GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Unicorn Cake - Yksisarviskakku

Unicorn Cake - Yksisarviskakku

Vuosi sitten kesällä päätimme tehdä pienen synttäriyllärin kollegallemme töissä. Olimme viljelleet yksisarvisiin liittyvää huumoria jo hyvän aikaa juuri tähän kollegaamme liittyen joten siitähän se teema tietenkin lähti. Pikkuhiljaa innostus kasvoi (ja läikkyi yli) ja kaupoista alkoi löytyä yhä enemmän kaikkea hauskaa teemaan sopivaa, kuten esimerkiksi pinjatan joka oli yksisarvisen pään muotoinen.

Nautin aina kun saan jonkun toisenkin luovan hullun mukaan näihin “lähti-vähän-käsistä” tyyppisiin projekteihin.

Nautin aina kun saan jonkun toisenkin luovan hullun mukaan näihin “lähti-vähän-käsistä” tyyppisiin projekteihin. Kaikkein hauskinta koko touhussa on oikeastaan suunnittelu ja hullut ideat joita matkan varrella saa! Samahan pätee elämään muutenkin. On hyvä olla tavoitteita, mutta ennen kaikkea kannattaa varmistaa, että nauttii matkasta kohti noita tavoitteita.

Samoin minusta on hauska tuoda vähän huumoria toimistolle ja yllätyksiä päivään. Muutenhan homma menee pelkäksi puurtamiseksi. Olen koittanut hiljalleen kunnostautua toimistopiloissa muutenkin. Niistä ehkä lisää joskus myöhemmin. Aiemmasta kirjoituksestani saatoit jo lukea eräälle toiselle kollegalleni valmistamastani erityisestä “huoneentaulusta”.

pinjata2.jpg
unicorn-pinjata.jpg

Yksisarvisen sisältä paljastuu sateenkaari

Olin halunnut jo hyvän aikaa vain sopivan tekosyyn leipoa kakku, joka olisi sisältä pelkkää sateenkaarta ja ihmeitä ja nyt koitti tilaisuus. Tämä kakku oli hyvää harjoitusta myös lasten synttäreille. Veikkaan etteivät pistä hanttiin jos äiti haluaa leipoa sateenkaarikakkua. ;)

Kuten kakusta näkee päälle päin, en ole mitenkään kokenut eläinkakkujen veistäjä, mutta kyllä tätä oli hauska tehdä! Varsinkin kun toinen kollega hihkui illalla Whatsappissa, täysillä mukana leivonnassa tilannekuvien välityksellä ;) Kakun sisään kätkettiin yllätykseksi suklaarakeita jotka purkautuivat kakun uumenista sitä leikatessa. Siinä sitten arvuuttelimme kollegoiden kesken kakkua syödessä, että edustivatko ne pieniä yksisarvisen sikiöitä vaiko yksisarvisen taikuuden ydintä. Vähän mustaa huumoria päivään.. ;)

hanna.jpg
punainen-taikina.jpg

Maistuiko yksisarvinen?

Tämä kakku oli ensinnäkin todella tuhtia syötävää! Vain pienenpieni siivu tuntui täyttävän aivan valtavasti. Toisekseen, tämä kakku on hienomman näköinen, kuin mitä se on makuinen. Suomeksi: kakku maistuu ihan hyvältä, mutta se ei tarjoa mitään huikeaa makuelämystä. Toisaalta, tämän kakun ensisijainen funktio oli tarjota visuaalinen pläjäys ja maku oli kieltämättä prioriteettilistalla vasta kakkosena. Hyvää se kuitenkin tosiaan oli. Koska kakkupohja on ns. “sponge cake” eli .. pesusienikakkua (?), odotin sen olevan ilmavampaa ja suoraan sanottuna mauttomampaa, mutta tästä pohjasta tulee napakkaa ja siinä on omaan makuuni aika miellyttävä tekstuuri. Ei tunnu siltä kuin haukkoisi ilmaa suuhunsa. Jatkossa voisi testailla esim. maustamalla taikinaa sitruunalla ja voimakkaammin vaikka sillä vaniljallakin. Sini-violetit kerrokset voisivat maistua hyvältä mustikkaisina..

punainen-ja-oranssi-taikina.jpg
keltainen-ja-vihrea-taikina.jpg
yksisarviskakku.jpg

Unicorn Cake - Yksisarviskakku

1 kakku, n. 16 palaa


Ainekset

Sateenkaarikakku

HUOM! Tarvitset nämä ainekset kolmeen kertaan valmistaaksesi 6-kerroksisen kakun! (3x määrät suluissa ostoslistantekoa helpottamaan)

  • 125 g (yht. 375 g) huoneenlämpöistä voita

  • 225 g (yht. 675 g) vehnäjauhoa

  • 150 g (yht. 450 g) hienoa sokeria

  • 3 (yht. 9 kpl) kananmunaa

  • 1 tl (yht. 3 tl) leivinjauhetta

  • 1 tl (yht. 3 tl) vaniljauutetta (normaalisti käyttäisin vaniljajauhetta, mutta nyt en halunnut pilkkuja)

  • elintarvikevärejä. Ainakin punaista, sinistä ja keltaista.

