GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Helppo maidoton, gluteeniton kookos"jogurtti"

Helppo maidoton, gluteeniton kookos"jogurtti"

Tässä yksi superhelppo aamupalakulho. Värit ovat täysin luonnollisia, vaikka ovatkin tosi voimakkaita! Merenneitokoristeet ovat lasteni synttäreiden ylijäämiä. Sokerimassa säilyy pitkään, joskin muuttuu tosi kovaksi, niinpä nämä pyrstöt ja simpukat ovat puhtaasti kuvausrekvisiittaa.

Tämä kookos”jogurtti” on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät jaksa lähteä valmistamaan oikeaa jogurttia, mutta eivät myöskään haluaisi syödä kaupan kookoksella maustettuja soijajogurtteja. Yhden merkin olen löytänyt, joka on puhtaasti kookosta, mutta se on melko tyyristä. Kookosjogu on tosi jees vaihtoehto maidotonta ruokavaliota noudattaville ja maistuu minusta tosi hyvältä! Tiedän, että joillain kookoksen maku tuntuu tosi oudolta ja itse koen usein säilyketölkeissä myytävän kookosmaidon maistuvan metallille. Niinpä tämä hiutaleista valmistettu versio on ihanan pehmeästi kookoksista, eikä mielestäni mitenkään liian vahvan makuista, mutta nämähän ovat makuasioita.

Maistuuko sinulle kookos?

Merenneitokulho

Helppo maidoton, gluteeniton kookos”jogurtti”

annos: 2:lle


Ainekset

  • 2,5 dl kookoshiutaleita

  • 5 dl vettä

  • 2 mittaa vaniljaproteiinijauhetta (ei pakollinen)

  • 0,5 rkl psylliumjauhetta

Värjäykseen (ja maustamiseen)

  • 2 tl pitayajauhetta (Rawnice)

  • 2 tl mustikkajauhetta ja vähän kardemummaa

Valmistus

  1. Laita kookoshiutaleet, vesi, vaniljaproteiini ja psylliumjauhe blenderiin ja sekoita täydellä teholla tasaiseksi.

  2. Jaa seos kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan pitayajauhetta ja toiseen mustikkajauhetta ja halutessasi hieman kardemummaa mausteeksi.

  3. Kaada tai lusikoi molempia seoksia kulhoon ja voit tehdä esim lusikalla tai puutikulla marmorointikuviota värien välille, jos pidät visuaalisista annoksista kuten minä ;)

  4. Ainakin Vitamixilla sekoitus on niin tehokasta, että “jogurtti” voi olla valmiina ainakin omaan makuuni hieman liian huoneenlämpöistä, joten nostan sen hetkeksi jääkaappiin ennen ruokailua.

  5. Koristele kookoshiutaleilla ja esim. kookosmannalla/mantelivoilla ja tuoreilla marjoilla ja nauti!


Hapankaali

Hapankaali

Valkoinen risotto horsman versoilla

Valkoinen risotto horsman versoilla