GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Tauluseinä lasten huoneeseen

Tauluseinä lasten huoneeseen

Kaupallinen yhteistyö julisteverkkokauppa Gallerix kanssa (sisältää Ale-koodin).

Tein talven alkupuolella keittiön seinälleni tauluseinän ja se on tuonut jotenkin tosi paljon iloa etenkin näin etätyön aikakaudella jolloin olen sitä katsellut töiden lomassa päivittäin. Edelleen olen tuohon ensimmäiseen tauluseinään super tyytyväinen.

Koska uusi kotini on vielä vähän vaiheessa sisustuksen suhteen, tyhjiä seiniä on vielä paljon. Olohuoneessa on iso seinä tyhjillään, makuuhuoneiden seinät myös. Päätin jatkaa sisustusoperaatiota lastenhuoneesta. Kuten keittiönseinän, olen maalannut myös lastenhuoneesta yhden seinän tummemmalla sävyllä. Tämä seinä on maalattu Annie Sloanin seinämaaleista Paris Grey + Antoinette (1:1) sekoituksella, mistä tuli hieman kanervan sävyyn taittuva harmaa. Kaunis, mutta yllättäen ehkä vähän haastava taustaväri, kun lähdin pohtimaan siihen sopivia tauluja.

Lasten huoneen seinä ennen tauluja

Keittiön seinällä on nyt hyvin vihreäsävyisiä luontomaisemia, joiden katselu on tehnyt hyvää ja olin vähällä hankkia lasten huoneeseen myös luontokuvia, mutta sitten pohdin, että ehkä jotain vähän veikeämpää tähän kohtaan. Yhdistelmä ei saanut olla liian graafinen, ei liian hempeä.. jotain mikä sopisi kahdelle esiteinitytölle ;)

Kun taulujen raamit on hankittu ja asetelma on kerran tehty, on julisteet super helppo vaihtaa myöhemmin jos kaipaa vaihtelua! Päädyin yhdistelemään mustavalkoisia kuvia, joissa on hieman roosan ja pinkin sävyjä tehosteena. Kaikki alkoi isosta Kirahvi-julisteesta, mikä oli minusta hauska!

Tästä kaikki alkoi: kirahvi ja purkkapallo

Lasten huoneen isoa seinää vasten on myös musta piano, joten sen kanssa mustat taulun raamit ja musta-valkoiset valokuvat toivat minusta kivasti kontrastia. Mietin myös pitkään ihan puisia, maalaamattomia raameja, mutta koska kodin muutkin taulut ovat mustilla raameilla, mietin, että saan näitä jatkossa yhdisteltyä joustavammin, kun käytän kaikissa samoja.

Purkkapalloa puhaltavan kirahvin viereen löysin kuvan meren rannalta, missä on iso kokoelma vaaleanpunaisia ilmapalloja, mikä minusta jatkoi hauskasti tavallaan sitä purkkapalloteemaa ja väritkin oli saman suuntaisia. Näistä syntyi tauluseinän värimaailma. Sitten bongasin toisen taulun, missä näkyi kirahvin kroppa jossain tehdasrakennuksessa, tms. Se oli minusta taas hauska jatke sille ekalle kirahvitaululle.

Valmis tauluseinä

Hiljalleen näitä teemoja jatkaen päädyin tähän rykelmään:

Valmis tauluseinä

Hintaa tälle tauluseinälle tuli noin 150€. Jatkossa kuvien korvaaminen uusilla on vielä edullisempaa, kun raamit on jo olemassa, eikä tarvitse vaihtaa kuin julisteet :) Toimitus oli maksuton ja paketti oli yllättävän pieni, vaikka tämän tiesin jo viime kerrasta. Paketti oli vaivaton ja kevyt kantaa postista. Taulujen “lasi” on pleksimuovia, joka on suojattu suojakalvoilla, ettei se naarmuunnu kuljetuksessa. Julisteet toimitetaan pahvisen suojakuoren välissä, joten ne saapuvat myös perille siistissä kunnossa.

