GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Valkoinen risotto horsman versoilla

Valkoinen risotto horsman versoilla

Olen aika arka “hortoilija”, mutta nokkoset ja horsman versot kuuluvat omaan vakiovalikoimaani nykyisin keväällä ja kesällä. Tämän kevään ensimmäisistä horsman versoista sain juuri tehtyä valkoisen parsarisoton tyyppisen jutun ja sehän oli maukasta.

Horsman latvoista tulee erityisen herkullisia jos ne paistaa niin, että latvat oikeastaan friteeraantuvat voissa. Nam! Tällä kertaa en onnistunut siinä, mutta maku oli kylä silti aivan loistava.

maitohorsman versoja

Arjen pieniä oikoreittejä: pakastesipulit

Ohjeessa on sipulin ja valkosipulin määrät merkattuna, mutta täytyy sanoa, että nykyään käytän pääsääntöisesti pakastettuja versioita molemmista. Olen todennut, että pakastesipuli ja valkosipuli ovat aivan super käteviä! Ei hävikkiä eikä kyyneliä. Sipuli on vuodesta toiseen lähes säännön mukana aina se aines jonka meinaan unohtaa ja muistan sitten viime hetkessä, kun kaikki muu on jo pannulla. Näin ollen onkin todella näppärää kun pakasteesta löytyy nykyään aina valmiiksi silputtua sipulia ja valkosipulia jääpalamuotin tapaisissa rasioissa. sen kuin heittää pannulle.

Savulohen kera

Tästä risotosta tulee tosi kermaista ja täyteläistä sellaisenaankin, mutta yhdistin siihen vielä lämminsavulohta. Siitä voi toki olla montaa mieltä, että voiko lämpimään risottoon yhdistää kylmää kalaa, mutta minusta tämä oli todella toimiva yhdistelmä. Jotenkin kesäinen ruoka.

valkoinen risotto ja horsman versot2.jpg

Valkoinen risotto horsman versoilla

annos: neljälle

aika: n. 30 min


Ainekset

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1 litra kasvislientä

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 50 g voita

  • 1,5 dl valkoviiniä

  • 400 g risottoriisiä

  • 1/4 tl suolaa

  • mustapippuria

  • 1 prk chevreä (pehmeää vuohenjuustoa)

  • nippu horsman versoja, varsiosat paloiteltuna

Valmistus

  1. Silppua sipulit ja valkosipulit.

  2. Kuumenna kasvisliemi.

  3. Huuhtele riisit. Kaada ne kattilaan ja lisää sekaan öljy sekä voi. Lisää mukaan myös sipulit. Kuullota, kunnes riisinjyvät muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Laske lämpö miedolle lämmölle.

  4. Lisää sekaan valkoviini ja sekoittele kunnes viini on haihtunut. Lisää sitten sekaan kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoittele silloin tällöin. Lisää uusi kauhallinen kun edellinen on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki kasvisliemi on käytetty, tai kunnes riisi on pehmeää, mutta napakkaa.

  5. Lisää lopuksi sekaan vuohenjuusto ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

  6. Paista nopeasti pannulla voissa pilkotut horsman versojen varret ja lopuksi latvaosat. Sekoita palaset risoton joukkoon ja nosta latvaosat annosten päälle.


Helppo maidoton, gluteeniton kookos"jogurtti"

Helppo maidoton, gluteeniton kookos"jogurtti"

Keittiön muodonmuutos mäntyhel**stä moderniin, graafisempaan muotoon

Keittiön muodonmuutos mäntyhel**stä moderniin, graafisempaan muotoon