GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Syys-ihon pelastajat

Syksyn tullen huomaan ihoni kuivuvan taas vauhdilla. On siis aika ryhtyä kosteutustoimenpiteisiin. Listasin tähän kirjoitukseen muutaman super suosikkini tällä hetkellä. Kaikki nämä tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa ja ovat aktiivikäytössä itselläni. Olen ostanut tuotteet itse, niitä ei ole annettu testaukseen tai lahjaksi, enkä saa tämän jutun kirjoituksesta alennuksia, bonuksia tai mitään muutakaan palkkiota.

Kypris Cerulean mask, Esse clay mask ja Seed to Skin The Black magic kasvonaamiot
Kasvonaamioiden koostumusta ja väriä

Kasvonaamioiden top3

Ihoni kaipaa, tai ainakin hyötyy merkittävästi, semi-säännöllistä erityishoitoa pysyäkseen kirkkaana ja kuulaana. Käytän kasvonaamioita tehohoitoina noin kerran viikossa, mutta en mitenkään raivotarkasti. Pidän kasvonaamioiden käyttämistä pienenä hemmotteluhetkenä arjessa. Olen löytänyt kolme supertuotetta joilla olen ihoani syvähoitanut jo pidempään:

  1. Seed to Skin - The Black Magic. Puhdistava, hapenottokykyä tehostava ja kiinteyttävä naamio kasvoille. Annan tämän maskin vaikuttaa pitkään ja pesen pois lämpimällä vedellä. Viimeistelen kosteuttavalla kasvonaamiolla (listan kolmas).

  2. ESSE clay mask - syväpuhdistava savinaamio. Essen tuotteet perustuvat probiootteihin. Tämä naamio on yllättävän kevyt levittää ollakseen savinaamio. Clay mask on samanaikaisesti ihoa ravitseva ja syväpuhdistava.

  3. Kypris Cerulean mask. Tämä super riittoisa kosteuttava naamio tuntuu kuin levittäisit kastetta kasvoille.. En osaa paremmin selittää. Ihanan tuoksuista ja mega kosteuttavaa. Laitan tämän puhdistavan maskin jälkeen yöksi ja pesen kasvot sitten aamulla vedellä.

RUA Beauty Hydrate elixir ja Soothe seerumi sekä Ranavat Renewing Bakuchi crème
RUA Beauty soothe seerumin vihreä väri lähikuvassa

Kasvojen päivittäiset kosteuttajat, top 3

Iltaisin ja aamuisin hoidan ihoa ihanilla supertuotteilla. Usein aamuisin laitan tällä hetkellä RUA beautyn elixiriä ja seerumia, sillä seerumien päälle sipaisen sävyttävää SPF-voidetta. Jos laittaisin SPF-voiteen alle vielä kosteusvoidetta, tulisi kokonaisuudesta jo turhan “kermainen”. Illalla taas on ihana kasvojen puhdistuksen jälkeen levittää iholle Ranavatin bakuchi-voidetta, joka imeytyy nopeasti ja hoitaa ja kosteuttaa tehokkaasti.

  1. RUA Beauty hydrate elixir. Tämä kosteuttava seerumi on uusi tuttavuus Norjasta. Erikoinen, joustavan geelimäinen koostumus tekee siitä jännän levittää, mutta tuote tuntuu todella kosteuttavalta ja rakastan miltä iho tuntuu tämän jäljiltä! Hydrate Elixir on ihoa pitkäkestoisesti syväkosteuttava, rauhoittava ja uudistava seerumi, sopii kaikille ihotyypeille.

  2. RUA Beauty Soothe softening serum. Tämä öljymäinen seerumi toimii täydellisenä parina hydrate elixirille. Levitän sitä 3-4 tippaa geelimäisen seerumin päälle ja “sinetöin” kosteutuksen. Näitä kahta seerumia voi myös sekoittaa kämmenellä keskenään ja levittää sitten kasvoille. Molemmat tavat tuntuvat hyvältä.

  3. Ranavat Eternal Reign - Renewing bakuchi crème. Ihanan kermainen ja nopeasti imeytyvä superkosteuttajavoide! Täyteläinen ja runsas kasvovoide, joka kosteuttaa, korjaa ja uudistaa ihoa. Voide sisältää runsaasti kasviuutteita, jotka auttavat ihosoluja suojautumaan ihoa ennenaikaisesti ikäännyttäviltä tekijöiltä.

