Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Buddha bowl lämminsavulohella

Buddha bowl lämminsavulohella

Huomaan yhä useammin turvautuvani "buddha bowl" -salaatteihin. Buddha Bowl määritellään virallisesti kai kasvisruoka-ateriana, joka tarjoillaan kulhosta johon on koottu useita pieniä annoksia erilaisia ruokia/raaka-aineita. Nämä ateriat yhdistelevät usein täysjyväviljoja, kasvisproteiinia kuten kikherneitä tai papuja ja erilaisia kasviksia. Pidän valtavasti puhtaasti kasvispohjaisista Buddha Bowleista, mutta etenkin treenipäivänä lisään mieluusti mukaan esim. savulohta ja raejuustoa tai fetaa. Näin saan energian riittämään entistä pidempään.

Buddha Bowlit ovat hieman kuin pizza tai tortillat.. ainakin meidän perheessä. Käytännössä siis herkullinen ja helppo tapa tuhota melkein mitä tahansa sekalaisia kasviksia ja niiden jämiä, mitä kaapista löytyy. Omiin keittiön peruselintarvikkeisiin kuuluvat mm. kikherneet, pavut (erityisesti mustat pavut), porkkana, quinoa, tattari, oliivit, lehtikaali... Kaikki loistavia aineksia buddha bowliin. Myös lapset tuntuvat edelleen nauttivan ruoista melkein eniten, mitä vähemmän niitä on prosessoitu. Vielä paremmin ruoka maistuu jos he saavat itse koota omat annoksensa.

buddhabowl-salaatti-1.jpg

Tällä kertaa kokosin lautaselle Buddha Bowlin lohi-versiona. Saan aina välillä aivan hillittömän himon kylmäsavuloheen, ja niin tänäänkin. Lohi on hyvä omega-3-rasvahappojen lähde ja auttaa pysymään kylläisenä pitkään.

Buddha Bowl lämminsavulohella

Ainekset

  • Porkkanaa, kuorittuna, paloiteltuna tai tikuiksi leikattuna

  • Vihreitä oliiveja

  • Selleriä, paloiteltuna

  • Rouskuvaa silmusalaattia

  • Suomalainen salaattisekoitus valmissalaattia ("kotimaista": jääsalaattia ja punakaalia, S-marketeista, voi korvata millä tahansa salaatilla tai salaattisekoituksella mutta tämä on oma kestosuosikkini)

  • Lämminsavulohta

  • Raejuustoa

  • Päälle: Don Witkan cornicabra -oliiviöljyä, hieman omenaviinietikkaa

buddhabowl-salaatti-2.jpg

Rouskuvassa silmusalaatissa on idätettyjä linssejä ja herneitä, molemmat oivia kasvisproteiininlähteitä. Näitä, ja muita silmusalaatteja pyrin lisäämään lähes joka aterialle. Iduissa ja idätetyissä ruoissa on aivan oman laistaan energiaa ja tietenkin hyvää makua!

Monelle tuo valmis salaattisekoitus voi tuntua ihan huijaukselta, mutta se on itselleni monesti oikea arjen pelastus! Ja tämä Suomalainen salaattisekoitus jonka olen bongannut meidän lähimarketista, on ihan super! Pidän punakaalista valtavasti, mutta sen leikkaaminen voi joskus tuntua kiireessä ylitsepääsemättömältä, niin huvittavalta kuin se kuulostaakin. Valmis salaattisekoitus on helppo vain huuhtaista ja heittää lautaselle minkä tahansa ruoan pohjaksi tai kylkeen. Nam. Ei siitä muuta. ;)

Sain hiljattain kokeiluun Don Witkan cornicabra oliiviöljyä. Tätä erityisen hyvää oliiviöljyä olen käyttänyt säästeliäästi ja pääasiassa salaattien päällä, sen herkullisen maun vuoksi. Kaikki Don Witkan tuotteet on kylmäpuristettu alle 18 asteen lämmössä mekaanisesti. Toisin kuin monien muiden oliiviöljyjen kohdalla, näiden öljyjen alkuperä on 100%:sesti selvillä ja ne ovat kaikki yhden lajikkeen Extra Virgin -laatuluokituksen saaneita. Cornicabra on Don Witkan öljyistä "se" aromaattinen ja voimakas (mustassa pullossa), kun taas Arbequina (valkoisessa pullossa) on miellyttävä ja helppo oliiviöljy.

Minuun vetoaa Don Witkan öljyissä, kuten niin monessa muussakin tuotteessa, omistajan tunteenpalo ja intohimo omalle työlle ja sen jäljille. Ei mitään kasvotonta Procter&Gamblemaista tehotuotantoa, vaan perinteitä kunnioittavaa viljelyä ja öljynvalmistusta. Suosittelen tutustumaan tuotteisiin ja testaamaan.


Sponssi-info

En ole saanut kuin tuon pullollisen öljyä testattavaksi. Suosittelusta en saa mitään lisäbonuksia, ihan vaan että tiedätte ;) Jos suosittelen jotakin tuotetta tässä blogissa, teen sen koska uskon itse tuotteeseen 100%:sti.  

Tällä shampoolla kukistin seborrean

Tällä shampoolla kukistin seborrean

Deodoranttia kainaloon - alumiinilla vai ilman?

Deodoranttia kainaloon - alumiinilla vai ilman?

0