GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Herkullinen munakoisopaistos

Herkullinen munakoisopaistos

Löysin Lidlistä kapeita munakoisoja, noin kurkun paksuisia. En yleensä pidä normaalikokoisista paksuista munakoisoista, koska niiden keskus on omaan makuuni liian muhjuista. Nämä kapeat versiot sen sijaan olivat todella herkullisia! Tämä on herkullinen munakoisoruoka niillekin, jotka eivät munakoisosta niin ole välittäneet aiemmin.

Sovelsin munakoisoista helpon paistoksen jota teen jatkossakin. Tämä ohje varmasti toimii myös ihan normaalikokoisillakin munakoisoilla. Käytin maustamiseen Simply' Organicin “grind to a salt” joka on omia perus mausteseoksiani - se sopii lähes kaikkeen. Voit kuitenkin hyvin valmistaa tämän ruoan ilman sitä. Seos sisältää merisuolaa, sinapinsiemeniä, sellerinsiemeniä, valkosipulia, sipulia, chiliä ja mustapippuria. Voit halutessasi lisätä mausteseoksen sijaan esim. ripauksen sipuli- ja valkosipulijauhetta tai hieroa hieman valkosipulia öljyttyjen munakoisosiivujen pintaan.

Munakoisopaistos

Munakoisopaistos


Ainekset

  • 3 ohutta munakoisoa

  • oliiviöljyä

  • rosmariinia

  • grind to a salt -mausteseosta (Simply Organic)

  • mustapippuria

  • sormisuolaa

  • 1 prk pieniä mozzarellapalloja

  • 2-4 rkl kurpitsansiemeniä

  • 2-4 rkl granaattiomenan siemeniä

Valmistus

  1. Pese ja siivuta munakoisot. Lado “kolikot” pellille tai uunin kestävään vuokaan.

  2. Roiski pinnalle oliiviöljyä. Ripottele sitten rosmariinia, sormisuolaa ja mustapippuria. Lisäsin myös “Grind to a salt” mausteseosta, mutta pärjäät ilmankin! Ylempänä pari vinkkiä miten voit maustaa Grind to a salt -seoksen sijaan.

  3. Paahda 200-asteisessa uunissa (kiertoilma, grillivastuksen alla) n. 10 min (paistoaika riippuu siitä miten paksuja siivuja olet leikannut), kunnes munakoisot alkavat saada väriä.

  4. Lisää päälle mozzarellapallot ja kurpitsansiemenet ja paista vielä hetki kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

  5. Nosta uunista ja ripottele pinnalle 2-4 lusikallista granaattiomenan siemeniä. Tarjoile heti.

Munakoisopaistos

Perinteinen jauhelihakastike pastalle

Perinteinen jauhelihakastike pastalle

Aamun pelastus: uppomunat ja kaunis frittata

Aamun pelastus: uppomunat ja kaunis frittata