In Fiore Baume pour le corps ja Firmante leg tonic sekä Lounkos vartalokakku Vitality Reconnecting nature.

Syksyn top3 tuotetta vartalon ihon kosteutukseen

Eihän unohdeta muuta kroppaa?! Kävin joitain kuukausia sitten pitkästä aikaa Liinu’n Organic Beautyssa hoidossa ja Karoliina järkyttyi siitä miten ihoni vain imi kosteuttavia tuotteita sisäänsä. Olin muistanut pitää huolta kasvojen ihosta ja täysin unohtanut muun kropan. Olen petrannut tässä huomattavasti! Tällä hetkellä minulla on vartalolle pari selvää suosikkia ja käytän niitä hieman tilanteen, tarpeen ja fiiliksen mukaan. Laiskalle ihon kosteuttajalle tuotteen tuoksulla ja tuntumalla on iso merkitys.. Jos tuote ei tunnu houkuttelevalta, sitä ei tule käytettyä.

  1. In Fiore Baume pour le corps vartalobalmi. Tästä balmista on eri tuoksuja joista oma ehdoton suosikkini on Shevanti. Balmipurnukka on ISO ja tuote on todella riittoisa, kestää minulla kuukausia! Sen levittäminen iholle suihkun jälkeen tuntuu todella ylelliseltä ja se kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Omat sääreni tulevat helposti pintakuiviksi, mutta tämä balmi tekee iholle ihmeitä (ympäri vuoden).

  2. Luonkos vartalokakut. Tällä hetkellä käytössäni on Vitality reconnecting Nature vartalokakku jonka tuoksu ei ole suosikkini, toisaalta se on niin mieto, että tuoksu haihtuu nopeasti. Vartalokakku sisältää mikrobiuutetta. Metsämikrobien on todettu tieteellisissä kokeissa tukevan kehon vastustuskykyä, vaikuttavan positiivisesti suolistomikrobeihin sekä edistävän ihmisen yhteyttä luontoon. Nämä vartalokakut on helppo ottaa reissuun mukaan ja ne ovat helppokäyttöisiä. Kesällä Celebrate vartalokakku on ihana, etenkin säärille, sillä se antaa iholle ihanan hehkun!

  3. In Fiore Firmante - elevating leg tonic. Tämä öljy on parasta mitä istumatyöläisen jaloille voi tarjota! Firmante on jaloille tarkoitettu aromaattinen öljyseos, jossa tehokkaat kasviuutteet tehostavat kehon veren- ja nestekiertoa, parantavat kuona-aineenvaihduntaa ja napakoittavat kudosta. Sekoitan sitä tällä hetkellä usein kevyeeseen vartalovoiteeseen, mutta sen voi yhtä hyvin levittää sellaisenaan jaloille. Öljy imeytyy parhaiten suoraan suihkun jälkeen.


Tarviiko iho oikeasti näin paljon tuotteita?

Uskon, että listalta löytyy monelle joku yksi tai pari tuotetta jotka vastaavat omiin tarpeisiin täydellisesti. Itse olen innokas kokeilemaan uusia tuotteita ja siten niitä on kertynyt aika paljon kaappiin, vaikka olen vuosien mittaan (mielestäni) myös vähentänyt tuotteiden ostelua. Nämä yllä olevat tuotteet ovat ne jotka ovat omassa käytössäni karsiutuneet kirkkaiksi suosikeiksi ja voin suositella niistä jokaista lämpimästi!

Jokaisen meidän iho on kuitenkin erilainen ja omanikin muuttuu vuodenajan, ravinnon, hormonaalisten muutosten, stressin ym. vaikutuksesta, joten yksi täsmätuotelista joka toimii juuri nyt, ei välttämättä toimi enää ensi kesänä. Tiedän kuitenkin, että näillä pidän ihoni loistokunnossa (läpi niiden hormoniheilahteluidenkin!) syksyn ja talven.

Mitä luottotuotteita tai vinkkejä sinulla löytyy syksyn ja talven ihonhoitoon?


Tauluseinä keittiöön

Tauluseinä keittiöön

Melkein vegaani linssilasagne

Melkein vegaani linssilasagne