GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Ayurvediset Aika kasvonaamiot

Ayurvediset Aika kasvonaamiot

Nyt on pakko kirjoittaa vähän kosmetiikasta. Hankin jo hyvän aikaa sitten ystäväni hoitolasta, Liinu’n Organic Beautysta, ayurvedisen Aika Wellnes -tuotesarjan kasvonaamioita. (Ostin tuotteet, ei tuotelahjoja tai muuta sponssikuviota.)

Sopivan käyttötavan hakemista

Nämä Aika-naamiot olivat todella tuhtia tavaraa ja ohjeissa olikin, että niitä pitäisi laimentaa vedellä jotta ne saa levitettyä. Naamiot ovat 100% aktiivisia, täynnä tiivistettyä kasvivoimaa. Ne eivät sisällä vettä, emulgaattoreita tai täyteaineita. Jokaikinen naamion raaka-aine toimii solutasolla ja tehostaa ihon toimintoja. Laimennusta vaativa käyttötapa varmistaa sen, että naamioiden sisältämät aktiiviaineet tulevat ihon käyttöön tuoreeltaan vasta sekoitusvaiheessa.

Kaavin sitten pieneen kippoon pienen määrän naamiota ja lisäsin sekaan vettä.. sitten koitin sekoittaa.. Ei siitä oikein tullut mitään. Turhauduin siihen työstämiseen ja lätkin lopulta vähän epätasaisen seoksen kasvoille. Sillä kertaa varmaan se ensimmäinen kokemus sekoittelusta hämärsi itse kokemusta tuotteista, sillä en ollut kauhean ihastunut.

Pari kuukautta sitten kaivoin naamiot naftaliinista ja testasin niitä uudestaan. Tällä kertaa ajattelin vaan käyttää ne pois ja oikaista vähän käyttötavassa: sipaisin laiskana paksua naamiotahnaa viirun poskelle, kostutin kädet ja lähdin levittämään sitä pyörein, hierovin liikkein kasvoille. No sehän toimi! Tuntui tosi iisiltä, levittyi yllättävän hyvin ja prosessi tuntui simppeliltä. Mutta mikä yllätti enemmän, oli se tunne mikä naamioista jäi! Ehkä se naamiotahnan rauhallinen, hierova levittäminen antoi lisäboostin tehoaineiden imeytymiselle?

aika-naamiot

Kaksi isoa suosikkia

Testasin honey hydration, herbal detox, marine radiance ja rose renewal -naamioita (ne kuulosti kaikki niin hyvältä että oli vaikeuksia valita!). Aivan erityiset suosikit löysin marine radiance ja rose renewal -naamioista.

Marine radiance on kiinteyttävä antioksidanttinaamio joka uudistaa, kirkastaa ja herättää väsyneen, samean ihon. Naamion sisältämät chlorella- ja spirulina-levät sisältävät runsaasti levistä löytyvää merikollageenia, klorofylliä, aminohappoja ja polysakkarideja jotka tehostavat ihosolujen hengittävyyttä ja napakoittavat ihoa. Ashwagahanda-, rohtosammakonputki-, brahmi- ja moringauutteet antavat iholle runsaasti kasviravintoaineita, antoksidantteja ja vitamiineja, jotka suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta. Luonnolliset kosteuttajat, kuten hunaja ja tyrni, tekevät ihosta täyteläisen kiihdyttämällä solukon uusiutumista. Ihon mikroverenkierto tehostuu ja ihosta tulee raikas ja tasavärinen. Käytettäessä se muuttuu vihertävän sävyiseksi ja tuoksuu omaan makuuni tosi miellyttävältä. Käytön jälkeen iho tuntuu ja näyttää raikkaalta ja kuulaalta!

aika-Marine-Mask-00.jpg
aika-Rose-Mask-00.jpg

Vaikka honey hydration oli hyvä sekin, ihastuin aivan erityisesti rose renewal -naamioon. Rose renewal on rauhoittava ja kosteuttava herkän ihon naamio. Oma ihoni ei ole tällä hetkellä erityisen herkkä, mutta se kuivaa ja siksi halusin jotain hellävaraista ja ravitsevaa. Tämä rauhoittava, pehmentävä ja uudistava ruusunaamio sisältää runsaasti ruusu-, kistus-, rohtosalkoruusu- ja aloe vera -uutteita, ruusunmarja- ja makadamiaöljyjä sekä santelipuu-, kamomillasaunio- ja ruusupuu-uutteita. Yhdessä nämä vähentävät ihosta kuumuutta ja tulehduksia ja korjaavat herkkiä ja vaurioituneita kapillaareja. Naamio pehmentää, kosteuttaa, rauhoittaa ja ravitsee ihoa ja vähentää punoitusta. Ihan täydellistä. Tämä naamio on niiiin kauniin väristä ja se tuoksuu niiiiin ihanalta!

aika-naamiot

Näiden kasvonaamioiden jälkeen ei mikään ole oikein tuntunut miltään. Moni naamio on tuntunut joko liian litkulta, ei erityisen vaikuttavalta, haissut ällön teolliselta tai jotain muuta vastaavaa. On hauskaa miten ensi kokeilulla en oikein välittänyt Aikan naamioista ja toisella kertaa rakastuin! Onneksi tuli annettua toinen mahdollisuus!

aika-naamiot

Mango-chiavanukkaat

Mango-chiavanukkaat

Cashew-kaurasämpylät

Cashew-kaurasämpylät