Kuorrutus

  • 1 tl vaniljauutetta

  • 750 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 350 g tomusokeria

Koristelu

  • valkoista sokerimassaa (2 isoa)

  • mustaa sokerimassaa (1 pieni)

Täyte

  • Smarties-suklaarakeita (tai vastaavia värikkäitä suklaarakeita. Ostin nämä leivontaosastolta, taisi olla Sallisen)

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 180°:seen.

  2. Vuoraa kaksi tasapohjaista leipävuokaa leivinpaperilla tai voitele ne huolella. Vähintään vuoan pohjalla on hyvä olla leivinpaperia, jotta kakkupohja irtoaa vuoasta nätisti.

  3. Mittaa yhden kakkutaikinasetin ainekset isoon kulhoon - kaikki paitsi elintarvikeväri. Vatkaa sähkövatkaimella sileäksi.

  4. Laita vaa’an päälle tyhjä kulho ja kaada koko taikinamassa kulhoon. Saamasi lukeman perusteella, jaa taikina nyt kahteen täsmälleen yhtä suureen osaan.

  5. Valitse kaksi väriä ja värjää kumpikin taikinaseos. Jatka värin lisäämistä kunnes olet tyytyväinen sen intensiteettiin. Taikinan väri ei enää muutu merkittävästi paistettaessa.

  6. Kaavi eri väriset taikinat vuorattuihin leipävuokiin ja pyri levittämään taikina niin tasaiseksi kuin suinkin pystyt. Pyri myös kaapimaan joka ikinen tippa taikinaa vuokaan. Näin varmistat, että sateenkaarikakkuun tulee kauniin samankorkuisia raitoja.

  7. Paista vuokia samalla tasolla 12 minuuttia, kunnes taikinaan pistettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.

  8. Kumoa kakkupohjat varovasti ritilälle jäähtymään.

  9. Pese leipävuoat ja toista kohdat 2-8, mutta tällä kertaa käyttäen taas kahta uutta väriä.

  10. Toista prosessi kunnes sinulla on kuusi eri väristä kakkupohjaa valmiina.

Kuorrutuksen valmistus

  1. Vatkaa kevyesti vanilja ja maustamaton tuorejuusto, kunnes seos on sileää.

  2. Siivilöi sekaan tomusokeri ja kääntele sokeri tuorejuustokuorrutteen sisään. Mitä enemmän työstät massaa, sitä juoksevampaa siitä tulee. Varo siis vatkaamasta liikaa, ettei kuorrutus juoksetu.

Kokoaminen

  1. Sipaise hieman kuorrutetta tarjoiluvadille. Tämä auttaa kiinnittämään ensimmäisen kerroksen paikoilleen.

  2. Aloita punaisesta kerroksesta. Levitä ohut kerros kuorrutetta päälle, huolellisesti reunoja myöten. Nosta päälle oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja lopulta violetti kerros, aina lisäten väliin ohut kerros kuorrutetta.

  3. Leikkaa kakkuun nyt päältä päin reikä ja nosta kakkukerrokset varovasti ulos reiästä. Täytä värikkäillä suklaarakeilla ja paina lopuksi 1-2 päällimmäistä kerrosta takaisin kiinni, korkiksi.

  4. Leikkaa kakku haluamaasi muotoon.

  5. Levitä loput kuorrutteesta kauttaaltaan kakun pinnalle.

  6. Kauli valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle. Painele massa kiinni kuorrutteella vuorattuun pintaan.

  7. Koristele mustalla ja värjätyllä sokerimassalla.

unicorn-sisukset.jpg
unicorn-back.jpg

Sateenkaarikakun resepti on alunperin BBC:n Good Food Magazinesta. Visuaaliseen toteutukseen yksisarvisesta sain idean Instagramista, mutta valitettavasti en enää löytänyt sitä tiliä. Lisään sen tänne myöhemmin. Alkuperäinen unicorn cake Instassa oli huomattavasti fiinimmin toteutettu, mutta hei, kyllähän tuostakin jo idean saa ;)


Ketokahvi kolmella tapaa

Ketokahvi kolmella tapaa

Kermainen raparperijäätelö kondensoidusta maidosta

Kermainen raparperijäätelö kondensoidusta maidosta