GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Herkullinen mustikkatuorepuuro

Herkullinen mustikkatuorepuuro

Olen viime viikkoina kärvistellyt heikon ruokahalun kanssa. Jotain pitäisi jaksaa syödä, että jaksaisi liikkua ja touhuta, mutta moni ruoka meinaa jostain syystä tökkiä. Aamuisin on myös ollut vähän ideat vähissä. Sitten muistin bonganneeni Richard McCormick’in kirjasta PARIISI (Tammi, 2015) maukkaan kuuloisen mustikkatuorepuuron ohjeen. Tykkään mustikasta kuin hullu puurosta joten ohjeen runsas mustikan määrä lupaili hyvää.

Kirja-arvonta

Koska olen tuon kirjan jo kolunnut läpi ja kotini käy läpi melkoista konmaritusta, ajattelin arpoa sen eteenpäin jollekin innokkaalle :) Kirja on siis tosi siistissä kunnossa, muttei uusi (pari kulmaa olen joskus taittanut ja sittemmin suoristanut). Kauniita kuvia ja kivoja ohjeita. Ei mitään super hankalaa tai kikkailua vaan just sellaista reseptiikkaa mitä on kiva tehdä kotona - maukasta ruokaa kohtuullisella vaivalla. Eli jos arvonta kiinnostaa, voit osallistua siihen kommentoimalla tähän postaukseen tai tähän liittyvään instagram-postaukseen 31.7.2021 mennessä. Jos haluat maksimoida voittomahdollisuutesi, voit käytä kommentoimassa molempiin ;)

Arvon voittajan 1.8. ja toimitan kirjan postitse voittajalle :) Voit yksinkertaisesti huikata, että olet mukana arvonnassa, mutta vielä kivempaa olisi kuulla mikä on oma suosikkiaamupalasi tällä hetkellä? :)

mustikkatuorepuuro

Reseptistä

Olen yksinkertaistanut alkuperäisen ohjeen valmistustapaa jonkin verran. Alkuperäisessä ohjeessa mustikoista ja mantelimaidosta tehdään “mustikkamaitoa”. Minä kuitenkin pidän mustikoista siellä puuron joukossa ja lisäksi valmistus vaatii näin päin sitäkin vähemmän astioita = vähemmän tiskiä.

Tästä tuorepuurosta tulee omaan makuuni raikkaan makuinen ja siinä on kiva tekstuuri ja kaunis väri! Tykkään käyttää siinä isoja kaurahiutaleita, jotta puurossa on enemmän pureskeltavaa. Jos pidät pehmeämmästä puurosta, voit kokeilla valmistaa tuon mustikkamaidon ja käyttää jotain pienempiä hiutaleita, esim. pikahiutaleet on käsitelty niin että ne “sulavat” helpommin/nopeammin nesteen sekaan, jolloin tuorepuurostakin tulee pehmeämpää ja sileämpää.

Valmistan puuroa usein tupla-annoksen niin että saan siitä saman tien sekä aamu- että iltapalan. On tosi näppärää kun jääkaapista löytyy valmiina välipala tai pieni ateria.

Mustikkatuorepuuro

Määrä: yhdelle


Ainekset

  • 100 g metsämustikoita (tuoreita tai pakastettuja)

  • 2 dl manteli- tai kauramaitoa (molemmilla tulee hyvää!)

  • 2 rkl chiasiemeniä

  • 1 dl kaurahiutaleita (käytän isoja kaurahiutaleita, pidän niiden koostumuksesta)

  • 1/2 tl vaniljajauhetta

  • 1/2 tl kanelia (käytän ceyloninkanelia - se on makeamman makuista ja sisältää vain vähän kumariinia, kun taas tavallisessa kanelissa sitä on runsaasti)

  • ripaus kardemummaa (oma lisäykseni, koska rakastan kardemummaa mustikan kanssa)

  • 1 rkl kuivattuja karpaloita

Valmistus

  1. Sekoita ainekset kulhossa huolellisesti ja laita seos ilmatiiviiseen purkkiin tai peitä kulho kelmulla. Anna puuron tekeytyä yön yli jääkaapissa.

  2. Sekoita puuroa vielä ennen tarjoilua ja koristele esim. kookoshiutaleilla ja tuoreilla marjoilla.


Helpot mustikkaskonssit sitruunalla

Helpot mustikkaskonssit sitruunalla

Mustikkapannukakut

Mustikkapannukakut