Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kaalisipsit

Kaalisipsit

Löysin tämän ohjevinkin Hello Helene -blogista. Ihan huippu idea! Helenen ohjeessa sipsejä paistetaan uunissa, mutta minäpä iskin pari kaalia kuivuriin ja annoin hurista kaikessa rauhassa. Kokeilin sipseistä kahta eri versiota: ilman mitään lisättyä eli ihan au naturel ja sitten oliiviöljyn ja himalajasuolan kera. Molemmat versiot oli oikein maukkaita! Ajattelinkin jatkossa kokeilla samaa ideaa vähän eri vihannesten ja kasvisten sekä eri öljyjen kanssa - tämä oli niin helppoa ja ihan mahtava terveellinen välipala!

Öljyttömistä sipseistä tuli mattapintaisia sipsejä, öljytyistä taas kiiltäviä ja vähän läpikuultavia. Näitä voisi vähän sekoittaakin vaikka samaan kulhoon niin tulisi hauskan näköistä. On myös kiva visuaalinen efekti kun kaalinlehtiä on kaiken sävyisiä tummanvihreistä vaaleampiin, kellertäviin lehtiin. Käytin siis itse keräkaalia kun kaupasta ei löytynyt lehtikaalia.

Kaalisipsit


Ainekset

  • 1 keräkaali tai lehtikaali

  • loraus oliiviöljyä (tai mitä vaan omaa lemppariöljyä)

  • ripaus suolaa

Valmistus

  1. Huuhtele ja kuivaa kaali. Revi siitä sopivan kokoisia paloja (ota huomioon, että ne kutistuvat kuivatessa). Sekoita kaalinlehdet loraukseen öljyä ja ripaukseen suolaa vaikka isossa kulhossa. Asettele lehdet kuivuriin ja anna hurista kunnes lehdet ovat kuivan rapsakoita. Ei kun napostelemaan!

  2. Ainoa sivuvaikutus näiden tekemisessä on haju. Koko kämppä haisee kyllä ihan kaalille yhden illan verran joten ei kannata välttämättä juuri siksi illaksi kutsua vieraita ;)

Äidin hedelmätäytekakku

Äidin hedelmätäytekakku

Parsahodarit

Parsahodarit

0