Mustikkarahka-tuorepuuro

Olen aloittanut uuden vaiheen elämässäni oman Personal Trainerin voimin. Reilu vuosi sitten käynnistelin salillakäyntiä kollegani avustuksella, mutta nyt tuntui, että haluan päästä niin sanotusti “nextille levelille”ja niinpä otin yhteyttä Personal Traineriin jota olin seurannut jo pidempään. Osana valmennusta kävimme läpi ruokavalintoja. Olen itsekin toiminut hyvinvointivalmentajana ja terveellisen ruokailun perusteet ovat hyvin hallussa, mutta kun yhtälöön lisätään ahkera, tavoitteellinen salitreeni, on matikka yhtäkkiä itselleni kimurantimpaa. Miten saan kropan tiivistymään ja lihakset kasvamaan?! Onneksi löytyy ihmisiä jotka ovat perehtyneet näihinkin yhtälöihin :) Minusta on mahtavaa, ettei itse tarvitse olla kaikenoppinut, vaan voi tukeutua eri alojen ammattilaisten apuun kun haluaa päästä asioissa eteenpäin.

No. Pitkän esittelyn jälkeen. Tämä helppo mustikkarahka-tuorepuuro on yksi tämän “uuden vaiheen” uusia lemppareitani. Olen tehnyt aika paljon food preppausta, eli ruokia valmiiksi jääkaappiin niin että nälän iskiessä ei tarvitse kuin kurkottaa käsi ja avata boksi. I love it. Mutta niiiiinnnnn, niin se tuorepuuro. Tämä on ihan superhelppo tehdä ja hyvää. Jogurttirahkan tilalla voi käyttää myös esim. Soijajogurttia tai kaurajogurttia tai mitä nyt itse tykkää syödä. Kun kaurahiutaleet muhivat rahkan seassa yön yli, ne pehmenevät passelisti. Tykkään käyttää isoja kaurahiutaleita, sillä pidän niiden mausta ja tekstuurista enemmän kuin pikkuhiutaleista.

Nuo ohjeen maustemäärät ovat sinnepäin, sillä roiskin kardemummaa sekaan silmämääräisesti ja vaniljaa “hieman” kämmenelle ja siitä puuron sekaan. Tarkkoja mittoja ei siis ole, mutta koitin laittaa mitat suurin piirtein sinne päin.

Mustikkarahka-tuorepuuro

Yhdelle

Ainekset

  • 1 prk (n. 200g) rahkajogurttia (käytän Ehrmannin rahkajogurttia, jossa yksi purkki on 250g. Ei ole niin pikkutarkkaa :)
  • 50 g mustikkaa
  • 40 g isoja kaurahiutaleita
  • 1 tl hunajaa
  • kardemummaa (jotain 1/4 ja 1/8 tl väliltä…)
  • vaniljaa (jotain 1/4 ja 1/8 tl väliltä…)

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset purkkiin/lautaselle ja sulje kansi / peitä lautanen kelmulla tms.
  2. Anna maustua ja pehmentyä yön yli.
  3. Aamulla voit sitten vain sekoittaa kertaalleen, että väri ja maut vielä tasaantuvat ja valmista on!

Koristele esim. tuoreella mansikalla, pensasmustikoilla ja sitruunamelissalla!

mustikkarahkatuorepuuro

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

banaanirahka-annos

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje