GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Kerrostetut banaanivanukkaat

Kerrostetut banaanivanukkaat

Nice cream on minun keittiössä arjen pelastus vuodesta toiseen. Perussetti on banaania, tilkka jotain kasvimaitoa (yleensä mantelimaitoa) ja mitallinen tai pari proteiinijauhetta. Tällä kertaa leikin vähän väreillä myös.

Pinkki kerros

Olen käyttänyt pinkkiin kerrokseen pitaytajauhetta, mutta jos sitä ei satu löytymään omista kaapeista, saa väriä kerrostettua myös käyttämällä keskimmäiseen kerrokseen esim. pakastevadelmaa! Makuyhdistelmästä tulee silloinkin aivan loistava. Olen tilannut pitayajauhetta rawnice.com -verkkokaupasta, mutta myös esim. Ruohonjuuri on myynyt pakastekuivattuja hedelmä- ja kasvisjauheita millä saa hauskasti värjättyä smoothiekulhoja (ja toki ne tuovat omat ravinteensa seokseen).

Violetti kerros

Rakastan mustikkaa ja sitä löytyykin aina pakkasesta. Tähän aamiaissettiin lisäsin mustikkaa viimeiseen kerrokseen. Mustikkaa ei tarvita paljon, että se värjää seoksen. Säästä muutama koristeeksi!

Tarvitset tehokkaan blenderin nice creamin tekoon

Tarvitset korkeatehoisen blenderin jotta saat valmistettua banaanijäätelöä jäisistä banaaneista (tai muista hedelmistä). Itselläni on ollut Vitamix jo yli 10 vuotta käytössä enkä muuhun vaihda :) Vitamixin mukana toimitetaan tampperi (sauva) jolla aineksia voidaan työntää kannun teriä kohti laitteen käydessä. Tämän ansiosta seoksesta saa helposti ja nopeasti ihanan sileää ja silkkistä!

Vitamixilla on muuten nyt 100-vuotisjuhlavuosi käynnissä ja myynnissä on juhlavuoden Anniversary blender -paketti missä koneen lisäksi pienemmät sekoitusastiat ja kaavin jolla saa seokset helposti terien alta ja väleistä ulos. Koko setti maksaa suunilleen saman verran kuin A3500i-malli normaalisti pelkästään. Kannattaa tutustua! (Tämä kirjoitus tai maininta ei ole sponsoroitu).

banaanivanukkaat.jpg

Kerrostetut banaanivanukkaat

määrä: 3 annosta


Ainekset

  • 5 dl pakastettua banaania

  • 1 mitallinen vaniljaproteiinijauhetta

  • 1 dl mantelimaitoa (käytä enemmän jos haluat seoksesta juoksevampaa)

  • 1 rkl pakastekuivattua pitayaa jauheena (voi korvata esim. pakastevadelmalla, josta saa myös pinkkiä/punaista väriä. Aloita esim. 1 dl:lla pakastevadelmaa ja testaa tuleeko sopivasti väriä)

  • 1-2 dl pakastemustikkaa, oman maun mukaan (+ hieman koristeluun)

Valmistus

  1. Laita banaanit, vaniljaproteiinijauhe ja mantelimaito blenderiin. Käynnistä blenderi matalimmalla teholla ja nosta teho nopeasti täydelle teholle. Survo aineksia teriä kohti tampperilla koneen käydessä. Jatka, kunnes seos on sileää.

  2. Lusikoi lasien pohjalle noin puolet seoksesta. Lisää loppuun pitayajauhe ja sekoita blenderissä kunnes väri on tasaista. Lusikoi puolet seoksesta uudeksi kerrokseksi laseihin.

  3. Lisää blenderiin mustikat ja sekoita seos taas tasaiseksi täydellä teholla. Jaa seos laseihin.

  4. Koristele tuoreilla tai pakastemustikoilla.


Paras ketogeeninen leipä

Paras ketogeeninen leipä

5 herkullista kesäkurpitsareseptiä

5 herkullista kesäkurpitsareseptiä