GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Parmigiano Melanzane

Parmigiano Melanzane

Siis munakoiso voi oikeasti olla hyvää? Olen jo piiiitkään yrittänyt löytää tavan valmistaa munakoisoa, että se sekä maistuisi, että tuntuisi hyvältä. Ongelmani munakoison kanssa on aina ollut lähinnä sen suutuntuma. Se on useimmiten kumimainen tai vähän kuin söisi tiivistä pesusientä. Ei siis kaikkein paras mielikuva kun pitäisi syödä jotakin. Vähän aikaa sitten söimme Porvoon uudessa Zum Beispiel -delissä älyttömän hyvää munakoisolasagnea ja siitä syttyi taas kova hinku oppia itsekin valmistamaan munakoisosta jotain hyvää.

Käteeni osui Kallelle joululahjaksi ostamani Basta! Italialaisen ruokakulttuurin abc -keittokirja (Saku Tuominen, Tuukka Koski, Kimmo Kivilahti. Tammi). Olen tästä joskus ennenkin tainnut mainita. Kirjassa on melko yksinkertaisia ohjeita ja suurimmassa osassa niistä puuttuu mitat kokonaan tai ne ovat summittaisia. Kirja on kuin oikean italianmummon oma reseptiarkisto :) Tämä parmigiano melanzane on eräänlainen munakoisolasagne ja kyllä vaan, herkullista! Onnistuin siis ensimmäistä kertaa elämässäni valmistamaan herkullista munakoisoruokaa!

Tällä ohjeella tuli yksi vuoallinen ruokaa, alla olevat mitat omasta versiostani.

Parmigiano Melanzane


Ainekset

  • 2 munakoisoa

  • 375 g mozzarellaa

  • parmesaania

  • tuoretta basilikaa

Kastike:

  • 2 kevätsipulia

  • 2 tlk tomaattimurskaa

  • 4 tuoretta tomaattia

  • tuoretta basilikaa

  • suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. Pilko ja freesaa sipuli, pilko tomaatit ja lisää pannulle. Lisää sekaan tomaattimurska. Anan kiehua kokoon n. 15 min, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Laita syrjään.

  2. Leikkaa munakoisot ohuiksi, n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista kypsiksi, saavat hieman ruskistua. Lorautin aina oliiviöljyä sille puolelle jota paistoin. Laita paistetut munakoison viipaleet lepäämään talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy siihen.

  3. Leikkaa mozzarella viipaleiksi. Käytän tässä aina munansiivutinta, vai miksi sitä laitetta kutsutaan jolla kananmunan saa siivutettua yhdellä liikkeellä. Todella kätevää!

  4. Lämmitä uuni 200°:een. Laita uunivuokaan hieman kastiketta ja lado yksi kerros, jossa on munakoisoja, basilikaa ja mozzarellaa. Raasta päälle parmesaania. Lisää tämän jälkeen kerros tomaattikastiketta. Jatka kunnes ainekset loppuvat, kuitenkin max. kolme kerrosta. Jätä viimeiseksi kerrokseksi kastiketta ja hieman mozzarellaa, mutta älä basilikaa, se palaa. Raastoin pinnalle vielä parmesaania.

  5. Kypsennä aluksi 20 min folion alla uunissa. Sen jälkeen toiset 20 min ilman foliota. Jos nestettä tulee paljon, kaada osa varoen pois. Voit jättää nesteen tarjoillessa vuoan pohjalle. Anna jäähtyä hieman, maku paranee.

Adjika

Adjika

Lohimedaljongit ja cavolo nero con pancetta

Lohimedaljongit ja cavolo nero con pancetta