Taulut tarroilla seinälle

Käytän 3M:n taulutarroja kiinnitykseen. Ne ovat vähän hintavia, mutta etu on siinä, että niistä ei jää seiniin mitään jälkiä, kiinnitys on SUPER helppoa ja tarrojen ansiosta taulu on helppo irrottaa ja kiinnittää samaan paikkaan uudelleen, esim. kuvan vaihdon yhteydessä. Käytännön vinkki: Kokeiluistanu oppineena olen huomannut seuraavaa: tarroja saa valkoisena ja mustana. Mustat kehykset valkoiseen seinään -> valitse valkoiset tarrat. Mustat raamit tummaan seinään -> valitse mustat tarrat.

Valitsemani taulut

Tykkäsin tuon “impossible” taulun viestistä ja juteltiin siitä lastenkin kanssa. Moni asia, mikä tuntuu ensin mahdottomalta, voi hyvinkin olla mahdollista. Minusta on kiva, että tällainen muistutus on heidän katseltavana. Rullaluistimilla kulkeva, musiikkia kuunteleva tyttö muistutti minua omista lapsistani. Toinen tykkää skeitata, molemmat tykkäävät musiikista isosti. Joku tuon kuvan fiiliksessä tuntui sopivasti tutulta. Ja viimeisenä tuo pinkillä sävytetty merenranta toi vähän luontoa ja tunnelmaa kokoelmaan.

Tässä vielä linkki omaan suosikkilistaani, missä kaikki nuo valitsemani taulut.


ALE-koodi

Sain yhteistyön puitteissa tarjota lukijoilleni myös Ale-koodin verkkokauppaan. Saat koodilla GURMEE30 mukavan 30 % alennuksen Gallerix:in verkkokauppaan. Koodi syötetään kassalla ja se on voimassa kaikkiin Gallerix:in tuotteisiin.


Taulujen valinta

Julistetauluissa haasteena itselleni on ollut, että haluan että niillä olisi joku merkitys itselleni, mutta sen merkityksen ei tarvitse olla itsestäänselvä katsojalle. Esim aiemmin Gallerixista hankkimani juliste tuo minulle mieleen miten minä ja lapseni yhdessä fiilistellään maailmaa ja asioita. Toivottavasti jatkossa myös reissataan yhdessä myös.

Taulu olohuoneen seinällä

Aiemmin hankkimani taulu olohuoneen seinällä. Kolme naista auton katolla.

Tauluseinän koostamisessa itselläni on ollut prosessina, että selaan valikoimaa, kunnes joku kuva kolahtaa. Väri, tunnelma, asettelu.. joku. Sitten selaan valikoimaa läpi ja merkkaan suosikit-listalle kaikki mitkä siihen voisivat sopia. Sen jälkeen selaan suosikit-listaa ja poistan sieltä taulut jotka eivät sittenkään 100% sovi yhteen, kunnes lopulta jäljellä on mielestäni parhaat. Valitsen isoimmaksi suosikkini, sitten pari taulua astetta pienempänä, jotka täydentävät ekan kuvan teemaa ja lopuksi muutama vielä pienempi. Myös joku kolmen ison kuvan sarja vierekkäin seinällä voisi olla tosi upea ja simppelin tyylikäs. Kaikki riippuu minusta tunnelmasta ja siitä, mikä omaa silmää viehättää. Itseäni puhuttelee usein jonkin asteinen epäsymmetrisyys.

Jos kaipaat jotain konkreettista alkua, mistä pääsisit itse helpommin liikkeelle, löytyy esim. sivulta Gallerix Wall Collage kivoja yhdistelmiä!

Mielenkiintoinen tauluidea on myös muokattava kartta. Tämä houkutteli itseänikin, mutta lopulta en henkilökohtaisesti ole niin sitoutunut mihinkään tiettyyn lokaatioon, että esim. Porvoo-juliste jäi tekemättä. Tässä karttajulisteessa oli kuitenkin kivaa se, että sen paikkaa, kartan tarkkuutta, zoomausta ym. sai itse muokattua. Tällaisen voisi esim. antaa lahjaksi merkkipäivän kunniaksi. Lokaatio voisi olla myös joku mikä olisi parisuhteessa merkittävä, kuten kihlautumispaikka, lasten syntymäpaikka, oma synnyinkoti ym.


Pikakorvapuusti

Pikakorvapuusti

Aloittelijana ampumassa

Aloittelijana ampumassa