GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Megasuklaakakku vadelmakreemillä ja paahdetulla valkosuklaalla

Megasuklaakakku vadelmakreemillä ja paahdetulla valkosuklaalla

Tässä on nyt suklaakakkujen suklaakakku!

Kyselin viikko sitten Instagramissa parhaita kakkuohjeita lasten synttäreiden lähestyessä ja sain vinkin Iltalehdessä julkaistusta “Parhain ja helpoin suklaakakku ikinä” -ohjeesta, joka oli suunniteltu äitienpäiväkakuksi. Se on niin helppo valmistaa, että lapset voivat itse, tai vanhempien pienellä avustuksella valmistaa kakun. Todella helppoa siis!

Suklaamutakakkua vadelmakreemillä ja paahdetulla valkosuklaalla

Alkuperäiseen ohjeeseen tuli 500g suklaata, 500g sokeria ja 500g voita. Hiki nousee otsalle pelkästä ajatuksesta! Vaikka 10 kananmunan kakku kuulosti todella isolta, päätin kuitenkin testata alkuperäisen ohjeen ihan sellaisenaan, sillä inhottavinta on juhlissa, jos tuntuu että kakkua tai tarjottavia on tosi niukasti. Mutta siis tosi iso ja täyttävähän siitä tuli!

Kakun mutakakkumainen pohja oli to-del-la tuhtia ja sitä oli mielestäni helposti kahden kakun verran. Tuhti kakku on herkullista, mutta sitä ei oikeasti pysty syömään isoa palaa kerralla. Tuo 10 munan kakku oli mielestäni ehkä 20 hengelle. Niinpä typistin alkuperäisen ohjeen pohjan puoleen, mutta pidin raikkaan vadelmakreemin määrän samana.


Olen muuten koonnut blogin parhaita kakkureseptejä yhdelle sivulle - käy tsekkaamassa sekin sivu inspiraatioksi!


Millainen kakku siitä nyt siis tuli?

Kakun pohja on ihanan mehevä mutakakku, mutta vinkkinä: koska siinä on reilusti suklaata, haluat nostaa kakun huoneenlämpöön hyvissä ajoin jotta se ehtii pehmetä -> ja saat leikattua siitä paloja ilman kirvestä tai muuta rankempaa asetta ;)

Kuorrutteesta tulee kauniin vaaleanpunaista ja vadelma raikastaa sen maun. Pinnalle ripoteltu paahdettu valkosuklaa on kerrassaan koukuttavaa!

Erinomainen, gluteeniton, makunautinnon tarjoava kakku, kaikin puolin.

suklaamutakakkua vadelmakreemillä ja paahdetulla valkosuklaalla

Megasuklaakakku vadelmakreemillä ja paahdetulla valkosuklaalla

Määrä: 1 kakku, ø 28cm, n. 12:lle


Ainekset

Mudcake-pohja

  • 250 g tummaa suklaata (esim. taloussuklaa)

  • 250 g sokeria

  • 250 g voita (normaalisuolaista)

  • 5 kananmunaa

  • 0,5 dl perunajauhoja

Vadelmakreemi

  • 200 g vadelmia

  • 50 g sokeria

  • 200 g kuohukermaa

  • 2 liivatelehteä

Paahdettu valkosuklaa

  • 1 levy (100 g) valkosuklaata

Valmistus

Huom! Valmista ainakin vadelmakreemi jo edellisenä päivänä! Voit valmistaa myös mutakakkupohjan ja paahtaa valkosuklaan jo edellisenä päivänä. Juhlapäivään jää pelkkä koristelu :)

  1. Valmista mutakakku. Sulata kattilassa voi, lisää joukkoon sokeri ja suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut täysin ja massa on tasaista.

  2. Lisää joukkoon kananmunat ja perunajauho, sekoita tasaiseksi. Parhaan tuloksen saat sekoittamalla sauvasekoittimella.

  3. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (paperia myös reunoihin). Käytin itse silikonireunaista vuokaa jossa keraaminen pohja, sen reunoja ei tarvinut vuorata. Kypsennä 140-asteisessa uunissa 1h 30 min, tai kunnes kakku on kiinteää.

  4. Anna kakun jäähtyä, irrota vuoasta ja koristele vadelmakreemillä, tuoreilla vadelmilla ja paahdetulla, rouhitulla valkosuklaalla.

  5. Valmista vadelmakreemi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi.

  6. Lämmitä kattilassa vadelmat ja sokeri. Kun sokeri on sulanut, lisää liuotetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi massa tiheän siivilän läpi niin, että vadelman siemenet jäävät siivilään. Jäähdytä vadelmaseos huoneenlämpöiseksi ja nostele sen sekaan kermavaahto. Laita massa jääkaappiin yöksi jähmettymään.

  7. Vatkaa massa seuraavana päivänä kevyesti vispilällä tasaiseksi ja levitä kakun päälle.

  8. Paahda valkosuklaa. Laita suklaalevy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 140-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

  9. Jäähdytä suklaa ja rouhi pienemmäksi.

suklaamutakakkua vadelmakreemillä ja paahdetulla valkosuklaalla

Vegebolognese

Vegebolognese

Parhaat mokkapalat

Parhaat mokkapalat