GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Kookosjogurtti

Itse tehty kookosjogurtti on, kuten monet muutkin itse tehdyt versiot, “puhtaampaa” kuin kaupan valmiit versiot. Olen aivan hulluna Happy cocos! -merkkiseen maustamattomaan kookosjogurttiin (en ole heidän kanssa yhteistyössä), mutta se on ollut viime aikoina usein loppu kaupasta ja lisäksi melko tyyristä. Muut tarjolla olevat “kookosjogurtit” ovat oikeasti soijajogurtteja joissa on joko hieman kookosta, nimen vuoksi, tai ne ovat vielä törkeämpiä, eli sisältävät vain kookosmakuaineita ilman hitustakaan aitoa kookosta!

Siirryin siis vanhaan tuttuun jogurtinvalmisukseen omatoimisesti, Karita Tykän “Hyvä elämä” -kirjan innoittamana. Olen kookos- ja muita kasvijogurtteja tehnyt ennenkin, mutta tämä ohje on mielestäni paras tähän mennessä. Juuri sopivasti kookoksinen ja ihanan helppo valmistaa. Eikä ainuttakaan turhaa ainesta, toisin kuin niissä kaupan valmiissa kasvisjogurteissa.

KArita Tykkä - Hyvä elämä

Karitan ohjeessa probioottikapseleita laitetaan neljä, mutta käyttämilläni kapseleilla jogurtista tuli jo vuorokaudessa aika ärhäkän makuista. Laskin sitten kapseleiden määrän kolmeen ja jogurtti oli omaan makuuni parempaa. Veikkaan, että tässä vaikuttaa paljon käytetyt probiootit ja niiden vahvuus. Ärhäkän makuisesta jogurtista tuli myös jääkaapissa aika paksua, joten lisäsin siihen hieman kookosmaitojuomaa, ja siitä tuli aika täydellistä. Pilalle ei siis mennyt joka tapauksessa.

kookosjogurtti.jpg

Itse tehty kookosjogurtti

Määrä: n. 1 litra valmista jogurttia

Aika: n. 1 vrk ( 5-10 min valmistelut, 1 vrk tekeytymiseen)


Ainekset

  • 2 prk (à 250 ml) kookosmaitoa (käytän Santa Marian original Coconut milk, rasvaa 18%)

  • 1 pkt (200 g) Creamed Coconut (Biona)

  • n. 3 dl vettä

  • 4 kapselia probiootteja

Valmistus

  1. Sulata Creamed Coconut lämpimässä vesihauteessa. Kaada pussin sisällys sekä molemmat kookosmaitotetrat sekä vesi tehosekoittimeen. Sekoita matalalla teholla tasaiseksi.

  2. Kaada kookosseos muovi- tai lasikulhoon. Avaa probioottikapselit ja kaada niiden sisältö kookosseoksen sekaan. Sekoita sekaisin puu- tai muovilusikalla. Älä käytä metallisia välineitä sillä ne voivat heikentää probioottien toimintaa.

  3. Kaada seos desinfioituun lasipurkkiin ja kiristä sen suulle harsokangas kuminauhan avulla. Anna levätä 24-48 h huoneenlämmössä. Mitä pidempään annat sen tekeytyä, sitä vahvempi maku. Sekoita päivittäin puu- tai muovilusikalla.

kookosjogurtti

Gluteeniton mustikka"vispipuuro"

Gluteeniton mustikka"vispipuuro"

Ihana Brita-kakku tuoreilla marjoilla

Ihana Brita-kakku tuoreilla marjoilla