamala. En kyllä varmaan ollut kohderyhmääkään.. Jäätelössä oli niin monta eri makua yhtä aikaa ja rakeet päällä niin esanssisia, etten oikein saanut kiinni, että miltä se maistui. Colan mausta tuli tosin hieman lapsuus mieleen joten se oli ihan nostalgista ja kivaa sinänsä.

Kaiken kaikkiaan hauska rupeama tämä maistelusessio oli ja voin kertoa, että tulevanakin kesänä jäätelölaareista löytyy ties mitä uusia herkkuja. Kesää odotellessa!

Kuvat raatilaisista: Ruokakesko Oy Muut kuvat: Gurmee.net;

Kallen tomaattikeitto mozzarellalla

Kallen tomaattikeitto mozzarellalla

Ristiäiskakku

Ristiäiskakku

0