GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Tauluseinä keittiöön

Tauluseinä keittiöön

Kaupallinen yhteistyö julisteverkkokauppa Gallerix kanssa (sisältää Ale-koodin).

Olen viime aikoina kirjoitellut jonkin verran vanhan kotini remppaprojekteista, mutta mietin, että olisi kiva vähän avata uuden kodinkin kuulumisia.

Tämä uusi kotini valmistui vuosi sitten lokakuussa, joten rempattavaa täällä ei ole ollut. Uuden uutukainen koti valkoisine seinineen tuntuu toisaalta helposti myös aika kliiniseltä. Niinpä olen jonkin verran maalaillut seiniä ja pohtinut ilta toisensa jälkeen millaisia tauluja tai “jotain muuta” voisin haluta seinille sijoittaa. En halua tunkea seiniä ja pintoja täyteen kaikkea, mutta jotain olen keittiö-olohuoneen seinälle kaivannut.

Miten valita taulut tauluseinälle

Olohuone ja keittiö ovat yhtä ja samaa tilaa, joten olen kärvistellyt taulujen aiheiden kanssa sitäkin enemmän. Ruoka-aiheiset kuvat keittiössä tuntuvat liian keittiömäisiltä, kun myös vietän suuren osan etätyöpäivistäni keittiönpöydän ääressä.

1. Tunnelma, fiilis

Sitten lähdin miettimään asiaa siitä näkökulmasta, että millaista tunnelmaa keittiöön kaipaisin, sekä millaista fiilistä kaipaisin työpäivän keskelle. Tämä toi heti selkeän ajatuksen: “happea”, “rauhaa”, “levähdyshetken”.. Jotain tämän suuntaista. Nämä ajatukset antoivat jo selkeää visuaalista suuntaa kuvavalinnoille. Luontoa, avaria maisemia..

2. Värimaailma

Myös värimaailmalla on väliä. Onnekseni tämä uusi kotini on aika monochrominen, eli värejä ei ole paljon. Värit ovat lähinnä akselilla valkoinen–beige/hiekka–harmaa–musta. Kasvit tuovat palettiin vihreää. Keittiön alueella ei juuri vihreää ole ja maalasin juuri sen seinän tummaksi, joten kaipasin siihen juuri vihreän sävyjä, sekä jotakin vaaleaa. Samoin katsoin, että valitsemieni taulujen värimaailmat olivat keskenään saman kaltaiset. Tauluja selaillessa huomaa nopeasti, että voit valita väritunnelmia - monille löytyy parikin “väriparia” valikoimasta.

3. Taulujen koot

Mietin ensin, että hankkisin kolme saman kokoista, saman henkistä taulua seinälle ja asettelisin ne vierekkäin, mutta sitten ajattelin asiaa vähän lisää ja totesin, että haluaisin kokeilla epäsymmetristä tauluseinää. Valikoin eri kokoisia tauluja, joista suosikkini hankin isoimpana ja siitä sitten pienempää ja pienempää. Hauskasti sain myös näkökulman muuttumaan kokojen mukana: isoin taulu on otettu “haukkaperspektiivistä”, seuraava maan tasalta, mutta se on silti iso ja pienin on “ruohonjuuritasolta”. Ajattelin, että tämä ei olisi alleviivattua, mutta voi tuntua katsojalle luonnolliselta.

Viikonloppuna tilaamani julisteet sitten saapuivat! Toimitukseen meni vain muutama päivä ja ne toimitettiin DHL:llä nopeasti perille. Vaikka paketissa oli viidet kehykset ja 6 julistetta, ne mahtuivat pieneen pakettiin joka oli kevyt kantaa. Vähän jännitin alunperin, että miten iso paketti sieltä tulee kannettavaksi, mutta olisin voinut tilata tuplamäärän ja silti olisin saanut ne postista kotiin ongelmitta!

Tämä ensimmäinen taulu itseasiassa korvasi yhden vanhan. Aiemmin tässä kohtaa oli julisteena käsin maalattu kuva Porvoon kartasta. Se on ollut seinällä jo pari vuotta ja olen katsellut sille korvaajaa.. Mitään sellaista ei ole oikein osunut kohdalle, mutta sitten näin tämän Appreciating life -julisteen ja se kolahti. Jotenkin näen siinä itseni ja omat tyttäreni (ehkä muutaman vuoden kuluttua). Huoletonta yhdessäoloa ja maailman ihmettelyä. Sellainen fiilis tästä itselle tulee :)

Keittiön seinän olen aiemmin maalannut Annie Sloanin French Linen -kalkkimaalilla. Halusin sen päälle jotain vihreää ja vaaleaa.. sitä “happea”.. Niinpä tauluiksi valikoitui kuvia luonnosta. Olen myös lukenut siitä, että pelkästään luonnon ja kasvien kuvat vaikuttavat meihin samoin, kuin jos olisimme luonnossa. Toki luonnossa liikkumista ei voita mikään, mutta miksei sitä toisi seinille kotonakin?

Lisäksi olen pohtinut joskus fengshuin periaatteista lukemaani: kuvat joita valitsemme seinillemme toimivat tavallaan toiveina. Jos laitan seinille kuvia ja tekstejä, haluan varmistaa, että ne edustavat asioita jotka ovat minulle tärkeitä tai asioita joita kaipaan elämääni. Ihan vaan, just in case ;)

Valitsemani taulut ovat:

Lisäksi hankin jokaiseen näistä julisteista mustat puukehykset. Tämä on tosi helppoa Gallerixissa. Aina kun lisäät tuotteen ostoskoriin, verkkokauppa ehdottaa siihen sopivia kehyksiä eri väreissä - ei tarvinnut kuin valita väri ja kärryyn. Löydät halutessasi nuo valitsemani taulut myös suoraan Wishlist-linkkini takaa täältä.

ALE-koodi

Sain yhteistyön puitteissa tarjota lukijoilleni myös Ale-koodin verkkokauppaan. Saat koodilla GURMEE30 mukavan 30 % alennuksen Gallerix:in verkkokauppaan. Koodi syötetään kassalla ja se on voimassa kaikkiin Gallerix:in tuotteisiin.

Taulujen kiinnittäminen

Koska uusi kotini hakee vielä muotoaan ja koska pidän ajatuksesta, että voin vaihdella taulujen paikkoja tasaiseen tahtiin (esim. jos löydän taulurykelmään lisää siihen sopivia ja sommitelma muuttuu) puhkomatta seinää täyteen taulukoukkujen reikiä, olen käyttänyt taulujen kiinnittämiseen 3M:n taulutarroja. Niillä on super helppo kiinnittää taulut seiniin ja tarrat irtoavat seinämateriaalia tai -maalipintaa vahingoittamatta helposti. Tarroilla taulut saa myös tasan siihen kohtaan, kuin haluaa, eivätkä ne heilu tai putoile koukuista. Olen ostanut taulutarroja monesta eri paikasta, mm. K-Raudasta ja Motonetistä muistaakseni. Tarrakiinnitys on muuten loistava juttu myös vuokrakämppiin. Monissa paikoissahan on kielto kiinnittää mitään seinälle jos olet vuokralla.


DIY Rosmariini-sitruunaruoho-palasaippua

DIY Rosmariini-sitruunaruoho-palasaippua

Syys-ihon pelastajat

Syys-ihon pelastajat