GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Rosmariinilla ja suolahippusilla maustetut suklaaskonssit

Rosmariinilla ja suolahippusilla maustetut suklaaskonssit

Kun isi on matkoilla, äiti ja lapset aloittavat aamunsa SUKLAASKONSSEILLA! :D Nämä suklaaskonssit ovat saaneet inspiraationsa veljeni kihlatulta Heiniltä, joka kertoi New Yorkin reissunsa jäljiltä ihanista suklaa-rosmariinikekseistä joita oli reissulla maistanut. Eilen illalla sain älynväläyksen tuon matkamuiston perusteella ja päätin ottaa resepti-idean testaukseen heti aamulla. Hyödynsin reseptin pohjana aiemmin valmistamieni Mandariiniskonssien ohjetta ja tuunasin sen suklaisempaan suuntaan :) Ei voi mennä pieleen!

Tämä ei kyllä ole normaali aamupala meillä, mutta välillä pitää saada herkutella ;) Nämä suklaiset skonssit on siis maustettu sormisuolalla sekä eteerisellä rosmariiniöljyllä. Jos kaapistasi ei satu löytymään eteeristä öljyä, tai et ole varma öljysi puhtaudesta, voit aivan hyvin käyttää tavallista rosmariinia! Olen laittanut reseptiin ehdotuksen miten voit korvata öljyn perinteisillä yrteillä.

Nämä skonssit eivät ole supermakeita. Ne saavat jonkin verran makeutta kookossokerista sekä Nutellasta, mutta näiden molempien määrää on helppo säädellä itse. Skonssit eivät välttämättä tarvitse makeutusta laisinkaan ja voit hyvin valmistaa ne myös ilman kookossokeria sekä Nutellaa. Tämä versio on vähän spesiaalimpi versio viikonlopuksi.

DSC05026.jpg

Rosmariinilla ja suolahippusilla maustetut suklaaskonssit

8 palaa


Ainekset

Skonssitaikina

  • 5 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • ½ dl kookossokeria

  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta, esim. Van Houten

  • 1 tl suolaa

  • 4 rkl kylmää, normaalisuolaista voita paloina / kookosöljyä (vegaani versio)

  • 2 tippaa doTERRAn eteeristä rosmariiniöljyä (tai n. 1 rkl kuivattua rosmariinia)

  • 2 ½ dl hasselpähkinämaitoa

  • 2 reilua lusikallista Nutellaa

  • pari hyppysellistä sormisuolaa

Kuorrutus

  • Nutellaa

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

  2. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, kookossokeri, kaakaojauhe ja suola. Leikkaa voi paloiksi ja sekoita jauhoihin. Tämä on helpointa käsin. Sekoita, kunnes seos on paksun hiekkamaista. Lisää sekaan eteerinen rosmariiniöljy (tai kuivattu rosmariini).

  3. Lisää hasselpähkinämaito ja sekoita se nopeasti kuiva-aineisiin. Sekoita kevyesti pari lusikallista Nutellaa taikinan sekaan.

  4. Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle uunipellille ja muotoile taikinasta n. 2 cm paksuinen pyöreä levy ja leikkaa se pizzaleikkurilla 8 osaan. Asettele siivut hieman erilleen toisistaan pellillä.

  5. Voitele skonssisiivut hasselpähkinämaidolla ja ripottele pinnalle hieman sormisuolaa. Paista 15–20 min, kunnes skonssit ovat kypsiä ja reunat hieman paahtuneita.

  6. Levitä valmiiden skonssien pinnalle hieman Nutellaa ja nauti!

DSC05034.jpg

Eteerinen rosmariiniöljy

Ohjeessa on käytetty doTERRAn eteeristä rosmariiniöljyä. Se on paitsi todella helppokäyttöistä, myös hyvinvointia tukevaa.Pähkinänkuoressa: eteerinen rosmariiniöljy tukee tervettä ruoansulatustoimintaa, tervettä hengityselimistön toimintaa. Se myös rauhoittaa hermojännitystä sekä ajoittaista väsymystä. Käytän itse rosmariinia mieluusti diffuuserissa, ruoassa sekä päänahan hoidossa. Rosmariini tuntuu rauhoittavan päänahkaani ja vahvistavan hiuksia. Pidän myös sen raikkaasta tuoksusta!

Käytä vain puhtaita eteerisiä öljyjä

Eteeristen öljyjen käytössä on supertärkeää kiinnittää huomiota niiden puhtauteen. Ostin pitkään iHerbin kautta "100% pure, organic" eteerisiä öljyjä jotka myöhemmin paljastuivat täysiksi väärennöksiksi. Öljyjen testituloksen osoittivat, etteivät ne sisältäneet puhdasta öljyä vaan niitä oli jatkettu muilla öljyillä. Jos henkilö, joka kuvittelee käyttävänsä puhdasta eteeristä öljyä, käyttääkin jollain petrokemiallisilla tuotteilla jatkettuja öljyjä, voivat tulokset olla pahat. Siksi olen itse tehnyt paljon taustatutkimusta käyttämiini eteerisiin öljyihin ja niiden tutkimiskäytäntöihin. doTERRA testaa joka ikisen eteeristen öljyjen erän sekä talon sisällä, että kolmannen osapuolen toimesta. Testit ovat myös laajimmat, joita tiedän tehtävän.Jos olet kiinnostunut doTERRAn terapeuttisista eteerisistä öljyistä, voit ottaa minuun yhteyttä ja voin auttaa avaamaan sinulle tilin jolla saat -25% alennusta listahinnoista ilman vähimmäisostovaatimusta. Lisäksi tarjoan paljon maksutonta koulutusta ja tukea eteeristen öljyjen käyttöön.

Entä jos minulla ei ole eteerisiä öljyjä?

Yllä olevaan ohjeeseen on myös annettu vaihtoehto tavallisilla yrteillä valmistettuihin skonsseihin. Säädä rosmariinin määrää oman makusi mukaan. Miksi itse huomaan nykyään käyttäväni eteerisiä öljyjä ruoanlaitossa on, että ne ovat 50-70 kertaa potentimpia kuin yrtit. Näin ollen saan minimaalisen pienellä määrällä (2 tippaa kerrallaan ja 15 ml pullosta saa n. 250 tippaa!) isomman hyödyn kuin saan tavallisista yrteistä, eivätkä öljyt mene huonoksi yhtä nopeasti kuin tuoreet yrtit. Tuoreiden yrttien väriloistoa ei tietysti voita mikään joten käytän niitäkin edelleen todella mielelläni - hieman reseptistä riippuen :)

DSC05042.jpg


DIY Ruusuntuoksuinen palasaippua

DIY Ruusuntuoksuinen palasaippua

Chiavispipuuro

Chiavispipuuro