GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Bataattiskonssit

Kuka olisi uskonut, että bataatti skonssitaikinassa tekisi näille herkkuleiville tällaisia ihmeitä!? Tämä herkullinen skonssiresepti on Vitamix Suomi -sivuston reseptipankista. Vaihdoin sokerin hunajaan ja viilasin hieman ainesten määriä (tyyliin 5,4 dl -> 5,5 dl… ei mitään suuria muutoksia siinä).

Näistä bataattiskonsseista tulee ihanan meheviä verrattuna tyypilliseen skonssitaikinaan. Taikina pysyy hvyin kasassa ja bataatti antaa sille kauniin värin - se on vähän saman sävyinen kuin jos olisit laittanut hieman sahramia sekaan. Bataatin maku ei ole näissä lainkaan läpitunkeva, enemmän sellainen häivähdys sen makeaa makua. Skonsseista tulee ilmavia ja kauniita. Lisäsin päälle hiukan hunajaa ja nautiskelin iltateellä… Täydellistä..

bataattiskonsseja hunajalla

Skonssit blenderissä vs käsin

Tämä taikina valmistuu ihanan helposti blenderissä, mutta sen voi valmistaa käsinkin. Käsin valmistaessa täytyy bataatit ensin soseuttaa tai voit käyttää valmista bataattisosetta. Itse käytän kuitenkin mieluummin tuoretta bataattia jonka höyrytän nopeasti. Nypi rasva jauhoseokseen ja lisää sitten bataattisose ja sekoita jälleen nyppien tasaiseksi. Lisää lopuksi maito ja hunaja ja sekoita tasaiseksi taikinaksi pikaisesti.

Blenderillä valmistaessa haastavin osuus on kaiken taikinan kaapiminen kannusta :)

Bataattiskonssit

Määrä: 1-1,5 pellillistä


Ainekset

  • 5½ dl vehnäjauhoa

  • 1 tl suolaa

  • 2½ tl leivinjauhetta

  • 115 g voita

  • 2,5 dl (225 g) bataattia, höyrytettynä (höyrytin yhden pienen bataatin ja siitä jäi vähän yli)

  • 1 3/4 dl täysmaitoa

  • 1 rkl hunajaa

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 225°C:seen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

  2. Laita jauhot, suola ja leivinjauhe Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi. Valitse nopeus 6 ja pulssita 5–6 kertaa sekoittaaksesi ainekset. Sammuta kone.

  3. Avaa kansi ja lisää kylmä voi ja kypsennetty bataatti. Sulje kansi taas ja valitse nopeus 8. Pulssita 10–12 kertaa tai kunnes jauho näyttää kostealta hiekalta.

  4. Avaa kannen pieni korkki ja lisää maito ja hunaja aukon läpi kannuun. Jatka pulssittamista 15–18 kertaa, tai kunnes taikina alkaa irrota teristä.

  5. Kaada taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Se on melko pehmeää ja voi itselläni jäi hieman tahmeaksikin. Taputtelin jauhoja sen pintaan ja taputtelin noin 2 cm paksuksi levyksi.

  6. Paina muotilla tai leikkaa veitsellä haluamasi kokoisia paloja taikinasta ja nosta ne pellille. Voit halutessasi sivellä hieman maitoa niiden pintaan ennen paistamista.

  7. Paista uunissa 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kullanruskeita.


Hunajaiset tyrnikonvehdit kahdella tapaa

Hunajaiset tyrnikonvehdit kahdella tapaa

5 vinkkiä rasvanpolttoon

5 vinkkiä rasvanpolttoon