Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Banaanirahka mantelivoilla

Banaanirahka mantelivoilla

Kuten edellisessä kirjoituksessani Mustikkarahkatuorepuuron ohjeesta mainitsin, olen pistänyt elämässä uutta vaihdetta ruokapuolella ja opettelen nyt "treenaajan ruokavaliota". Toisin sanoen opettelen syömään niin että jaksan treenata ja ettei tuo vaivannäkö valu hukkaan esim. liian vähäisen ruoan tai vääränlaisen ruoan vuoksi.

Aamupala koostuu tällä hetkellä pääasiassa rahkapohjaisista ruoista. Tuo mustikkarahkatuorepuuro on ihan superhyvää, mutta sitten välipalalla syön rahkaa toistamiseen. Tämä välipala on oman kokemukseni mukaan hyvä ennen treeniä. Banaanista saa sopivasti sokereita ja energiaa niin, että treenikin sujuu mukavasti. Olen tehnyt tästä rahkasta helppoa sekä nättiä versiota.

Helppo versio on iskeä vain kaikki ainekset kuppiin ja sekoittaa. Lopputulos on yhtä maukas kuin nätinkin version, mutta ulkonäkö on.. no.. vähemmän viehättävä. ;)

Nätti versio on sekoittaa kaikki muut ainekset paitsi banaanit. Tämä kyllä vetoaa minuun enemmän, sen verran olen visuaalinen ihminen. Ennen ruokailua otan vaan sitten tuoreen banaanin ja pilkon sen rahkan päälle. Ehkä pari lehteä jotain vihreääkin, koska nätti. Tämän hetken megasuosikkini on sitruunamelissa. Sitä lisään myös salaatin sekaan.

Olen tässä ja edellisessä ohjeessa maininnut Ehrmannin jogurttirahkan erikseen. En tee merkin kanssa mitään yhteistyötä vaan tämän nimenomaisen rahkan maku ja koostumus on omaan makuuni erityisen hyvä.

banaanirahka1.jpg

Banaanirahka mantelivoilla

1:lle


Ainekset

  • 1 prk jogurttirahkaa (Ehrmann)

  • 15 g (n. 1,5 tl) mantelivoita (voit vaihtaa tämän myös esim. maapähkinävoihin!)

  • Pumpkin pie -mausteseosta (Voi ostaa valmiina kaupasta. Itse käytän itsetehtyä - linkki vie Vitamixin sivuille missä ohje!)

  • (voit makeuttaa esim 1-2 tl:lla hunajaa, mutta muista että banaanistakin tämä saa luontaista makeutta)

  • 1 banaani

Valmistus

  1. Sekoita jogurttirahka, mantelivoi ja pumpkin spice mausteseos (lisää maistellen).

  2. Ennen ruokailua, pilko päälle banaani (voit toki pilkkoa sen suoraan sekaan jo ensimmäisessä vaiheessa.

Puolukkarahkatuorepuuro

Puolukkarahkatuorepuuro

Mustikkarahka-tuorepuuro

Mustikkarahka-tuorepuuro

0