GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Mansikka-lime smoothiekulho

Mansikka-lime smoothiekulho

Söisitkö mieluusti smoothiekulhoja tai smootheja aamupalaksi, mutta nälkä iskee heti vartin päästä aamupalasta? Pari tapaa millä itse tuon ruokaisuutta smootheihin ja erityisesti omiin lemppareihini - smoothiekulhoihin - on chiasiemenet sekä tofu. Tarkemmin vielä: silken tofu, joka on silkkisen sileää koostumukseltaan.

Chiasiemenistä saa smoothiekulhoon hyviä rasvoja ja kuituja ja ne myös mukavasti tekevät smoothiekulhon koostumuksesta paksumman. Itse tykkään lisätä ne kulhoon blendauksen jälkeen, jolloin koostumukseen jää vähän pureskeltavaa. Joillain tämä koostumus kuitenkin tekee tiukkaa ja silloin ne kannattaa yksinkertaisesti laittaa mukaan jo blenderiin, jolloin niistä ei jää “sammakonkutumaista” koostumusta. Chiasiementen kannattaa joka tapauksessa antaa vaikuttaa hetki, jotta ne ehtivät turvota, n. 10-15 min jääkaapissa on yleensä hyvä.

Silken tofu puolestaan tekee smoothiekulhosta tuhdimpaa, ruokaisampaa ja siitä saat mukavasti extra proteiinia annokseen. Se ei mielestäni maistu juuri miltään, mikä on hyvä. Näin se toimii hyvänä “täyteaineena” sotkematta makuja. En käytä soijatuotteita kovin säännöllisesti, mutta aina silloin tällöin tulee niitä hyödynnettyä ja tämä on yksi näppärä tapa.

Raikas smoothiekulho mansikoista

Aika usein tulee tehtyä banaani-pohjaisia smoothiekulhoja, koska pakkasessani on aina pakastettua banaania. Pilkon aina pilkullisiksi ehtineet banaanit pakkaseen - ne ovat täydellisiä banaani nice creamiin ja smoothiekulhoihin. Tässäkin smoothiekulhossa on banaania mukana. Ilman sitä, koostumuksesta tulisi aika sorbettimainen. Banaanin kanssa siitä tulee mielestäni ihanan kermainen ja täyteläinen. Mansikkaa on annoksessa kuitenkin niin paljon, ettei mausta mielestäni juurikaan saa bongattua banaania. Lisä raikastusta makuun tuo limetti, joka on yksi omia suursuosikkejani ruoanlaitossa ja juomissa.

Jos banaani ei maistu, voisi tähän ohjeeseen laittaa sen tilalle esim. pakastettua ananasta tai mangoa. Tai vaikkapa avokadoa! Monta eri variaatiota :)

Mansikan ja limen maut nostavat hymyn huulille ja kesäfiilikset päälle.

tofu-smoothiekulho

Mansikka-lime smoothiekulho

määrä: 2 annosta


Ainekset

  • 200 g silken tofua

  • n. 3 dl (2,5 isoa) banaania pakastettua, paloiteltuna

  • n. 3 dl pakastemansikkaa

  • 1 limen kuori ja mehu

  • 3 rkl chia-siemeniä

Valmistus

  1. Blendaa kaikki ainekset, paitsi chia-siemenet (tai jos et pidä chiavanukkaan “sammakonkutumaisesta” tekstuurista, voit blendata nekin).

  2. Laita jääkaappiin yön yli tai vähintään 15 minuutiksi jotta chiasiemenet ehtivät turvota.

Photo 9.4.2021, 11.56.50.jpg

Mango-kinuski raakakakku

Mango-kinuski raakakakku

Aurinkoinen smoothiekulho

Aurinkoinen smoothiekulho