GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Ihana Brita-kakku tuoreilla marjoilla

Ihana Brita-kakku tuoreilla marjoilla

Onko kenelläkään tänä kesänä juhlia tulossa? Onko juhlinta edes sallittua? Minusta tuntuu, että Suomi alkaa hiljalleen avautua ja ihmisten kohtaamisetkin alkavat lisääntyä. Tämä jännittää itseäni vielä melkoisesti, mutta hiljalleen olen itsekin nähnyt enemmän ystäviä, mutta jotenkin kovin tietoisena turvaväleistä ja lähinnä ulkosalla. Inhottaa, että pitää miettiä tällaisia asioita, mutta terveenä pysyminen on itselleni prioriteetti. Ja toki myös ympärilläni olevien ihmisten terveys. Toisaalta on ollut ihanaa viettää huomattavasti aiempaa enemmän aikaa ulkona, uusiin ja vanhoihin ympäristöihin tutustuen. Tuntuu, että kohtaamisiin tulee ehkä panostettua eri lailla juuri nyt. Ne ihmiset joita näkee, ovat sellaisia joita ihan tosissaan haluaa nähdä ja olemme kaikki ehkä enemmän läsnä niissä kohtaamisissa.

No, jos sinulla on tiedossa kohtaamisia, juhlia tai kaipaat muuten vaan elämääsi jotain makeaa, tässä oma tämän hetken ykkösherkkuni. Brita-kakussa on jotain tuttua ja samankaltaista kuin pavlovassakin, mutta minua viehättää tässä pavlovaa pehmeämpi maku ja tekstuuri. Kakusta tulee ihanan suussa sulava niin koostumukseltaan kuin maultaankin. Raikkaat tuoreet marjat kruunaavat tämän herkun! Marjat tekevät tästä myös upean näköisen, ihanan kesäisen jälkiruoan. Valmistamisen helppous toki puhuttelee minua sekin. Nyt kun kesä on kauneimmillaan, ei huvita viettää tunteja keittiössä hääräillen. Sen ajan viettää mieluummin ulkona, auringosta ja raittiista ilmasta nauttien.

Tämä ohje on Yhteishyvä-lehden (6/07) ohjeesta hieman muokattu versio. Alkuperäinen ohje oli raparperitäytteellä, mutta nyt kesän tuoreiden marjojen ollessa parhaimmillaan, teki mieli raikasta marjaisaa kakkua.

brita-kakku tuoreilla marjoilla

Brita-kakku tuoreilla marjoilla

8-10 annosta


Ainekset

Pohja

  • 150 g voita

  • 1,5 dl sokeria

  • 3 keltuaista

  • 1 dl maitoa

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 3 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 3 valkuaista

  • 2 dl sokeria

  • 0,5 tl vaniljasokeria

  • 25 d mantelilastuja

Täyte

  • 8 dl tuoreita marjoja

  • 6 dl kuohukermaa + vaniljasokeria makeutukseen

Valmistus

  1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa voi-sokerivaahtoon.

  2. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes marenki on rapeaa ja vaaleanruskeaa ja pohjataikina kypsää.

  3. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Makeuta oman makusi mukaan vaniljasokerilla.

  4. Nosta toinen levy kakkuvadille. Levitä puolet kermavaahdosta kakkulevyn päälle ja puolet marjoista. Nosta sitten toinen levy ensimmäisen päälle, levitä sen päälle loput kermavaahdot ja viimeistele tuoreilla marjoilla.


Kookosjogurtti

Kookosjogurtti

Paras Pizza Bianco

Paras Pizza Bianco