GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Helpot mustikkaskonssit sitruunalla

Helpot mustikkaskonssit sitruunalla

Maistuisiko viikonloppuna herkulliset mustikkaskonssit? Testasin tällä kertaa tehdä suolaisia skonsseja, mustikalla ja sitruunalla maustettuna. Mustikka ja sitruuna ovat minusta aivan mahtava yhdistelmä, mutta totuuden nimissä näistä tuli hieman .. mielenkiintoisen makuisia. Suosittelen testaamaan kahta eri varianttia tästä reseptistä (ei tämä alkuperäinenkään huono ole, mutta makeahko mustikka ja suolainen parmesaani ovat mielenkiintoinen yhdistelmä).

Suolaiset parmesaaniskonssit

Jatkossa valmistaisin nämä skonssit esim. puhtaasti suolaisina skonsseina, parmesaanilla ja sitruunalla (ehkä jopa hieman chilillä) maustettuna. Sekaan sopisi silloin hyvin myös esim. ruokalusikallinen unikonsiemeniä. Käytännössä jättäisin siis mustikan pois ao. ohjeesta.

Makeammat mustikka-sitruunaskonssit

Toinen variantti tästä ohjeesta, jota voisin jatkossa valmistaa olisi mustikkainen, jolloin jättäisin parmesaanin pois ohjeesta. Edelleen pitäisin sitruunan mukana tässä reseptissä, ehkä ripaus kardemummaa sekaan :)

Helppoa aamupalaa

Skonssien tekeminen on ihanan helppoa aamuruokaa, kun haluaa nostaa oman aamun hieman arjen yläpuolelle, tehdä siitä vähän erityisemmän. Olen valmistanut monia erilaisia skonsseja vuosien varrella ja niiden tekeminen on aina ihanan helppoa. Lisään taikinaan mieluusti juuri mustikoita, koska ne antavat skonsseille mahtavan maun, kivan värin ja tietysti ravinteita siinä samalla.

mustikkaskonssit-sitruunalla

Tarjoile sitruksisen marmeladin tai hillon kera

Maistelin itse näitä skonsseja Gridellin bergamottimarmeladin kera, mutta se on vähän ärhäkkää tähän tarkoitukseen. Se sopii ehkä omaan makuuni paremmin GT:n sekaan ;) Hieman kevyempi sitruuna- tai appelsiinimarmeladi toimisi sen sijaan täydellisesti! Päälle vähän mansikkaa ja yhdistelmä on suussasulava! Kylkeen tietysti kupillinen hyvää kahvia, ja aamun herkutteluhetki on täydellinen.

mustikkaskonssit-sitruunalla

Helpot mustikkaskonssit sitruunalla

Määrä: 6-8 kpl


Ainekset

  • 1 prk kermaviiliä

  • 1 rkl taatelisokeria (tai tavallista, tai hunajaa)

  • 3,5 dl vehnäjauhoa

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 tl suolaa

  • 1 pss (50g) valmista parmesaanimurua

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1,5 dl pakastemustikkaa

Valmistus

  1. Sekoita kermaviili, taatelisokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja parmesaanimuru. Lisää sekaan oliiviöljy. Taittele mustikat taikinan sekaan.

  2. Muotoile taikinasta 6-8 teeleipää tai yksi iso, n. 1-1,5 cm paksuinen ja leikkaa se pizzaleikkurilla tai veitsellä 6-8 pizzasiivuun ja nosta palat hieman erilleen toisistaan.

  3. Paista 225 asteessa n. 15 min.

  4. Skonssit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina, esim. marmeladin kera.


Jauhelihakeittoa hapankaalilla

Jauhelihakeittoa hapankaalilla

Herkullinen mustikkatuorepuuro

Herkullinen mustikkatuorepuuro