Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kermainen raparperijäätelö kondensoidusta maidosta

Kermainen raparperijäätelö kondensoidusta maidosta

Kesä maistuu raparperilta, myös jäätelössä! Olen vuosien mittaa muuttunut yhä nirsommaksi ja nirsommaksi jäätelöiden suhteen, joten jos sanon, että tämä jäätelö voittaa Ben&Jerryt ja kaikki muutkin luksusjäätelöt mennen tullen, niin se on jo paljon sanottu. :) No, ainakin se on vähintään yhtä hyvää. Jos minulta kysytään.

Meidän OBH Nordican jäätelökone sanoi itsensä irti jo vuosia sitten enkä ole viitsinyt uutta hankkia tilalle. Tuntuu, että jäätelökonetta pitäisi käyttää paljon enemmän jos haluaisi että se olisi käytössä enemmän kuin viisi kertaa vuodessa. Aiemman kokemuksen mukaan jäätelön koostumuksesta on vaikeaa saada yhtä kuohkeaa ilman jäätelökonetta, mutta nyt kyllä onnistui sekin.

Raparperijäätelö

Jäätelön kuohkeus tarkoittaa pitkälti sitä, että jäätelömassan sisään on työstetty ilmaa. Tässä jäätelökoneettomassa versiossa olen työstänyt jäätelömassaan ilmaa "kotikonstein” ja tekniikka tuntuu toimivan loistavasti!

Idea tähän jäätelöön lähti siitä kun silmiini osui meidän pihalla rehottava raparperipensas. Raparperia siis riittää aivan valtavasti! Ja pensaita on itseasiassa kaksi. Iso osa sadosta tulee perattua ja pilkottua pakkaseen valmiiksi, mutta olen myös yrittänyt keksiä raparperille muutakin käyttöä. Valmistan siitä lettuhilloa, johon sekoitan myös marjoja. Ihan perus raparperihilloa, raparperipiirakkaa, raparperikiisseliä, you name it! Jäätelöä ei kuitenkaan ole ennen tullut tehtyä. Onneksi nyt tuli kokeiltua!

Tästä raparperijäätelöstä tulee ihanan kermainen ja kuohkea ja juuri sopivasti makea. Raparperin kirpeän raikas maku tuo kermaiselle jäätelölle ihanan vivahteen. Raparperi on hillottu niin, ettei se jätä hampaisiin lainkaan sellaista karheaa tai nihkeää oloa, kuin joskus esim. kiisseli jättää. Ahh.. Ja lapsetkin tykkäsivät! Ja se raati onkin aina se vaikein miellytettävä ;)

Jos innostuit raparperijäätelöstä, kannattaa käydä poimimassa ohje talteen Kohokohdasta, jonne ohjeen kirjoitin tällä kertaa.

Raparperijäätelö

Koostumuksen lisäksi sain tällä kertaa jäätelöstä myös juuri täydellisen täyteläistä ja kermaista. Se ei ole lainkaan sellaista jäähileistä huttua kuin esim. kevyt-maitojäätelöt. Ei. Tämä on suussa sulavaa, vaniljaista, täyteläistä samettia. Ja sitten se raparperiraita! Ja ne kevytjädet? En ymmärrä miksi pitäisi syödä surkeaa korviketta jostain mikä on oikeasti hyvää “täysversiona”. Jätän mieluummin ne kalorit tuhlaamatta kuin syön väkisin jotain laimeaa korviketta. Isoisäni sanoi aina “kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää”. Minä lavennan tätä sanontaa muotoon “Kaloreita tai elämää ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää”. Hyvä ohjenuora minusta.

Sivuraiteen kautta takaisin. Joko maistat melkein kermaisen täyteläisen, ihanasti kesän ja raparperin makuisen jäätelön suussasi? Piipahda samantien Kohokohtaan hakemaan ohje ja täydennä kappalappu. :)

Kivahan tässä on omia kokkailujaan kehuskella, mutta tämä on niitä ihania kertoja kun kaikki menee vaan täydellisesti nappiin joten otan tilanteesta tasan kaiken irti ;) Kiitos että poikkesit lukemaan! Ilman teitä tätä blogia ei olisi.


Unicorn Cake - Yksisarviskakku

Unicorn Cake - Yksisarviskakku

Ananas-lakritsi raakasuklaat

Ananas-lakritsi raakasuklaat

0